HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2016 Perşembe Saat: 13:14

SEFER SAYISI DÜŞTÜ

Ordu Giresun Havalimanı’nda yaz mevsimiyle birlikte yeni seferler koyulması beklenirken Pegasus ve Türk Hava Yolları’nın uygulamaya koyduğu yeni tarife herkesi şok etti.
SEFER SAYISI DÜŞTÜ

Ordu Giresun Havalimanı’nda yaz mevsimiyle birlikte yeni seferler koyulması beklenirken Pegasus ve Türk Hava Yolları’nın uygulamaya koyduğu yeni tarife herkesi şok etti. Pegasus sefer sayısını azaltırken, THY’da koltuk kapasitesi daha düşük uçuklarla uçmaya başladı.

THY bir süredir 180 yolcu kapasiteli Boing 737 model uçaklarla sefer yapıyordu. Yaz döneminin başlamasıyla birlikte THY haftanın 4 günü yine aynı model uçakla uçarken diğer üç günü 150 koltuk kapasiteli uçaklarla sefer yapmaya başladı. THY Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri 180, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri de 150 kişilik uçaklarla uçuyor.

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan İstanbul Atatürk Havalimanı’na günde tek sefer yapmasıyla tepki çeken THY’nın şimdide koltuk kapasitesi küçük uçakları sefer koymasına bir anlam verilemedi.

Samsun ve Trabzon’a göre Ordu biletlerini daha pahallıya satan THY’nin mağduriyeti gidermek bilet fiyatlarının biraz olsun düşmesi için neden yolcu kapasitesi yüksek uçaklarla uçmadığı soruluyor.

PEGASUS SEFER SAYISINI DÜŞÜRDÜ

Ordu Giresun Havalimanı’na sefer başlatmasıyla bilet fiyatlarını düşüren ve yolcu sayının artmasını sağlayan Pegasus Hava Yolları yaz dönemiyle birlikte sefer sayısını düşürdü.

Kış döneminde haftada karşılıklı 32 sefer düzenleyen Pegasus yaz dönemiyle birlikte bunu 26’a kadar düşürdü.

Önceden bazı günler karşılıklı altı sefer düzenleyen Pegasus yaz dönemiyle birlikte sefer sayısını karşılıklı dörde düşürdü. Pegasus Salı günleri Ordu’dan akşam gidiş ve Çarşamba günleri Sabah İstanbul Sabiha Gökçen’den geliş seferlerini de kaldırdı.

Pegasus’un yaz dönemiyle filosundaki uçak kapasitesine bağlı olarak sefer sayısını düşürdüğü öğrenildi.

THY ve Pegasus’un yeni uygulamasının Ordu Giresun Havalimanı’nı olumsuz etkilemesi bekleniliyor.Yaz dönemiyle birlikte yolcu yoğunluğunun artacağı ancak firmaların sefer koymaması nedeniyle Ordu ve Giresunluların eskisi gibi Trabzon ve Samsun’a mahkum kalacağı ifade ediliyor.

GÜNLÜK SEFER SAYISI DÜŞTÜ

Ordu Giresun Havalimanı’ndan kış döneminde günde 16 - 18 sefer yapılıyordu. Şimdi ise günlük sefer sayısı 12’eye indi. Pegasus’un İzmir uçuşlarının olduğu günler ise sefer sayısı 14’e çıkıyor.

 

Anahtar Kelimeler : SEFER, SAYISI, DÜŞTÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız