HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Nisan 2018 Salı Saat: 10:39

ORÇEV: “ARTIK DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Yerel olarak doğayı ve yaşam alanlarının talanına karşı mücadele eden çevre-ekoloji dernek ve platformları bir araya gelerek EKOLOJİ BİRLİĞİ’ni kurdular.
ORÇEV: “ARTIK DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

 

                Yerel olarak doğayı ve yaşam alanlarının talanına karşı mücadele eden çevre-ekoloji dernek ve platformları bir araya gelerek EKOLOJİ BİRLİĞİ’ni kurdular.

                Ordu Çevre Derneği (ORÇEV)yönetim kurulunun, Ekoloji Birliği’nin kuruluşu hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her köşesinde mücadele eden dernek ve platformların bir araya gelme sürecinin Bergama’da ve Eskişehir’de yapılan toplantılarla tamamlandığı ve yeni katılımlara açık bir birliktelik oluşturdukları bilgisi verildi. Ekoloji Birliği içinde Karadeniz Bölgesi’nden Yeşil Artvin Derneği, Ordu Çevre Derneği, Samsun Çevre Platformu, Sinop Nükleer Karşıtları Platformu, Merzifon Çevre Platformu, Bartın Çevre Platformu bulunuyor.

                Geleceği kurtarma çabamız sürecek

                Ekoloji Birliği’nin kuruluş bildirisinin giriş bölümünde kuruluş süreci ve nedenleri hakkında şu bilgiler yer aldı. “ Türkiye’nin dört bir yanında, doğanın can veren varlığını ve yaşam alanlarımızı korumak için mücadele verenler olarak, yaşamı savunma ve geleceği kurtarma çabamızı ortak hareketlilikle kuvvetlendirmek için Ekoloji Birliği’ni kurduğumuzu ilan ediyoruz. Bizler, ülkenin dört bir yanında yaşam alanlarımızı iktidarın ve şirketlerin talanına, yağma girişimlerine karşı koruma mücadelesi verenler olarak duyuruyoruz ki; artık dünden daha güçlüyüz! Çünkü bir araya geldik!  İlkini 11-12 Kasım 2017'de Bergama'da, Türkiye'nin 40 farklı yöresinden gelen ekoloji örgütleri olarak, ikincisini 24-25 Mart'ta Eskişehir'de daha da çoğalarak yaptığımız buluşmalarda, sorunlarımızın kaynağının ortak olduğu tespitini yaptık. Buna karşı; kendi yerellerimizde sıkışıp kalmamak, yaşamı savunma direnişlerimizi omuz omuza büyütmek, ülke çapına yayılan bir dayanışma ve örgütlenme zemini oluşturmak için Ekoloji Birliği’ni kurmaya karar verdik. Ekoloji Birliği, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde direnişin güçleneceği, yeni yeni yerlerde filizleneceği ve yaşamı savunma irademizin daha da kuvvetleneceği zeminlerden biri olacaktır.”

 

Anahtar Kelimeler : ORÇEV:, “ARTIK, DÜNDEN, DAHA, GÜÇLÜYÜZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız