HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Nisan 2018 Çarşamba Saat: 08:55

“ORDUM KART” SAHİBİ 113 BİN’E ULAŞTI

Ordu’da toplu taşıma sisteminde bugüne kadar ücreti yatırılarak kullanılan, öğrenci ve 60 yaş üzeri ile serbest kart kullananların toplam sayıları 113 bin 577’ye ulaştı. 2018 yılı Şubat ayında toplu taşıma ulaşım sistemine geç
“ORDUM KART” SAHİBİ 113 BİN’E ULAŞTI

Ordu’da toplu taşıma sisteminde bugüne kadar ücreti yatırılarak kullanılan, öğrenci ve 60 yaş üzeri ile serbest kart kullananların toplam sayıları 113 bin 577’ye ulaştı. 2018 yılı Şubat ayında toplu taşıma ulaşım sistemine geçen Ordu'da şu ana kadar ise 2 milyon 653 bin vatandaşın toplu taşıma araçlarını kullandığı belirtildi.
Buna göre ücreti yatırılmak suretiyle kullanılan kart sayısı 68 bin 244 olurken, öğrenci ve 60 yaş üzeri kartını kullananların sayısı da 23 bin 888 oldu. Ayrıca serbest kart kullananların sayısı ise 21 bin 445’e ulaştı.
Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, günde 17-18 kez ücretsiz binenler olduğunu, bunu suistimal eden vatandaşlara da kota uygulanacağını duyurdu.

Diğer taraftan toplu taşıma ulaşım sisteminde nakit para ödeme sisteminin kaldırılmasına da en çok civar köylerden ve uzak ilçelerden gelen vatandaşların tepki gösterdiği gözlendi. Günübirlik özellikle hastanelere gelen vatandaşlar; “Hastalığımızla mı uğraşacağız, kart peşinde mi dolaşacağız. 2 ayda hemen bu sistemin oturamayacağını yetkililer bilmiyor mu? Bu süreyi Haziran ayı sonuna kadar uzatmalarını bekliyoruz. Ayrıca kart satış noktalarının da Altınordu ilçe merkezinin yanı sıra diğer ilçelerde ve nüfusun yoğun olduğu yerleşim alanlarına da konulmasını bekliyoruz” diyerek taleplerini dile getirdiler.

742 bin nüfuslu Ordu’da, hali hazırda yaklaşık 630 bin kişinin de kart başvurusunda bulunmadığı da böylece ortaya çıkmış oldu. 

Anahtar Kelimeler : “ORDUM, KART”, SAHİBİ, 113, BİN’E, ULAŞTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız