HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Nisan 2018 Cumartesi Saat: 10:29

“ EBELİK ÖZVERİDİR”

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz 21-28 Nisan Ebelik Haftası nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Müdür Yanmaz açıklamasında şı ifadelere yer verdi;
“ EBELİK ÖZVERİDİR”

                                                                                                                                                                                                                                                                           

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz 21-28 Nisan Ebelik Haftası nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Müdür Yanmaz açıklamasında şı ifadelere yer verdi;

Özveridir ebelik, fedakarlıktır, dünyanın en kadim mesleğidir, tarihtir ebelik, gelecektir, umuttur, yaşamdır, bir mucizeye şahitliktir ebelik.

Profesyonel bir disiplin olan ebelik mesleği Dünya’nın en kadim mesleklerinden biridir. Ebelik, sadece doğum yaptıran değil, ana-çocuk sağlığı hizmetlerini yürüten, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetlerini sunan, anne ve bebek ile ilgili koruyucu tedbir ve tıbbi önlemlerin alınmasını sağlayan, gerekli hallerde ilkyardım ve acil önlemlerin alınması hizmetlerini de yürüten,  doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirerek minicik bir bedenin dünyaya gelmesine yardımcı olan, hayata sağlıklı başlanmasında, kadın sağlığı ve toplum sağlığı konusunda önemli görevler ifa eden profesyonel bir disiplindir.

Türkiye ve dünyada yüksek sezaryen oranlarının makul seviyeye çekilmesi ve normal doğum yapılması sürecinde ebelerimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. İmkân varsa normal doğumla bebeğimize kavuşmamız son derece önemli. Bir hayat kurtarma ameliyatı olarak bilinen sezaryen tercih edilebilir bir doğum şekli olmamalı, doğru zamanlarda ve zorunlu sebeplerden dolayı yapılmalıdır. Asıl olan müdahalesiz normal doğumdur. Elbette sezaryanın tıbbi olarak gerekli olduğu durumlar vardır ama normal koşullarda sağlıklı bir normal doğumla dünyaya gelebilecek bir bebeğin normal doğumla dünyaya gelmesi uygun olacaktır. Şartlar elveriyorsa normal doğum, bebek için en iyi sağlık güvencesidir.  Zira doğum fizyolojik bir olaydır.

Sağlık hizmetlerinin ileri düzeyde sunulabilmesi, sürekliliği ve kalitesi ancak hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık disiplinlerinin biraraya gelerek, bir ekip halinde çalışması ile mümkündür. Tüm zorluklara rağmen fedakârlıklar içerisinde gece gündüz demeden görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlıklı nesillerin oluşmasında yadsınamaz bir konuma sahiptir Huzurun, mutluluğun ve geleceğinin en önemli teminatı bir ülkede sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerden oluşur. Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir aile ve sağlıklı bir toplumun oluşmasında ebelik mesleği çok önemli bir yere sahiptir.

Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, insanlığa uzanan bir dost eli olup, dünyaya ilkkez merhaba diyenleri karşılayan ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebelerimizin 21-28 Nisan Ebelik Haftasını kutluyorum.

Anahtar Kelimeler : , EBELİK, ÖZVERİDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız