HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Nisan 2018 Pazartesi Saat: 09:48

İYİ PARTİ’Lİ PAZAR; “ÇOCUK YURDUN TEMELİDİR”

İYİ Parti Altınordu İlçe Başkanı Şenol Pazar, 23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğunu ve egemenlik, kayıtsız şartsız milletin olduğuna dikkat çekti. 23 Nisan 1921de çıkartılan kanun ile Türkiyenin ilk ulus
İYİ PARTİ’Lİ PAZAR; “ÇOCUK YURDUN TEMELİDİR”

İYİ Parti Altınordu İlçe Başkanı Şenol Pazar, 23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğunu ve egemenlik, kayıtsız şartsız milletin olduğuna dikkat çekti.

23 Nisan 1921'de çıkartılan kanun ile Türkiye'nin ilk ulusal bayramı olduğunu belirten Başkan Pazar, bu tarihte TBMM'nin açılışının ve egemenliğin halka geçişinin kutlanmasının da 1935'te yapılan düzenleme ile sağlandığının altını çizdi.

Başkan Pazar, yaptığı açıklamada; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır. Çocuk yurdun temelidir. Bu ülkenin geleceği çocuklarımızdır. 

Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun. Çocuklar sizler, Türkiye’yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize; ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır” dedi.

23 Nisan, karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gündür diyen Başkan Pazar; “Türk milletine kutlu olsun. Ulusal Egemenlik Bayramımız da kutlu olsun. Bu gün bir kez daha bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlama mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki, yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye’nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sevincini yɑşɑmɑmızı sɑğlɑyɑn Türk Ulusunun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kɑhrɑmɑn üyelerini ve bu uğurda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız