HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mayıs 2018 Cuma Saat: 10:44

RESULOĞLU; “MHP’NİN CİDDİ BİR DEVLET TECRÜBESİ VAR”

24 Haziran’da yapılacak olan Başkanlık ve Milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden 27. Dönem milletvekili aday adayı olan Av. Mustafa Resuloğlu, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda hedeflerini ortaya koy
RESULOĞLU; “MHP’NİN CİDDİ BİR DEVLET TECRÜBESİ VAR”

24 Haziran’da yapılacak olan Başkanlık ve Milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden 27. Dönem milletvekili aday adayı olan Av. Mustafa Resuloğlu, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda hedeflerini ortaya koydu.

Mehmet KESKİN: Sayın Resuloğlu, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Evet öncelikle Mustafa Resuloğlu kimdir ve neden vekil adaylığı? Buradan başlayalım.

Mustafa RESULOĞLU: Hoşbulduk Sayın Keskin. Hukuk ve siyaset birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Hukukun siyaseti olduğu gibi siyasetinde hukuku vardır. Ben 1972 Ordu doğumluyum. 1986 senesinde ülkü ocakları kurulurken o faaliyetlerin içinde yer aldım. 1989 liseden mezun oldum. Ankara hukuk fakültesine girdim. 2006 senesinde Ordu’da merkez ilçe teşkilatına katıldım. 2015 seçimlerinde de seçim kurulu başkanı oldum. Siyaseti hayatım 30 senedir MHP çatısı altında geçmektedir. Daha önce 1 Kasım’da aday olmuştum. Bu benim şu an ikinci adaylığım. Barodan istifa ettikten sonra genel merkezimize gidip aday adaylığı başvurumuzu yaptık.

Mehmet KESKİN: MHP’ de 17 aday var İyi parti de 27 aday var AKP’de 67 aday Saadet Partisinde 15 aday CHP ‘de 7 aday var bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Mustafa RESULOĞLU: AKP için 70-80 aday gayet normal. Netice itibarıyla orada milletvekili olamıyorsan başka şekillerde değerlendirilebiliyorsunuz. Saadet Partisi bir inanç değerlendirmesi olarak yapıyor. Herhangi bir milletvekili çıkaramasak bile burada bir hareket var inanç var düşüncesinde. CHP tabi ki bizim takdirimizde değil. Bize de çok laf düşmez ama herhalde genel başkan yardımcısının birinci sıraya gelmesinin yüksek olasılığından dolayı diğer adaylar aday olmadılar.

Mehmet KESKİN: MHP’de bir kopuş süreci yaşandı. Ondan sonraki çalışmalarınıza bu nasıl etki etti. Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?

Mustafa RESULOĞLU: Genelde ideolojik bazlı partilerde ikinci üçüncü oydan sonra kopmalar olur. Bizim ideolojik bakışımız neticesinde her zaman lider çıkmaya müsait bir partidir. Devletin genel dinamiklerine önem veren bir parti olduğunda taviz veren bir parti olmadığından sürekli yabancı iç mihraklarla karşılanan bir parti. Ülkücü hareketin devlete sahip çıkma gibi bir misyonu var. Eski ülkücü diye bir şey olmaz ya ülkücüsünüzdür ona inanıyorsunuzdur ya da bir başka parti de sağ görüş kanalına girmişsinizdir. Ülkücülük MHP’de devam ettirilebilir.

Mehmet KESKİN: MHP neden bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmıyor?

Mustafa RESULOĞLU: MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP’nin kendi içerisinden değil bir ittifaktan aday çıkarması söz konusu. Bu 15 Temmuz darbe girişimden ötürü zorunlu olarak gerçekleşti.

Türkiye’de bir muhafazakârlık yok. Sisteme sahip çıkma devletin kazanımlarına sahip çıkmak gibi bir derdimiz yok. O yüzden çok kolay bir şekilde bölünüp parçalanmamız mümkün hale geliyor.

Bu anlam da MHP’nin sebep olmadığı 2003 yılından sonra ortaya çıkan bir dejenerasyonla 2018 yılına kadar devam eden bir bozulma süreci vardı bu bozulma sürecini şöyle ifade etmek gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda devlet tecrübesinin eksikliği daha sonrada bunların tamamlanamaması ve yanlış yönlendirmeler sonucunda devletin teslim edilmesi söz konusu hale geldi.

MHP’nin ciddi bir devlet tecrübesi vardır. MHP devletin tam ortasıdır. Bu haliyle söylenen her şey devletin bekası ile alakalıdır. Özellikle Abdülkadir Aksu ne zaman içişleri bakanı olmuştur bu ülke belli bir zaafa girmiştir. Bu yanlış yönetimlerden dolayı Türkiye 15 Temmuz da çok ciddi bir kalkışmayla karşılaştı. Bütün dinamiklerinin içine dinamitler konuldu. İhtilaller başarılı olur olmaz. Ama sonuçları olur. Bugün 15 Temmuz’un çok ciddi sonuçları oldu. Ciddi bir ayrışma oldu insanlar arasında sevgi saygı ortamı uzaklaştı. Korku toplumu haline geldik. Ve bu ekonomiye yansıdı.

Mehmet KESKİN: Milletvekili olursanız nasıl bir profil çizeceksiniz?

Mustafa RESULOĞLU: Benim belli bir birikimim var. Taşımacılık turizm sektörü ve madencilikle alakalı. Belli birikimlerimiz var. Bunu Ordu’da biz halk tabanında bu ihtiyaçları karşılayacak bir yapısal düzenlemelere ve ya mecliste Ordu’nun sorunlarını iletebileceğimiz bir platforma taşımayı düşünüyoruz. Ordu 50m yükseklikte sosyal ekonomik olarak değişim gösteren şehir haline geldi. Aybastı’ya gidiyorsunuz hayvancılık sektörü aşağı geliyorsunuz turizm sektörü mavi bayrak.

Ordu’nun insanları ekonomiden siyasetten iyi anlıyorlar. Ordu halkı sadece fındığa para yardımı yaparak geçinmesi sağlanamaz. 5 tondan aşağı fındığı olan Ordu’da çiftçi sayılmaz. Geçinemez çünkü. Mutlaka ek bir iş yapıyor olması lazım. Taban fiyat uygulaması olduğu sürece toprağa bağlı gelir desteği olmadığı sürece bu kimseyi memnun etmez. Karadeniz’in geçim kaynağı olan fındık çok ucuza mal edilip satılabiliyor. Farklı geçim kaynakları bulmamız gerekiyor. Sadece geçimimizi fındığa bağlamamalıyız. Ordu bazlı genel bir ekonomik planlama yapmak şart.

Mehmet KESKİN: Türkiye’de ve Ordu’da MHP’nin şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mustafa RESULOĞLU: MHP’nin iktidara gelip bu iktidardan nemalanayım gibi bir derdi yok. MHP’nin tek derdi Türk devleti. Şu anda Türkiye’de Türk’ü seven geleceğine sahip çıkmayan herkesin MHP’nin yanında olması gerekir. Bu da özellikle bizim içinde bulunduğumuz Cumhur ittifakında aynı şekilde destekleneceğimizi düşünüyoruz.

2002’den sonra MHP mecliste yoktu. Terör ayyuka çıktı. Bu dönemi hatırlarsanız eğer MHP’nin mecliste olmaması Türkiye’yi o hale getirmişti. 15 Temmuz’da sokağa meydanlara ilk gelenler MHP’lilerdi. MHP’liler devletine sahip çıktı. Eğe meclisten olmazsak Türkiye’nin ne hale geldiğini vatandaşlarımız görmüştür. O yüzden bu dönem vatandaşlarımızın bize teveccüh göstereceklerini ve çok ciddi anlamda oy alacağımız kabul ediyorum.

Mehmet KESKİN: Ordu’nun sizce en önemli sorunu nedir?

Mustafa RESULOĞLU: Ordu’nun en önemli sorunu işsizlik. Tüketim toplumu olaya hızla ilerleyen bir toplum Ordu’da açılmış bir fabrika yok. Kapanan var ama açılan yok. Ordu’da beton haricinde ekonomiye katkı sağlayan bir sistem yok. Yani ihracat artışı var ekonomimize sağlanan kaynak yok. Bir denizin mavi bayrağın pazarlaması yapılamıyor. Üniversite var ama mezun olunca iş imkânı yok. Ordu’nun geleceği parlak değil. Burada çok ciddi doğal taş rezervleri kil yatakları mevcut. Su kaynaklarıyla enerji üretmeye uygun bir yapısı var. Bunları çevreye zarar vermeden yapmak gerekir elbette. Böyle ekonomik kaynaklar üretmek gerekli.

Ben Ordu’ya spor okulu açmak isterdim. Bu bölgede spor alt yapısı sağlam gençler var. Judo boks tekvando gibi bireysel sporların yapılacağı spor okulu olmasını isterdim.

Mehmet KESKİN: Ekonomi sizce kötüye mi gidiyor Ordu ekonomisine bir can suyu gerekli mi?

Mustafa RESULOĞLU: Rakamlara bakıldığında ekonominin iyi olmadığını görüyoruz. Bunun da nedeni dolar Euro gibi çeşitli faktörler. Çünkü Türkiye bir geçiş noktası iyi olan ya da kötü olan her şeyin geçiş noktası. Bizde bu parayı kontrol edebilecek yapıya sahip olmamız lazım. Şu anda Türkiye’de sanal para sanal ticaret hareketleri var. Bunun kontrolünü Türkiye eline geçirebilir. Güçlü olmanız için onu kontrol etmek önemli. Yahudiler bitcoinle bütün dünya ekonomisini yönetiyorlar. Türkiye bununla ilgili düzenleme yaparak bunu ele geçirebilir.

Mehmet KESKİN: Sayın Resuloğlu, tekrar konuğumuz olup, verdiğiniz bilgi ve yaptığınız açıklamalardan dolayı teşekkür ediyor, seçim takvimi süresi içerisinde şahsınıza ve partinize başarılar diliyorum.

Mustafa RESULOĞLU: Bende sizlere başta şahsıma ve partime bu imkanı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız