HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Mayıs 2016 Çarşamba Saat: 09:31

“MAVİ BAYRAK SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, turizm çalışmaları adı altında Ordu’da Mavi Bayrak sayısının artırılacağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, turizm çalışmaları adı altında Ordu’da Mavi Bayrak sayısının artırılacağını söyledi.

Ünye’de yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, Ünyelilere kapalı yüzme havuzu yapacaklarının da müjdesini verdi.
İlk olarak Ünye’de Belediyesi koordinasyonunda DSİ, Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Tabakhane Deresi çalışmalarını ziyaret eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, devamında Gençlik Merkezi, Şeyh Yunus Emre-TOKİ mevkiine yolu ve yine TOKİ çevresinde haşere ile mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.
“MAVİ BAYRAK SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”
Başkan Yılmaz çalışmalara yönelik yaptığı açıklamada, “Bugün Kırkevler Plajı’ndan başlamak suretiyle ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Orada yaklaşık 500-600 metrelik bir alanda mavi bayrak aldığımız o güzergâhı ihalesini yaptıktan 1 ay sonra teslim edeceğimiz çalışmayı yerinde gördük. Mavi bayrağa en fazla sahip il konumundayız. Mavi bayrak deyince denizin kenarına bir mavi bayrak dikmekle bu işin olduğunu sananlar var hala. Mavi bayrak demek temiz deniz demek, hafta bir kontrol edilen deniz demek. Mavi bayrak demek, bütün ihtiyaçların giderildiği, duşunun olduğu alan demek. Mavi bayrak demek en az 3 cankurtaranın gün itibariyle hizmet vermesi demek. Dolayısıyla standartları yüksek hizmet kuruldu. Şu anda Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçelerimiz olmak üzere 4 tane mavi bayrağımız var. İnşallah bunun sayısını önümüzde ki yıllarda arttırma konusunda gerekli gayreti göstereceğiz” dedi.
TABAKHANE DERESİ’NDE KAMULAŞTIRMA
Tabakhane Deresi’ni yerinde inceleyen Yılmaz, “Karayollarımız, Ulaştırma Bakanlığımız, Devlet Su İşlerimiz, Ünye Belediyemizin koordinasyonluğunda yapılan çalışmayı hep beraber gördük. Ünye için prestij projelerden bir tanesidir. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Orada derenin batı tarafında kamulaştırılacak gayrimenkuller vardı. Hemen sol tarafta da 3-4 tane daha büyük bina ve uç noktada bir binanın kamulaştırılması ile ilgili bir teşebbüsümüz olacak. O teşebbüs nihayetinde belki Başbakan Yardımcımızın rakam konusunda Karayolları’na bir talepte bulunma durumu olabilir. Çünkü karayollarının yıllık kamulaştırma rakamlarını aşan, aşağı yukarı tamamına yakınını Ünye’ye kullandırmak durumunda kalıyoruz. O ilave kaynağın gelmesi hususunda Başbakan Yardımcımızın devreye girmesi gerekebilecek” diye konuştu.
ENVER YILMAZ’DAN KAPALI YÜZME HAVUZU SÖZÜ
Başkan Yılmaz şöyle devam etti: “Gençlik Merkezimizi de ziyaret ettik, o esnada da ben bakanlığımızı aradım. Belediye Başkanımızın ve İlçe Başkanımızın Ünye’ye bir yüzme havuzu talebi oldu. Biliyorsunuz Ünye’ye yapılan Gençlik Merkezi il tipi bir Gençlik Merkeziydi. Bakanlığın da ilçelere yüzme havuzu projesi yok, yatırım programı ödeneğinde yok bu. Bu çerçevede inşallah biz Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, Ünye Belediyemizin ve arkadaşlarımızın belirlediği Gençlik Merkezi’nin yanı veya daha önce belirlenen ve bu amaçla tahsis edilen alanda olabilir, onu teknik olarak çalışacağız ve Ünye’ye inşallah standartlara uygun bir yüzme havuzu yapacağız. Şahsen Gençlik Merkezi’nin yanına yapılması bizce daha uygun olur. Biz bu vesileyle Ünye’nin ihtiyacına cevap verecek bir kapalı yüzme havuzu projesini ve yapımını üstlenmiş olduk. Bunu da Bakanlığımıza söyledik, bundan sonra da koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu
ÜNYE ŞEYH YUNUS TÜRBESİNE YENİ BULVAR YOL
Başkanı Enver Yılmaz açıklamasının sonunda ise; “Şeyh Yunus Tepesi’ne de çıktık. Biliyorsunuz oraya hep malum sanayi güzergâhından çıkıyorduk. Ünyeli vatandaşlarımız ve basın mensuplarımız bu yeni yapılan yolu bazıları görmüş, bazıları da görmemiştir. İnşallah 20 gün sonra tamamını asfalt yapıyoruz. Şeyh Yunus’tan bulvar yolu olarak adlandırdığımız hemen kız yurdumuzun yanından çıkan aynı zamanda turizm otelciliğin yolunun da hemen kenarında bulunan 3 km’lik bir alanın alt yapısı bitmek üzere. Ondan sonra Şeyh Yunus’a kadar 3 km’lik bölümü genişletmek suretiyle sıcak asfalt yapıyoruz. Bu çerçevede şehrimize, Ünye’mize yeni bir bulvar kazandırmış oluyoruz. O yol bittikten sonrada inşallah hem Şeyh Yunus, hem otobüslerin geliş gidişi inşallah açtığımız bu bulvar yolunun sanayi üzerindeki Şeyh Yunus yolunu da genişletmek suretiyle ta sanayiden itibaren Ünye’yi üstten dolaşan bir ana halter oluşturma düşüncemiz var" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : “MAVİ, BAYRAK, SAYISINI, ARTTIRACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız