HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Mayıs 2018 Çarşamba Saat: 10:10

ORDU’DA 1 MAYIS COŞKUSU

Ordu’da, 1 Mayıs, Cumhuriyet Meydanında coşkulu kutlamalarla gerçekleştirildi. KESK Ordu Platformu öncülüğünde yapılan kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan kutlamalara CHP ve İYİ Parti Or
ORDU’DA 1 MAYIS COŞKUSU

Ordu’da, 1 Mayıs, Cumhuriyet Meydanında coşkulu kutlamalarla gerçekleştirildi. KESK Ordu Platformu öncülüğünde yapılan kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan kutlamalara CHP ve İYİ Parti Ordu İl ile İlçe teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda da sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Davul, zurna ve halaylar eşliğinde gerçekleştirilen kutlamalarda atılan sloganlarda;Bu kavga eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış, laiklik ve demokrasi kavgasıdır” ifadeleri hayli dikkat çekti.

Kutlamalar çerçevesinde basın açıklaması ise KESK Dönem Sözcüsü Sezgin Yılmaz’dan geldi. Yılmaz yaptığı açıklamada; “OHAL’siz bir ortamda; eşit, özgür, adil, laik ve demokratik bir gelecek hedefleyenler, hepinizi KESK Şubeler Platformu adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Öncelikle 1977 Taksim ve 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Barış karanfillerimizin şahsında tüm barış, emek ve demokrasi şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Siyasal çıkarlar uğruna karanlık dehlizlerde planlanan, gerçek katillerin halen yakalanmadığı katliamları ve gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyorum.

Bu yıl da OHAL’i gerekçe göstererek Taksim’i yasakladılar. Yasaklarla hafızamızı, bilincimizi sileceklerini sanıyorlar. Ne 1 Mayıs katliamının gerçek katillerini ortaya çıkarma kararlılığımızdan vazgeçtik ne de mücadele tarihimize sahip çıkma sözümüzden zerre kadar taviz vermedik vermeyeceğiz. Er ya da geç emekle özdeşleşen alanları özgürleştirecek, yasak zincirlerini kıracağız” dedi.

 

Son iki 1 Mayıs Bayramımızı OHAL şartlarında kutlamaya çalışıyoruz diyen Yılmaz, şöyle devam etti;“Taksim yasağı dışında da birçok ilde bildiri dağıtmamıza engel oldular, sloganlarımıza sınır getirmeye çalıştılar. OHAL Valilerinin sloganlarımızı yasaklamasına karşı hep bir ağızdan buradan haykıralım mı?

“YAŞASIN 1 MAYIS”, “ZAM, ZULÜM, İŞKENCE, İŞTE AKP”

Geçen hafta OHAL’i niçin uzattıklarını bir kez daha itiraf ettiler. AKP Genel Başkanı, sermayeye seslenerek, “Bir tane fabrikada grev söz konusu mu? Böyle bir şeyde biz anında müdahalemizi yapıyoruz. Ve OHAL anında bir çözüm kaynağı oluyor.” diyor.Anayasa’yı, uluslararası sözleşmeleri OHAL’i fırsata çevirerek çiğneyenler yargı önünde hesap vermekten kurtulamayacaklar. Grevli gerçek toplu sözleşme hakkımızın, örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın yok sayılmasına, grev hakkımızın OHAL gerekçesiyle, idari işlemlerle ortadan kaldırılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz.

Baskın seçim kararı AKP+MHP iktidarının ülkeyi daha fazla yönetemeyeceğinin ilanıdır.OHAL koşullarında baskın seçimle, hile ile dikta rejimlerini kalıcı şekilde kurumsallaştırmak, toplumsal ilişkilerimizi gerici, tekçi ve faşizan politikalar temelinde dizayn etmek istiyorlar.

24 Haziran’da yapılacak seçim gelecek on yıllarımızı belirleyecek nitelikte ve önemdedir. Bu nedenle 24 Haziran’a kadar artık her günümüz 1 Mayıs’tır! Her günü 1 Mayıs ruhuyla karşılayıp, büyük bir mücadele azmiyle, moral ile kapı kapı dolaşıp faşizme niçin geçit verilmemesi gerektiğini anlatacağız.

Biliyoruz ki, tüm dikta rejimler yıkılmadan bir gün öncesine kadar iktidarlarını sonsuz sanırlar ve öyle tanıtırlar. Bu şekilde barışa, özgürlüğe ve demokrasiye olan inancı zayıflatmak, umudu kırmak isterler. AKP+MHP iktidarı uzatmaları oynuyor. Yenildiklerini, sonlarının geldiğini gördükçe daha da saldırganlaşıyorlar. Saldırganlaştıkça eriyorlar.

 

Oysa 7 Haziran’da ve referandumda açığa çıkan Hayır iradesi bu topraklarda faşizmin ömrünün çok da uzun olmayacağınınsomutgöstergeleridir. Halklara ve kültürlere beşiklik yapmış olan bu topraklar kutuplaşmaya, milliyetçiliğe, linç kültürüne, savaş politikalarına, gericiliğe izin vermeyecektir” diye konuştu.

Talep ve beklentilere de dikkat çeken Yılmaz; “Tüm illerde, 1 Mayıs alanlarına akın edenler olarak buradan bir kez daha haykırıyoruz;Satış sözleşmelerine,İş Güvencemize ve kıdem tazminatımıza dokunulmasına,Performans sistemine, Mezarda emekliliğe mahkûm edilmeye,Ek ödemelerimizin maaşlarımıza yansıtılmamasına, Emekliliğimizde sefalete itilmeye,Artan vergi dilimleri ile maaşımızın elimize geçmeden erimesine,Bütçenin eğitime, sağlığa, emekçilere değil savaşa ve güvenlik politikalarına aktarılmasına,Eğitimin gericileştirilmesine, laiklik karşıtı faaliyetlere,İşçi cinayetlerine,Soruşturmalara, sürgünlere, cezalara, gözaltı ve tutuklamalara,Kadına yönelik şiddete,Çocuklara yönelik taciz ve istismara,Kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan, daha ucuza ve daha güvencesiz çalıştırılmaya iten sözde “istihdam” paketlerine, En insani ve en temel haklarımızı savunduğumuzda “terörist” damgası yemeye, Ayrımcılığa, baskılara, gözaltı ve tutuklamalara, ihraçlara,İçeride ve dışarıda savaşa ve emperyalist politikalara,OHAL ve KHK rejimine, Artık YETER diyoruz. Uzatmayın, Hesap Verin!” şeklinde konuştu.

Yılmaz, sözlerini şu şekilde noktaladı; “Bahar güzel günleri müjdeliyor. Karanlık bulutlar dağılıyor. Abluka kırılıyor. Umut tohumları birer birer tomurcuk açıyor.

Emekçilerin gerici, faşist, militarist kuşatmayı paramparça edecek kararlığı ve inancı büyüyor.Bu kavga eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış, laiklik ve demokrasi kavgasıdır.

Üreten, yaşatan ve var edenler, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’müz kutlu olsun!YAŞASIN 1 MAYIS!”

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, 1, MAYIS, COŞKUSU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız