HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Nisan 2018 Pazartesi Saat: 09:35

KESK’TEN MUHTEŞEM DAYANIŞMA

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) üyeleri dayanışma gecesinde bir araya geldi. KESK üyeleri, yemek eşliğinde canlı müzik dinletisiyle muhteşem bir gece geçirdiler. Ordu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)  tar
KESK’TEN MUHTEŞEM DAYANIŞMA

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) üyeleri dayanışma gecesinde bir araya geldi. KESK üyeleri, yemek eşliğinde canlı müzik dinletisiyle muhteşem bir gece geçirdiler.

Ordu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)  tarafından düzenlenen dayanışma ve kaynaşma gecesine üyeler tarafından yoğun ilgi oldu. Düzenlenen geceye Cumhuriyet Halk Partisi eski Ordu Milletvekili  Mustafa Adıgüzel, CHP İl Başkanı Atilla Şahin, Yeşiller ve Sol Parti, ÖDP, İl Temsilcileri ile KESK Ordu Temsilcileri  ve üyeler katıldı.

Gecenin başlangıcında üyelere yönelik açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz; “Türkiye, tarihinin en bunalımlı dönemlerinden birisinden geçiyor. Mevcut iktidar döneminde eğitim, en fazla tahribata uğrayan alanlardan biri oldu. Bir taraftan neoliberal eğitim politikalarıyla yürütülen eğitimin ticarileşmesi; diğer taraftan da eğitimin bütün tür ve düzeylerine yönelik dinselleştirme politikaları ve uygulamaları bu tahribatın iki eksenini oluşturdu.

Bu dönemde eğitimde piyasalaştırma-ticarileştirme girişimleriyle dinselleştirme-gericileştirme girişimleri birbirlerini besleyen süreçler olarak biçimlendi. Bizler ve bizden öncekiler hayallerle yola çıkmışlardı. Emekten, eşitlikten, özgürlükten, demokrasi ve barıştan yana bir dünya inşa etmek istiyorlardı. Sömürüsüz bir dünya tasavvur ediyorlardı. Hayallerimiz, zor günler geçirdiğimiz bugünlerde de dünden bugüne, dünden yarına hiç değişmedi. Hala bizler o hayalin peşinde mücadelemizi sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edeceğiz” dedi.

“Eğitim-Sen, eğitimde yaşanan ticarileştirme ve eğitimi dinselleştirme uygulamalarına, her türlü güvencesiz, esnek  ve angarya çalışma uygulamaları üzerinden çalışma yaşamının tamamen güvencesiz hale getirilmesine, kadınlar ve çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismara karşı mücadelenin tarihidir” diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz; “Bu arada emekçilere yönelik saldırılar da hızla devam ediyor. KHK’larda haksız hukuksuzca ihraç ediliyor, sözleşmeli  çalıştırılırken atama ve iptal kararnameleri ile mesleğimiz sonlandırılıyor. Ücretli çalıştırılırken, asgari ücretin dahi altında çalışıyor.

Bir kişinin sözüyle işsiz kalıyoruz. Ataması yapılmayan öğretmenlere başka sektörlere yönelmelerini söyleyerek meslektaşlarımız umutsuzluğa sevk ediliyor. Tarih yeniden yazılıyor. Bu tarihte bizim yerimiz direnenlerin, mücadele edenlerin, emekten yana, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin yanıdır. Bugün burada bir arada olanların ortak noktası, başka bir dünyanın mücadele ile kurulacağının düşüncesiyle hareket etmeleridir” diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasının ardından geceye katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Geceye üyelerin canlı müzik performansları da damga vurdu.

 

Anahtar Kelimeler : KESK’TEN, MUHTEŞEM, DAYANIŞMA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız