HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Nisan 2018 Pazartesi Saat: 09:56

“Türk Milletinin yazgısının yeniden yazıldığı bir tarihtir”

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 98. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Torun, mesajında şunla
“Türk Milletinin yazgısının yeniden yazıldığı bir tarihtir”

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 98. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Torun, mesajında şunları söyledi: “Bugün, milli bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 98. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu  ve gururunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 yalnızca bir bağımsızlık mücadelesi değildir. Aynı zamanda demokrasi geleneğimizin en büyük simgesi, Türk Milletinin yazgısının yeniden yazıldığı bir tarihtir. Bağımsızlık mücadelemizin yalnızca cephede kazanılmayacağına inanan ATATÜRK'ün milletin iradesine olan büyük inancının hayata geçmesidir. Türkiye bundan tam 98 yıl önce, özgür, bağımsız ve çağdaş bir ülke olma azmini tüm dünyaya duyurmuştur.

98 yıl önce saray rejiminden halkın egemenliğine geçen Türkiye bugün geldiğimiz noktada, milli iradenin tutuklu olduğu, kuvvetler ayrılığının vesayet altına alındığı günleri yaşamaktadır. Atatürk devrimlerinin sürekli olarak unutturulmaya ve egemenlik bilincinin yok edilme çalışmaları son hızıyla devam etmektedir. Bu amaçla çalışanların unuttukları en önemli nokta bu ulusun tarih boyunca hiç kimsenin boyunduruğu altına girmediğidir ve ebediyen de bunun böyle devam edeceğidir.Bu karanlık günlerde yeni bir umut doğmuştur. 24 Haziran, Türk ulusunun kendi kaderine el koyduğu, özgürlüğüne kavuşacağı ve egemenliğine yeniden kavuşacağı günün başlangıcı olacaktır.Türk milleti kendi iradesini hiç bir zaman hiç kimseye teslim etmeyecektir. Bu amaçla yola çıkan hiçbir güç amacına asla ulaşamayacaktır.

23 Nisan günü aynı zamanda geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan edilerek dünya barışı için atılmış önemli bir adımdır. Halkın egemenliğinin ve parlamenter demokrasimizin ilanının 98. Yılında, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından armağan edilmiş böylesine anlamlı bir bayramın çocuklarımıza barış dolu bir gelecek getirmesini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, TBMM´ nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”

 

 

.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız