HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Nisan 2018 Salı Saat: 10:40

HES ÇALIŞMALARINA TEPKİ BÜYÜYOR

Altınordu ilçesi Karaoluk Mahallesi’nde Çiseli Şelalesi ve Karaoluk Şelalelerin bulunduğu alanda yapılan Selimiye HES çalışmalarına tepki büyüyor.
HES ÇALIŞMALARINA TEPKİ BÜYÜYOR

 

            Altınordu ilçesi Karaoluk Mahallesi’nde Çiseli Şelalesi ve Karaoluk Şelalelerin bulunduğu alanda yapılan Selimiye HES çalışmalarına tepki büyüyor.

            Karaoluk Mahallesi’nde yapılan Selimiye HES ile ilgili yapılan şikayet sonucu jandarma bölgeyi incelemeye gelerek ve ifade tutanağı tuttu.

            HES çalışmalarından şikayetçi olan Hüseyin Arslan ifadesinde atılan dinamit nedeniyle yolların çöktüğünü ve arazisine gidemediğini, çıkan molozların dere yatağına ve ormana döküldüğünü belirterek şikayetçi oldu.
            ŞikayetçiVolan Hüseyin Arslan, “ Hafriyat ormanlık alana ve dere yataklarına dökülüyor ve yine Sayaca’ya çıkan orman yolu ki birçok ailenin bahçesi vardır. Halk yollarının kesilmesiyle büyük sıkıntı çekmekte, araçlarıyla bahçeye gidememektedir. Orman ve Su işleri İl Müdürlüğüne de şikayetimi yapacağım.” dedi
            Karaoluk Mahallesi Azası Uğur Arslan da, “Bahçe yolunun kesilmesi sebebiyle şirket yetkilileriyle halk arasında gerginlik yaşandı. HES şirketi yolu keserek çalışmasına devam ediyor. Yapılan çalışmalar deemize, ormanımıza zarar veriyor.” dedi

            Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül de, “ Selimiye HES’in yapılırken ve yapımı bittikten sonra etkilerinin neler olacağını mahallede anlattık, basın aracılığıyla da kamuoyuna duyurduk. Yapılan HES’lerin çalışmalarında kural, kuralsızlık oldu. İşin kolayına giderek dere yataklarını, ormanları yok ediyorlar. Burası ‘turizm alanı’ olarak değerlendirmek istediklerini belirten yetkililerden çıt çıkmıyor. HES yapımı yeniden hızlandı. Bakanların yaptığı açıklamalar olan tarımda kullanılan suların da ücretlendirileceğine yönelik açıklamalar dikkate alındığında HES’lerin çoğalmasının neden daha iyi anlaşılır. Derelerdeki sular 49 yıllığına şirketlere veriliyor. Yani kullandığımız suyu şirketlerden almak zorunda bırakılacağız. Şirketler hem yaşam alanlarımızı tahrip ediyor hem de sularımızın kullanım hakkını alıyor.” diyerek tepki gösterdi.

Anahtar Kelimeler : HES, ÇALIŞMALARINA, TEPKİ, BÜYÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız