HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Mayıs 2016 Pazartesi Saat: 08:40

BAHAR HAVASINDA 1 MAYIS

Ordu’da 1 Mayıs kutlamaları bayram havasında geçti. KESK Ordu Şubesi ve Eğitim İş Sendikası Ordu Şubesinin ayrı ayrı düzenlediği etkinliklerde güvenlik önlemleri de üst seviyedeydi.
BAHAR HAVASINDA 1 MAYIS

Ordu’da 1 Mayıs kutlamaları bayram havasında geçti. KESK Ordu Şubesi ve Eğitim İş Sendikası Ordu Şubesinin ayrı ayrı düzenlediği etkinliklerde güvenlik önlemleri de üst seviyedeydi.

Atatürk Anıtı ve İlkadım Anıtı önlerinde yapılan gösterilerde katılımcılar anıt alanlarına üstleri aranarak alındı. Öğretmenevi önünde toplanan KESK Platformuna sivil toplum örgütleri de destek verdi. Buradan sloganlar eşliğinde başlayan kortej sırasıyla tahıl pazarı, köprübaşı mevkiinden sahile inerek Atatürk Anıtına ulaştı.

Güvenlik kontrolleri yapılan gruplar sırasıyla anıt alanına alındı. Burada 1 Mayıs kutlamaları ise konuşmaların ardından slogan, halay ve müzik eşliğinde kutlandı.

Günün anlamına hitaben basın açıklaması yapan Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet İncedere yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“1977 taksim meydanın 1- mayısta katledilen arkadaşlarımızı sevgiyle, saygıyla anıyoruz ve tüm mücadelemizde yaşatacağız. Gezide direnirken aramızdan alınan katledilen arkadaşlarımızı canlarımızı anıyor, mücadelemizi yükseltmeye söz veriyoruz.

Ankara garında ve yurdumuzun diğer bölgelerinde canlı bombalar tarafından katledilen dostlarımıza arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

8 saat çalışma, 8 saat dinlenme, 8 saat canımız ne isterse tam 130 yıl önce 1886 da Amerika da TÜM işçiler 8 saat çalışma, 8 saat dinlenme, 8 saat canımız ne isterse Sloganıyla sokaklara çıktılar. Egemenler 4 işçi önderini idam ederek işçilere gözdağ vermeye çalıştı.Ve 1 mayıs bu yoldaşlarımız bedenleriyle ödediği mücadele sonucu dünya işçi sınıfının birlik dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanmaya başlandı.

 Sendikal hak ve özgürlükler önündeki tüm engeller, bütün anti-demokratik hükümler kaldırılmalı, demokratik bir çalışma düzeni kurulmalıdır.
Kamu emekçilerinin toplu sözleşmeli ve grevli sendikal hak ve özgürlükleri ile siyaset yapma haklarının önündeki engeller kaldırılmalı, kamu emekçilerine yönelik baskı ve sürgün politikalarından vazgeçilmelidir.

Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınmalı; Kamu çalışanlarına yönelik tek yanlı ücret politikalarından vazgeçilmelidir. Adil bir vergi reformu derhal yapılmalıdır.

İşsizlik sigortası kapsamında olmayan işten çıkarılan işçilerin zorunlu giderlerini karşılamaya yönelik olarak “Dayanışma Geliri” uygulanmalı, ayrıca elektrik, su, doğalgaz, yakacak, kira gibi ödemeleri belirli bir süre kamu bütçesinden sağlanmalıdır.

Çocuk işçiliği ve istismarına, çalışma yaşamındaki her türlü ayrımcılığa son verilmelidir. Engellilere hayatın her alanına daha fazla katılma olanağı yaratılmalıdır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyaçları bekletilmeden giderilmeli, emekli olanların yerine derhal yeni personel istihdam edilmelidir.
1 Mayıs, bugüne dek, sermayenin sömürücülüğüne karşı, emeğin; savaş çığırtkanlığına karşı barışın; baskılara karşı özgürlüğün; düşmanlığa karşı kardeşliğin; kâr hırsına karşı sosyal adaletin; yobazlığa karşı aydınlığın; teksesliliğe karşı kültürel çeşitliliğin sesi olmuştur. Bundan sonrada böyle olmaya devam edecektir.

Grevli gerçek toplu sözleşme hakkımızın, örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın yok sayılmasına, grev hakkımızın idari işlemlerle ortadan kaldırılmasına,

Yandaş konfederasyon yönetiminin altına imza attığı satış sözleşmeleri ile açlık sınırına yakın yoksulluk sınırına uzak bir maaş dayatmasına, Ücret ve sosyal haklarda adaletsizliğe yol açan uyduruk statülerle bölünmeye, Angarya çalışma ile emeğimizin çalınmasına, Mezarda emekliliğe mahkûm edilmeye, Ek ödemelerimiz maaşımıza yansıtılmadığı için emekliliğimizde sefalete itilmeye, saldırıların son bulmasının, Bu ülke akpnin karanlığına sığmaz bu halk gericiliğe teslim olmaz. Mücadelemizde, Dayanışmamızda! Rengârenk Bayraklarımızla, Türkülerimizle ve Halaylarımızla Kol Kola, Omuz Omuza haydi,1 Mayıs’a!”

Öte yandan Tahıl Pazarında toplanarak gerçekleştirdikleri yürüyüşle İlkadım Anıtı önüne gelen Eğitim İş Ordu Şubesine de CHP ve Vatan Partileri ile çeşitli STK’lar destek verdi.

Burada da günün anlamına hitaben konuşma yapan Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Gündüz Pala şunları söyledi; “İşçiler, Memurlar, Köylüler, Emeğiyle Geçinenler, Cumhuriyetçiler, Emekçiler, Atatürkçüler, Laik Demokratik Tam Bağımsız Türkiye Sevdalıları, Emperyalizme, Irkçılığa, Bölücülüğe, Gericiliğe, Emek ve Halk düşmanı AKP politikalarına karşı Cumhuriyeti ve Vatanını savunanlar, Doğasının ve Yaşam Alanlarının  Yağmalanmasına Direnenler, Aydınlım Yarınları Karartılmaya Çalışılan Gençler; Hoş geldiniz. Emekçilerin alın terinin, emeğinin hak ettiği karşılığı alabilmeleri; yokluğun, yoksulluğun, işsizliğin ortadan kaldırıldığı bir dünyada yaşayabilmek için verdiği mücadelenin tarihinde 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün özel bir yeri vardır.

Bizler kamu emekçileri olarak işçi sınıfının bir parçası olduğumuzun ve geleceğimizin tüm emekçilerle birlikte şekilleneceğinin farkındayız. AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanının “İşçi ve memur ayrımını ortadan kaldıracağız” söyleminin, iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına yönelik bir girişim olduğu açıktır.

Bütün emekçiler temel hakları ve ekonomik talepleri için birleştiğinde, daha adil ve özgür bir dünyanın kurulacağını, emeğimizi sömürenlerin ise “bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gideceklerini” ve “bu güzelim memlekette hürriyetin en şanlı elbisesiyle elini kolunu sallaya sallaya dolaşacağını” biliyoruz. Yaşasın Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü. Yaşasın 1 Mayıs!!” (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : BAHAR, HAVASINDA, 1, MAYIS

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız