HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mayıs 2018 Cuma Saat: 10:46

ÜNİVERSİTELER BİLGİ TOPLUMUNUN GÜCÜDÜR

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek “Geleceği Yönetmek” konulu sunumu ile öğrencilerin gelecekte ne yapmaları gerektiğine dair tavsiyelerde bulunup katılımcılara Ordu Üniversitesini
ÜNİVERSİTELER BİLGİ TOPLUMUNUN GÜCÜDÜR

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek “Geleceği Yönetmek” konulu sunumu ile öğrencilerin gelecekte ne yapmaları gerektiğine dair tavsiyelerde bulunup katılımcılara Ordu Üniversitesinin gelişimi ile ilgili bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın konuşmacı olarak davet edildiği Ordu Fen Lisesinde gerçekleştirilen programda Fen Lisesi Müdürü Hasan Bölük, Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Rektör Yarılgaç, “Geleceği Yönetmek” konulu sunumunda başarılı bir gelecek için ne yapılması gerektiğine dair öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İstenilen bölümü tercih etmenin ileride mutlu olunacak bir mesleğe sahip olmak anlamına geldiğini belirten Rektör Yarılgaç, kendini tanıyan, sınırlarını bilen kişilerin hayatta ve meslek seçiminde daha isabetli kararlar vereceğinin altını çizdi.

Ordu Üniversitesinin 12 yılda geldiği konum ile ilgili bilgiler veren Rektör Yarılgaç, “Üniversiteler, bilgi toplumunun en büyük gücü olarak ülkenin kalkınması, sosyal hayatın zenginleşmesi ve dünya milletleri arasında kendi milletlerini ileriye taşıma noktasında hayati işleve sahip kurumlardır. Ordu Üniversitesi de görevinin gereği olarak 2006 yılında 4400 öğrenci, 118 akademisyen, 110 idari personeli ile eğitime başlamış, bugün bu hizmete 750 akademik, 348 idari personeli ve yaklaşık 24 bin öğrencisi ile devam etmektedir. Bu kapsamda, geçen 12 yılda kurumumuz bünyesinde meydana gelen gelişmeleri sizlerle paylaşmak isterim: Üniversitemiz yıllara göre öğrenci sayılarında ön lisansta 2,9; lisansta 5,4; lisansüstünde 104,1 kat gelişme kaydetmiştir. Yine bu veriler ışığında Üniversitemizin toplam öğrenci sayısı bakımından kurulduğu günden bugüne kadar 3,9 kat büyüdüğünü görmekteyiz. Bu zaman dilimi içerisinde Üniversitemiz yıllara göre akademik birim sayısında toplamda 4,1 kat büyüme sağlamıştır. Ayrıca kurumumuzun geçen sürede toplam personel sayısının ortalama artış oranın ise 7,8 kat olduğu görülmektedir. Bütün bu performansların yanı sıra kampüs alanlarında eğitim öğretime, araştırmaya ve özellikle öğrencilerimize yeni yaşam alanları oluşturmaya yönelik çok ciddi yatırımlar yapılmıştır. Bu bağlamda Üniversitemiz, kapalı alan bakımından 4,2 kat; açık alan bakımından ise 5,1 kat büyümüştür. 2006 yılında 13 binaya sahip olan Üniversitemiz bu sayıyı 26’ya çıkararak bu alanda 2 kat büyüme sağlamıştır. Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bu çalışma anlayışıyla projeler oluşturup her geçen yıl eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerinin kapasitesini ve kalitesini artırmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler güçlü milletlerin geçmişlerinden aldıkları kültür ve tarihsel miraslarının üzerine geleceklerini inşa ettiklerini bilmekteyiz. Bizler bilim insanları olarak hızla değişen dünyanın yaşadığı zorlukların aşılmasında ülkemizin kalkınma yolundaki ciddi gayretlerine destek olma konusunda kararlı adımlar atmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız