HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Mayıs 2016 Pazar Saat: 09:26

“ÇÖP SORUNU ENERJİYE DÜNÜŞECEK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Fatsa da Ordu'daki çöpün toplanma merkezi olmadığını belirterek, “Çöp meselesi Danıştay onayından geldikten sonra Fatsa ile Ünye arasına ormandan kiraladığımız bir yere çöpün
“ÇÖP SORUNU ENERJİYE DÜNÜŞECEK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Fatsa da Ordu'daki çöpün toplanma merkezi olmadığını belirterek, “Çöp meselesi Danıştay onayından geldikten sonra Fatsa ile Ünye arasına ormandan kiraladığımız bir yere çöpün toplanma merkezi oluşturulacak, çöpü burada ayrıştıracağız, o ayrıştırmadan çıkan çöpü Ünye Çimento enerji olarak kullanacak kalan ise yol altyapısı ve gübre olarak piyasaya servis edilmiş olacak. Bu sayede çöp sorunu ortadan kalkmış olacak.” dedi.

Yaptıkları anketlerde yol ve su’dan sonra üçüncü sorunun yüzde 16 ile çöp çıktığını hatırlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Fatsa Ordu'daki çöpün toplanma merkezi değil. Fatsa, Ordu'daki çöp yapılanmasının geçici suretle belli ilçelerin toplandığı alan. Buna yönelik ihalemizi yaptık. Fatsa bizim gözbebeğimiz olan bir ilçemiz.

Şu anki Fatsa Belediyemizin daha önce uzun süredir kiralamakta olduğu alan itibariyle vahşi depolamaya çöp dökümüne müsait olan alan Büyükşehir belediyemize geçtikten sonra biz Altınordu ilçemizde ve Fatsa ve Ünye ilçeleri dışında 17 tane ilçemizdeki çöp meselesine birebir neşter vurduk. Fatsa'nın ve Ünye'nin çöpü dahil olmak üzere 19 ilçenin çöpü ile ilgili de ihalemizi yaptık. Yaptığımız ihalenin nihayetinde Ünye Çimento ile anlaşmamızı sağladık şu anda o anlaşma yasa gereği Danıştay 1. Dairesinin onayında.  O da 10-15 günlük süre içerisinde gelmiş olacak.” dedi.

 

“ÇÖPÜ ÜNYE ÇİMENTO EJERJİDE, BİZ YOL ALT MALZEMESİ VE GÜBRE OLARAK KULLANACAĞIZ”

Danıştay onayladıktan sonra Fatsa ile Ünye arasına Ormandan kiraladığımız bir yere çöpün toplanma merkezi oluşturacağız, tüm çöpler burada toplulaştırılacak ve burada ayrıştırılacak o ayrıştırmadan çıkan çöpü Ünye Çimento enerji olarak kullanacak, kalan ise yol altyapısı ve gübre olarak piyasaya servis edilmiş olacak. Yani 100 ton aldığımız çöp 17 ton olarak yol alt malzemesi ve gübre olarak da piyasaya verilmiş olacak. Dolayısıyla süremizde çok afaki ve uzun bir süre değil. Süremiz 12 ay, Ünye Çimento’nun bize söylediği 8 ay bizim istediğimiz takvimde 6 ay içinde bu işi bitirmek. 6 ay içerisinde inşallah hem Fatsa, hem de Ünye'nin sahile dökülen çöpten kurtulmuş olacağız. Yüzde 16 ile üçüncü sorun olan çöp şu andaki anketlerde yüzde 1.1’lik bir sorun teşkil ediyor. O yüzde 1’lik oranda muhtemelen Fatsa ve Ünye deki sahile dökülen çöp’tür. Dolayısıyla vatandaşlarımız hemşerilerimiz çöp konusunda bizim icracı noktada son hamleyi yaptığımızın bilinci içinde.” şeklinde konuştu.

 

 “GEÇMİŞ BELEDİYE YÖNETİMİ GÜLÜCÜKLERLE MİLLETİ OYALADI”

Çöpü neden önemsediklerini de anlatan Başkan Yılmaz, “Çöp bir semboldü neden semboldü ? Malumlarınız Altınordu Belediyesi Ordu Belediyesi daha önce CHP ile yönetilen bir belediye idi. Belediye Başkanının ana sloganı şuydu. 5 yıllık süre içerisinde (2004-2009) çöp sorunu çözmek benim namus meselem demişti, 5 sene gitti bir şey olmadı.

2009-2014 yılları arasında çöpü çözmek benim onur meselem demişti ikinci 5 yılda gitti 10 senedir çöple milleti oynadılar hiçbir şey yapmadılar. Gülücüklerle laylaylomlar la yürüyüşlerle Sinop yürüyüşleriyle Artvin yürüyüşleriyle Rıhtım yürüyüşleriyle işi geçirdiler. Sonuç çöp ortada. Biz geldik dedik ki bir yıl içerisinde çöp sorunu çözeceğiz bir yıl içerisinde çöp sorunu çözüldü. AK Parti'nin farkı bu.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : “ÇÖP, SORUNU, ENERJİYE, DÜNÜŞECEK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız