HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Mayıs 2018 Cumartesi Saat: 10:31

“GÜÇLÜ CUMHURBAŞKANI İÇİN GÜÇLÜ MECLİS”

akan Kurtulmuş yaptığı açıklamada “Bu seçim kampanyasının önemli fitne unsurların birisi Reis’e yine oy vereceğiz ama milletvekillerine oy vermeyiz söylemidir.
“GÜÇLÜ CUMHURBAŞKANI İÇİN GÜÇLÜ MECLİS”

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir şekilde yürümesi için parlamentoda çok güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

 

Bakan Kurtulmuş yaptığı açıklamada “Bu seçim kampanyasının önemli fitne unsurların birisi Reis’e yine oy vereceğiz ama milletvekillerine oy vermeyiz söylemidir. Bu fitneciler Recep Tayyip Erdoğan olsun ama bir ayağı boşluğa düşsün diyorlar. 24 Haziran’da eski sistem devam mı etsin oylaması yapılmıyor. Bu bir aday seçimidir ve bu millete sorulacaktır” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir şekilde yürümesi için parlamentoda çok güçlü bir şekilde mücadele edeceklerini ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ekonomi alanında ileriye doğru atılımını sağlarken aynı zamanda Türkiye’de daha fazla demokrasinin, daha fazla özgürlüklerin, daha fazla katılımcılığın, daha fazla reformların önünü açacak bir kararlılıkla yollarına devam edeceklerini kaydetti.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş AK Parti Afyon İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için 24 Haziran’da sandık başına gidecek olan vatandaşlara yönelik olarak fitne unsurlarının “Reis’e yine oy vereceğiz ama milletvekillerine oy vermeyeceğiz.” söylemi geliştirdiklerini belirten Bakan Numan Kurtulmuş, bunun Recep Tayyip Erdoğan olsun ama bir ayağı boşluğa düşsün anlamı taşıdığını söyledi.

 

İnce’nin Ziyareti Seçime Renk Katacak

 

Türkiye’de 24 Haziran tarihinin yönetim sistemi değişikliğiyle ilgili ilk seçim olacağını belirten Bakan Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gerçekleştirdiği ziyarete de değinerek, bunun seçim kampanyasına renk katmasını diledi ve “Demokrasiler nihayetinde bir yarıştır, savaş değildir.” dedi.

 

24 Haziran Eski Sistem Devam mı Etsin Oylaması Değildir

 

Türkiye’nin 24 Haziran’da yapacağı oylamanın eski sisteme dönüş oylaması olmadığını dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, “Muhalefet partileri eski sistem olan parlamerter sisteme yeniden geri döneceğiz diyorlar. Demokrasiler yapboz oyunu değildir. Demokrasilerde söz de, karar da milletindir. 24 Haziran’da eski sistem devam mı etsin oylaması yapılmıyor. Bu bir aday seçimidir ve bu millete sorulacaktır. Dolayısıyla 16 Nisan referandumunun sonuçları ortada yokmuş gibi propaganda yapanlar hüsrana uğrayacak ve bu şekilde sonuç alamayacaklarını göreceklerdir.” dedi.

 

CHP Milletvekillerinin Dönüşü En Doğrusu

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilinin geriye dönmesinin de en doğrusu olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

 

“Demokrasilerde, millet yönetiminde doğal olmayan şeyler asla tutmaz. Geçmişte Doğru Yol Partisi’nin milletvekilleriyle bir şekilde postmodern darbe yaptılar, ne yazık ki 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde çok benzer bir seneryo ile 15 milletvekili CHP’den bir başka partiye ödünç olarak verilerek siyaset mühendisliği yapılmaya çalışıldı. Bu siyaset mühendisliğinin tutmadığını gördük. Çatı aday arayışlarından da bir şey çıkmadı. Türkiye’de 2018 seçimi öncesinde bir şekilde doğal olmayan yollarla seçim etkilenmeye çalışıldı ama tutmadı.”

 

Milletin Sözü Üstüne Söz Söylemek Namertliktir

 

Seçimde milletin sözünün üstüne söz söylemenin namertlik olduğuna vurgu yapan Bakan Numan Kurtulmuş, hiç kimsenin seçime şimdiden bir bahene bulmaya kalkmamasını istedi. Bakan Numan Kurtulmuş konuşmasında, “Milletimiz ne şekilde onaylarsa, ne sonuç çıkarsa o bizim tarafımızdan kabul edilecek bir sonuçtur. Onun üstüne laf söylemeyiz ve kimsenin de söylememesi gerektiğini ifade ederiz.” dedi.

 

Benzemezler İttifakından Aritmetik Toplam Çıkmaz

 

Millet ittifakı olarak isimlendirilen seçim birlikteliğinin birbirine benzemezlerin ittifakı olduğunu söyleyen Bakan Numan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Birbirine benzemezler bir araya gelerek ittifak kurduğu zaman oradan aritmetik toplam çıkmaz. Bu ittifakları Erdoğan karşıtlığı üzerinden oluşturmaya çalışıyorlar. İnsanlara karşıtlık üzerinden siyaset yapmak sonuç vermez. Biz karşıtlıklarla milletimizin karşısına çıkmayacağız geçmişte de çıkmadığımız gibi. Biz yapacaklarımızı söyleyerek Türkiye’yi 2023 hedeflerine doğru yöneterek yolumuza devam edeceğiz. Erdoğan karşıtlığından Türiye’ye hayır gelmez.”

 

Reformların Partisi AK Parti’dir

 

AK Parti’nin geçmişte reforların merkezi olmuş bir parti olduğunu kaydeden Bakan Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:  

 

“Türkiye’de halkın tabularını yıkarak ilerlemesine öncülük etmiş olan bir partidir. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlükler diyerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye sürekli yönetim olarak köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor. Gezi olaylarıyla, 17/25 Aralık ile 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile bir takım ekonomik operasyonlarla köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor. Döviz birileri Türkiye ekonomisinde oyun oynamaya çalıştığı için böyle oluyor. Ama hiç boşuna sevinmesinler, bu operasyonlarınızdan hiçbir sonuç alamayacaksınız. Yeni ve güçlü Türkiye istikametinden asla geri dönmeyeceğiz. Güçlü ve büyük bir Türkiye için Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam kararını ortaya koyacağız.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız