HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Mart 2018 Perşembe Saat: 09:57

ODÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASI’ ETKİNLİĞİ

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “54. Kütüphane Haftası” etkinliklerle başladı.
ODÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASI’ ETKİNLİĞİ

 

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “54. Kütüphane Haftası” etkinliklerle başladı.

Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi önünde gerçekleştirilen etkinlik programına Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener,  ODÜ akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ali Aygün, “ Kitapların büyülü dünyasında yaşamak bir alışkanlık ister. Kitapları seven, insanları ve diğer tüm canlıları sever. Bir bitkiye, kuru bir yaprağa veya bir teneke parçasına başka türlü bakar. Dünyayı yorumlar, değiştirme çabası içerisine girer. Hafta boyunca sürecek etkinliklerimizde kitapların bu büyülü dünyasına bir adım atmanıza vesile olabilirsek ne mutlu bize. İnsanı doğru algılamanın yolu kitaplardan geçer. Bilimin ve sanatın temeli kitaba dayanır. İşte insanlık için bunca değerli olan kitaplar, kütüphanelerde korunur. Araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Günümüz dünyasında gelişen ileri teknoloji uygulamaları ile birlikte dijital kitaplıklar veya kütüphaneler gündeme gelmiştir. Hatta elektronik kitaplar, kimilerinin tercihi haline gelmiştir ama bu dijital görüntüler, optik karakterler, kitap sayfalarının parmaklarımıza dokunan hışırtısının o güzel kokusunun yerini tutabilir mi? Kısacası internet olanakları ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da kitabın yerini tutamaz. Sevindirici olan bir olgu vardır ki gelişmiş ülkelerde kitaba, kütüphaneye olan ilgi azalmamış hatta artmıştır. Kitapseverlerin ve ülkelerin oluşturduğu birçok kütüphane, kitap okuma ve sevdirme kuruluşları yaygın olarak hizmetlerini sürdürmektedir.” dedi.

Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, “Bilgi ve Teknoloji çağını yaşadığımız bugünlerde, internet vasıtası ile her türlü bilgiye ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Bu gelişmelerle birlikte, bilginin doğrusunu ayırt edebilmek de gerekli hale gelmektedir. Çünkü araştırırken, çalışırken, hayatın herhangi bir anında, hatta bir haber satırında bile onlarca yanlış bilgiyle karşılaşabiliyoruz. Bu yüzden de bilgiyi tasnif eden, yararlı bilgiyi yararsızdan ayıran, doğru bilgiye güvenilir yoldan ve hızlı şekilde erişilmesi için hizmet veren bilgi merkezlerine ihtiyaç duyuyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayan Üniversitemiz Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesinin akademisyen ve öğrencilerimizin istifade edebilecekleri bir bilgi merkezi olabilmesi yolunda ilerleyişimizi sürdürüyoruz. Geleneksel kütüphanelerden farklı, son derece modern, her türlü teknolojik imkânı içerisinde barındıran bir ortam ile kullanıcılarını karşılayan, her türlü mimari detayın düşünüldüğü bir bilgi merkezi olan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesinde okuyucularımız; otomatik ödünç alma istasyonları, Opac katalog tarama istasyonları ve kütüphane otomasyon sistemi aracılığıyla zamana ve mekana bağlı kalmadan bilgi kaynaklarına ya da bunlara ait erişim bilgilerine ulaşabilmektedirler. Ayrıca, Kütüphanemizde ödünç verilmeyen yayınların taranmasına, harici bellek ya da e-posta yoluyla sahip olunmasına imkân veren Yayın Tarama İstasyonu da bulunmaktadır. Üniversitemize bağışladıkları ODÜ Emin Çetinceviz Merkez Kütüphane binası için Ordu’nun tanınmış başarılı iş adamlarından Sayın Onur Çetinceviz ve Sayın İhsan Çetinceviz’e; Etkinliklere katkılarından dolayı Öğrenci Konseyimize, yayınevlerine, sponsorlara ve ülkemizin kütüphanecilik tarihinde ilk günden bugüne emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyor, 54.üncü Kütüphane Haftası'nı en iyi dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Programın devamında Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, kütüphane kaynaklarını en çok kullanan Arş. Gör. Buket Burakçı’ya, idari personel Duygu Çetinkaya’ya ve yüksek lisans öğrencisi Semra Yılmaz’a ödüllerini verdi.

Bu arada Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi yaylı çalığılar grubu öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam eden 54. Kütüphane haftası etkinlikleri olup konuk yayınevlerinin kitap stantları,  El Sanatları Bölümü’nün ebru sergisi, ulusal kitap okuma etkinlikleri, elektronik veritabanlarının kullanıcı eğitimleri ile hafta boyunca devam edecek.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız