HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Mayıs 2018 Pazartesi Saat: 09:14

BÜYÜKŞEHİR İFTAR SOFRASINI GÜLYALI’DA KURDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte 19 ilçede iftar sofrası kurma geleneğini sürdürüyor. Ramazanın üçüncü gününde 2 bini aşkın Gülyalı ilçe halkıyla aynı sofrada buluşan Başkan Enver Yılmaz, 4 yılda
BÜYÜKŞEHİR İFTAR SOFRASINI GÜLYALI’DA KURDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte 19 ilçede iftar sofrası kurma geleneğini sürdürüyor. Ramazanın üçüncü gününde 2 bini aşkın Gülyalı ilçe halkıyla aynı sofrada buluşan Başkan Enver Yılmaz, 4 yılda Ordu’nun çehresini değiştiren yatırımlara mercek tuttu.

Gülyalı Belediyesinin önünde düzenlenen iftar programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Gülyalı İlçe Başkanı İlyas Yılmaz, MHP Gülyalı İlçe Başkanı Nazım Şen, Daire Başkanları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ŞEN, “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYESİNDE BİR SOFRADA BULUŞUYORUZ”

İftar programı öncesi halka hitap eden Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz sayesinde bir sofrada buluşuyoruz. 19 ilçemizde düzenlenen iftar programları, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilimizde sürdürdüğü hizmetlerden biri. Bunun yanı sıra ilçemizde 60 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve içinde bütün ilçe insanımızın istifade edebileceği çok değerli Çikolata Park Projesi ilçemize kazandırılacağı gibi 13 mahallemizde yol çalışmaları hızla ilerliyor” dedi.

BAŞKAN YILMAZ, “SOFRALARI DOLDURAN 2 BİNİ AŞKIN VATANDAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Büyükşehir Belediyesinin bu yılki iftar programlarına Gülyalı ilçesinden başladıklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Bu yıl da tertip ettiğimiz iftar programımız kapsamında, Ordu’muzun nüfusu itibarıyla en küçük ilçelerinden biri olan Gülyalı’mızda iftar sofralarımızı dolduran 2 bini aşkın vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Yılda bir kez de olsa bu iftar programlarımız, sizlerle bir arada buluşmamıza vesile oluyor” diye konuştu.

“320 MİLYON TL’LİK BORCU SIFIRLADIK”

Büyükşehir süreciyle gidilen yapılanmada borçlarını sıfırlayan bir belediye konumuna geldiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir olduğumuzda Ankara’dan gelen paranın yüzde 51’i personel gideri olarak harcanıyordu. Bugün itibarıyla bize ayrılan bu bütçenin yüzde 21’i personele gidiyor. 746 olan personel sayımız 446’ya düşürüldü. Gelirlerimizin yüzde 92’si Ankara’dan geliyordu şimdi ise yüzde 70’i geliyor. Bu da demek oluyor ki Büyükşehir olarak gelirimizi artırdık.

2017 yılında 210 milyon TL harici gelir elde ettik. O kaynakla ilçelerimizin yolu, suyu ve kanalizasyonunu yapmaya gayret gösterdik. Büyükşehir olduğumuzda, 73 belediyeden 320 milyon TL borç devredildi. Suya 300 milyon TL yatırım ve yola 600 milyon TL’ye yakın yatırım yaptığımız gibi 320 milyon TL’lik borcu da sıfırladık. Bu tablo 81 ilde 30 büyükşehir belediyesinde göremeyeceğiniz bir tablo. Personel gideri yüzde 30’un altında olan bir başka belediye bulamazsınız” şeklinde konuştu.

“ÇÖPTE KESİN ÇÖZÜM SAĞLADIK”

Ordu’da çöp sorununu çözdüklerini ve çöpten gelir elde eden bir konuma geldiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, “İlimizde 24 noktaya çöp dökülüyordu. 61 milyon TL’lik bir yatırım yapmak suretiyle Altınordu ve Ünye ilçemizde çöpü işleyecek bir fabrika kurduk. Çöp daha önceden Altınordu’da deniz kenarına dökülürken, Büyükşehir Belediyemizin Ünye Çimento ile yaptığı anlaşma doğrultusunda çöpte kesin çözüm sağladık. Çaybaşı İlküvez Mahallemizde kurulan tesisle çöpten para kazanıp elektrik üreten ve bu elektriğin yüzde 43 geliri Büyükşehir’e kalan bir il hâline geldik” diye konuştu.

“KARŞIYAKA, SPOR KOMPLEKSİ HÂLİNE GELDİ”

Ordu iline devasa spor yatırımlarının kazandırıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Karşıyaka Mahallemizde, 3 yıl önce bataklık hâlinde olan alana devasa spor tesisleri kazandırdık. 120 dönümlük alana Büyükşehir Belediyesi olarak, sadece bu yıl 3 saha ve 6 tenis kortu yaptık. Allah izin verirse bu yıl da sporcu fabrikamızın temelini buraya atıyor ve şehir müzemizi yapıyoruz. 6 bin kişilik kapalı spor salonumuzu da inşa etmek suretiyle bu alanı tam bir spor kompleksi yaptık.

Turnasuyu Spor Tesisini de 2 ay içerisinde hizmete sunacağız. 11 ay önce temeli atılan Ordu stadımız ağustos ayında açılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Altında 1000 kişilik kapalı otoparkı, kafeteryası, 65 yataklı oteli ve en üst katında koşu bantları olan yerden ısıtmalı, 20 bin kapasiteli bir kompleks. Eşi ve benzeri olmayan bir stadyum. Türkiye’de Kalkınma Bakanlığı bütçesiyle yapılan tek stat. Eski sahamız ise beton bloklar ve tribünler kaldırılarak yeşil alan ve çocuk oyun alanı olarak hizmet verecek” dedi.

Gülyalı ilçesinde Çikolata Park Projesi ve diğer çalışmaların sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirten Başkan Enver Yılmaz, bu olumlu sürecin bir ve beraber olmaktan kaynaklandığına vurgu yaptı. Hacivat ve Karagöz gösteriminin ardından iftar programı sona ererken Başkan Enver Yılmaz program sonrası Gülyalı mahalle muhtarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız