HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Nisan 2018 Salı Saat: 10:39

“TÜRKİYE İSLAM ÂLEMİNİN YILDIZIDIR”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu tarafından Akkuş, Kabataş, Fatsa ve Ünye ilçelerinde konferans düzenlendi.
“TÜRKİYE İSLAM ÂLEMİNİN YILDIZIDIR”

 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu tarafından Akkuş, Kabataş, Fatsa ve Ünye ilçelerinde konferans düzenlendi.

 

Verdiği konferanslarda Osmanlı Devleti’nin kuruluşu, Şeyh Edebali ve Osmanlı padişahları hakkında bilgiler veren Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, Osmanlı’nın ve onun mirasçısı Türkiye’nin İslam âleminin yıldızı olduğunu söyledi.

 

KİMSE BİZE HAKKI, HUKUKU ÖĞRETEMEZ

 

Güncel konulara ilişkin örneklerle bilgiler veren Tarihçi YazarYavuz Bahadıroğlu, “Osmanlı Devleti’nin dünyaya sunduğu hak, adalet ve medeniyet çok önemli. Dünya siyaset tarihinde Türkiye'nin bir hedefi var. Osmanlı’nın varisleri olarak hiç kimse bizlere medeniyeti, hakkı ve hukuku öğretemez” dedi.

 

Tarih biliminin geçmişi hatırlatmak, doğru olaylardan ilham almak ve yanlış olaylardan da ibret alarak tekrarını yapmamak için var olduğunu belirten Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, kendisinin de tarihi doğru anlatmaya çalıştığını belirtti.

 

TÜRKİYE’Yİ HESABA KATMAYAN HER HESAP YOKLUĞA MAHKÛMDUR

 

Osmanlı ve Türkiye’nin bölgemiz için önemini vurgulayan Yavuz Bahadıroğlu, "İngiltere’nin 150 senelik projesi içinde Osmanlı Devleti’ni yok etmek birinci sıradadır. Osmanlı ve onun mirasçısı Türkiye, İslam âleminin yıldızıdır. Burada Türkiye’yi hesaba katmayan her hesap yokluğa mahkûmdur" şeklinde konuştu.

 

KÜLTÜR PROGRAMLARINI ÖNEMSİYORUM

 

Osmanlı ve Türkiye’nin yetiştirdiği insanların doğru anlatılamadığını ifade eden Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, "Sadece Mimar Sinan’ın eserlerini dünyaya anlatsak hayranlıkla medeniyete olan katkılarımızı izlerler. Türk toplumu olarak ürünleri değil, insanları öne çıkarmamız gerekir. Maddi kalkınmayı, insani ve vicdani kalkınmayla desteklemezseniz sürdürülebilir olmaktan çıkar. Para biter geriye cehalet kalır. O bakımdan kültür programlarını önemsiyorum. Özellikle belediyelerin bu konudaki çabalarını takdir ediyorum. Artık insana değer vermeye başladık. İnşallah bu bizi manevi kalkınmaya da götürecektir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : “TÜRKİYE, İSLAM, ÂLEMİNİN, YILDIZIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız