HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2018 Pazar Saat: 12:05

Vali Yavuz, Gönül Almaya Devam Ediyor

Ordu Valisi Seddar Yavuz,  Gönülden Gönüle Projesi kapsamında gerçekleştirdiği hane ziyaretlerini sürdürüyor.   
Vali Yavuz, Gönül Almaya Devam Ediyor

Ordu Valisi Seddar Yavuz,  "Gönülden Gönüle Projesi" kapsamında gerçekleştirdiği hane ziyaretlerini sürdürüyor.   

 

Bugün de Eskipazar mahallesinde ikamet eden şehit, gazi, dul, yetim, hasta, yaşlı ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan  ailelerin misafiri olan Vali Seddar Yavuz, toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan ailelerin gönüllerini alıyor. 

 

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte ilk ziyaretini 72 yaşındaki İbrahim-Hacer Karataş çifti, 63 yaşındaki Ömer-Mediha Gülen çifti ile 64 yaşındaki Cemile-Kemal Usta çiftini evlerinde ziyaret etti.

 

Yaşlı çiftlerle bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, ailelerin istek ve taleplerini dinledi.

 

Hacer-İbrahim Karataş çifti, Mediha-Ömer Gülen çifti ile Cemile-Kemal Usta çifti, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’a kendilerini ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, “İlk defa bir vali evimize kadar gelerek derdimizi, sıkıntılarımızı dinledi, bizleri onurlandırdı” diyerek, kimi zaman gözyaşlarını tutamadılar.

 

Vali Seddar Yavuz, daha sonra eşi Selda Yavuz ile birlikte vakıf yardımları ile geçimlerini sağlamaya çalışan Önem, Tosun, Uzunlar ve Ateş ailelerini de evlerinde ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordu.

 

Ailelerle yakından ilgilenen Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, yaşadıkları sıkıntı ve talepleri dinleyerek, ihtiyaçları yerinde tesbit etmeye çalıştı.

 

22 Nisan 2001 tarihinde Bursa Yenişehir'de silah kazası sonucu şehit olan Muammer Aksoy’un abisi Ahmet Aksoy ile 4 Eylül 2011 tarihinde Tunceli'de terör örgütü mensuplarınca ateş açılması sonucu gazi olan Sezgin Usta’yı da evlerinde ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, ”Bu vatan için, bayrak için, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin yakınları ile gazilerimiz bizler için çok değerlidir. Sizler, bizlere emanetsiniz” diyerek, şehit ailelerine ve gazileri buldukları her fırsatta ziyaret etmeye özen göstermeye çalıştıklarını ifade etti.

 

Şehit Muammer Aksoy’un abisi Ahmet Aksoy ile gazi Sezgin Usta da, ”Sayın Valimiz ve eşi Selda Yavuz hanımefendi, bizlere hiç bir zaman yalnızlık hissettirmediler. Gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştular.

 

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un Eskipazar mahallesindeki son durağı ise, tıp dilinde MS olarak bilinen kas hastalığına bağlı bedensel ve konuşma engeli Erdinç Yılmaz ve ailesi oldu.

 

23 yaşındaki bedensel ve konuşma engeli Erdinç Yılmaz’ın kendisini ziyaret etmek istediğini öğrenince eşi Selda Yavuz'la birlikte Erdinç’i evinde ziyaret etme kararı alan Vali Seddar Yavuz, kullanabildiği iki parmağı ile bilgisayarda yazmaya başladığı yaşam öyküsünü, hastalığının ilerlemesi üzerine tek parmağı ile tamamlayan ve “Azmin Zaferi" adını verdiği 164 sayfalık kitabı ile tanınan Erdinç Yılmaz'la bir süre sohbet etti.

 

“Azmini asla bırakma” diyen Vali Yavuz, ”Erdinç’in en büyük hayali kitaplarının bir sinema filmi olması ya da bir filmde oynamak. Eminim ki, Erdinç bu hayalini gerçekleştirecektir. Kendisini kutluyor, tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum” dedi.

 

Erdinç Yılmaz da, kullanabildiği tek parmağı ile yazdığı 2’nci kitabı ‘Gün Batımı’nı da Vali Seddar Yavuz’a takdim etti.

 

Ramazan ayı boyunca şehit, gazi, engelli, dul, yetim, hasta, yaşlı ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan aileleri ziyaret ederek hatırlarını sormaya devam edeceğinin altını çizen Vali Seddar Yavuz, "15 yıldır devam ettirdiğimiz 'Gönülden Gönüle' projemiz kapsamında aile ziyaretlerimiz devam edecek. Altınordu ilçemizde Bucak mahallesi ile başladığımız ev gezilerimiz, bugün Eskipazar mahallesi ile devam etti. Vatandaşlarımızla birlikte olmak bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

 

Vali Yavuz ve eşi Selda Yavuz, ziyaret esnasında mahallede karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etme imkanı bulurken, çocuklara da oyuncak dağıtarak onları sevindirdiler.

 

Anahtar Kelimeler : Vali, Yavuz, Gönül, Almaya, Devam, Ediyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız