HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Mayıs 2016 Cuma Saat: 09:46

ODÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Ordu Üniversitesinde Engelliler Haftası kapsamında iki farklı etkinlik düzenlendi. İlk olarak ODÜ Sosyal Farkındalık Kulübü tarafından organize edilen “Farkındalık Günü” çerçevesinde sergi ve drama gösterisigerçekleştirildi. Tıp
ODÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Ordu Üniversitesinde Engelliler Haftası kapsamında iki farklı etkinlik düzenlendi. İlk olarak ODÜ Sosyal Farkındalık Kulübü tarafından organize edilen “Farkındalık Günü” çerçevesinde sergi ve drama gösterisigerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Fuaye Salonunda engellilere yönelik düzenlenen sergiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Üniversitemizin akademik ve idari personelleri ile öğrencileri katıldı.

Öğrencilerin engelliler ile ilgili yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergide, engellilerin günlük hayatta yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için ziyaretçiler salondakurulan engelli parkurunu gözleri bağlı bir şekilde tekerlekli sandalye ile tamamlamaya çalıştılar. Serginin ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Amfi Tiyatrosu’nda mültecilerin yaşam koşullarını konu alan bir drama gösterisi gerçekleştirildi.

İkizce MYO Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümünden Sergi ve Tiyatro

Engelliler haftası çerçevesindeki bir diğer etkinlik ise Ordu Üniversitesi İkizce Meslek Yüksekokulu Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri tarafından düzenlendi.

Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi’nde kurulan stantlarda, öğrenciler tarafından yapılan engellilerin yaşamlarını kolaylaştırabilecek özellikle engelli çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini daha kolay hale getirebilecek materyaller sergilendi. Sergiyi Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan ziyaret etti.

4 Mayıs’ta başlayan ve ikinci günde devam eden etkinlikler İkizce MYO öğrencileri tarafından hazırlanan ve İkizce’de oynanan “Hayat Ormanı” isimli tiyatro oyunu ve Ünye Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu ziyareti ile son buldu.  (Haber Merkezi)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ, ENGELLİLERİ, UNUTMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız