HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mayıs 2018 Perşembe Saat: 10:42

FURTUN; “BEDELİ İSRAİL İÇİN AĞIR OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, İsrail tarafından Filistinlilerin katledilmesine sert tepki gösterdi. Başkan Furtun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada; “Bildiğimiz üzere Fi
FURTUN; “BEDELİ İSRAİL İÇİN AĞIR OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, İsrail tarafından Filistinlilerin katledilmesine sert tepki gösterdi. Başkan Furtun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada; “Bildiğimiz üzere Filistinli kardeşlerimiz katledilmektedir. İnsanlığın ortak değeri, dinlerin ve kardeşliğin sembolü olan Kudüs’te kendi egemenlik alanlarını oluşturmak amacıyla akıtılan kanın bedeli hem ABD, hem de İsrail için ağır olacaktır” dedi.

Filistin’de yaşananlar büyük bir katliam, bir insanlık dramıdır diyen Furtun; “Binlerce masum Filistin’lilinin yaralandığı 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz.Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorunun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur.

Filistin sorunu çözülmeden orta doğuda yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır.

İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor.ABD Büyük elçilik binasının, İsrail devletinin yetmişinci kuruluş yıl dönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye, İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

CHP olarak Filistin sorununun çözüm zemininin baş kenti doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin devleti ile İsrail’in güvenlikli sınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu da vurgulayan Furtun;

“ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor.AKP’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır. Ayrıca iktidar, bir yandan ABD‘nin orta doğu politikalarını kınarken diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır.

CHP tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur.Geçmişte Filistin kurtuluş örgütünün Türkiye temsilciliği CHP iktidarında açılmış, Bülent Ecevit ve tüm CHP Genel Başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur.

Bugün de CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur.

Bugün Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimleri genişlettiği müddetçe uluslar arası planda tecrit edilmelidir.

Bir kere daha ABD ve İsrail’i güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

                                                                          

Anahtar Kelimeler : FURTUN;, “BEDELİ, İSRAİL, İÇİN, AĞIR, OLACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız