HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Nisan 2018 Salı Saat: 09:44

Tehlikeli Atıklara Yakın Takip

Atıkların çevreye olan zararlarını en alt seviyeye indirmek için yeni adımlar atan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hayata geçirilen Mobil Atık Takip Sistemi (MOTAT) ile tehlikeli atıkların karayolunda taşınmasını çevrimiçi izlemeye ba
Tehlikeli Atıklara Yakın Takip

Atıkların çevreye olan zararlarını en alt seviyeye indirmek için yeni adımlar atan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hayata geçirilen Mobil Atık Takip Sistemi (MOTAT) ile tehlikeli atıkların karayolunda taşınmasını çevrimiçi izlemeye başladı.

Atık işleme tesisleri ile fabriklardan çıkarılan tehlikeli atıklar MOTAT ile üretildiği noktadan geri dönüşümünün ya da bertaraf işleminin yapıldığı alana kadar çevrimiçi olarak izlenecek. İzleme sistemi sayesinde atıkların illegal yollardan taşınmasının da önüne geçilecek. Uygulama kapsamında tehlikeli atık taşıma lisansına sahip araçlara mobil takip cihazları yerleştirilirken,  bu cihaz sayesinde atığın araca yüklenme ve araçtan boşaltılması sırasındaki konum ve zaman verileri anlık olarak MOTAT’a gönderiliyor.

TEHLİKELİ ATIKLARIN DENETİMİ KOLAYLAŞACAK

Daha önce basılı formlar üzerinden veri girişi yapılarak gerçekleştirilen tehlikeli atık beyanları ve kütle denge bildirimleri, MOTAT sayesinde çok daha hızlı bir şekilde kullanıcının yeniden veri girişine ihtiyaç duymaksızın gerçekleştirilecek. Sistemin en önemli kazanımlarından biri de tehlikeli atıkların düzenli olarak sevkiyatının sağlanması olacak. Taşıma araçlarının konum ve zaman bilgilerinin çevrimiçi olarak 7 gün 24 saat izlenmesi ile illegal taşımanın önüne geçilmesi sağlanacak. Hayata geçirilen  online sistemin atık üreticileri, tehlikeli atık taşıma firmaları ve atık işleme tesislerinden oluşan 100 bin kullanıcısı bulunuyor.

 

Anahtar Kelimeler : Tehlikeli, Atıklara, Yakın, Takip

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız