HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Mayıs 2016 Cuma Saat: 09:12

“EL BİLDİ KIYMETİNİ, AMA BİZ…”

BİLİM DÜNYASI, KAPUSUZ’U DA ELİMİZDEN ALIYOR!.
“EL BİLDİ KIYMETİNİ, AMA BİZ…”

Enerji sektöründe yaptığı buluşlarla dünya ülkelerinin dikkatini çeken Ordulu Prof. Dr. Ahmet Kapusuz’a, Afrika ülkelerinden sonra Amerika’da kucak açtı.

Kapusuz’un deniz dalgalarından ürettiği dalga panelleri projesi Amerikanın en ünlü Üniversitesi İnternational Royal Academy Unıted Nations tarafından kabul gördü ve profesörlük diploması ile mükafatlandırıldı.

Halk arasında ki deyimle; “El bildi kıymetini de biz bilemedik” dediğimiz türün canlı örneğini bu günlerde mucit Prof. Dr. Ahmet Kapusuz sayesinde yaşamaya başladık. Ordu’dan yetişen böyle bir cevhere bugüne kadar gerek akademik, gerek yerel yönetimler, gerekse siyasi mercilerden bir destek verilmemesi de hayli düşündürücü oldu.

Akademik ünvanıyla yaptığı buluşlarla bu güne kadar yaklaşık 180 ülke başta olmak üzere kabul gören projelerin, Türkiye’de kabul görmemesi ve uluslararası ülkelerde ses getirmesi hayli dikkat çekti.  

Alternatif enerjiyle ilgili buluşlarından dolayı özellikle “Deniz Dalga Panelleri” projesi ile enerji üreten ve Amerikan bilim dünyasının gündemine oturan Prof. Dr. Ahmet Kapusuz hemşerimiz Okyanus ötesinde de yoğun ilgi gördü.

Kapusuz konuyla ilgili yaptığı kısa değerlendirmede şunları söyledi; “AMERİKANIN EN ÜNLÜ ÜNİVERSİTESİ İNTERNATİONAL ROYAL AVADEMY UNITED NATİONS TARAFINDAN " Altenatif Enerji Anabilim Dalı"nda verilen PROFESÖRLÜK DİPLOMASI tarafıma verilmiştir. Bu diploma yalnız benim değil, ülkemin de onuru olmuştur. Birkez daha gördük ki, Türkiye'nin göremediği değeri yine Amerika gördü.

İşte yıllarımın ödülü Amerika’nın önde gelen üniversitesi İnternational Royal Academy Unıted Nations” tarafından “Altenative Energy” Anabilim Dalında verilen profesörlük diplomam şahsıma gönderilmiştir. Bu profesörlük diplomam için Mr. Duke Dr. Alexsander Sokolinski and Mr. Alex Vurginshteyn ve çalışmalarımı uluslararasına taşıyan sayın Dr Gülgün Kırgız Adeni Ajaniyi a sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim. Dilek ve temennilerimde ise ülkemin bilim ve iktidar mekanizmalarının bu çalışmalarımın farkında, önem ve ehemmiyetinde olmasıdır. Zira bu projeler öncelikle ülkeme yakışır. Henüz geç kalınmış olmasa bile ben projelerimi ülkeme mal etmek istiyorum.” (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

Anahtar Kelimeler : “EL, BİLDİ, KIYMETİNİ, AMA, BİZ…”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız