HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Mayıs 2018 Pazartesi Saat: 09:21

VALİ YAVUZ; “BİZİM GÖREVİMİZ, SİZİN YANINIZDA OLMAK”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi. Olive Restorantta düzenlenen iftar yemeğine, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ta
VALİ YAVUZ; “BİZİM GÖREVİMİZ, SİZİN YANINIZDA OLMAK”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi. Olive Restorantta düzenlenen iftar yemeğine, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Ekrem Ballı,Turgut Subaşı, Ahmet Arık, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Türkiye  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İftar programında Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gaziler ile  yakından ilgilendi, hatırlarını ve birşeye ihtiyaçları olup olmadığını sorarak bir süre sohbet etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda yemeğin ardından İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi. Şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, "Böylesine mübarek bir Ramazan akşamında, iftar sofrasında, manevi iklimde bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Soframıza şeref katttınız, hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz" dedi.

 

 

 

 

 

Şehit aileleri ve gazilerle her firsatta bir arada olmaya özen gösterdiğini ifade eden Vali Yavuz, "Şehadet’in bir seçilmişlik olduğunu, Rabbimizden bir davet olduğunu hepimiz biliriz ama acımız da dinmez. O nedenle sizlerle her fırsatta birarada olmaya özen gösteriyor ve sizlerin sıkıntılarını, sorunlarını bir nebze olsun çözmek için gayret sarfediyoruz” diye konuştu.

Vali Yavuz, ”Son 15-16 yıl içinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatlarıyla, şehit aileleri ve gazilerimize verilen değerin, kıymetin daha görülür, daha belirgin hale geldiği bir dönemi de hep beraber müşahade ettik. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükran duygularımızı huzurlarınızda ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

Ramazan ayı boyunca her gün 10 ila 15 aileyi gezdiğini belirten Vali Yavuz, "Eşimle beraber yapmış olduğumuz bu ziyaretlerde, mümkün olduğu kadar o mahallede yaşayan şehit ailelerimizi, gazilerimizi de bu ziyaret programı içine alıyoruz. Ramazan ayı içinde 220 aileyi ziyaret etmeyi planlıyoruz.

Bugün itibariyle 31 aileyi ziyaret ettik. Bu süreç içerisinde sizlerin evlerine misafir olmaya devam edeceğiz. Bu misafirlik programımıza elbette engellilerimiz, yaşlılarımız, hastalarımız, dul, yetim ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan kardeşlerimiz de dahildir. Devletin şefkatli elini, sıcak yüzünü sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz” dedi.

Vali Seddar Yavuz, “Ayrılıklar zordur. Yüce Rabbimizin Kuran-ı Kerim'de buyurduğu gibi, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler fakat siz onu bilemezsiniz' ayeti kerimesindeki şuura inşallah hepimizi nail eylesin. O yüzden bizim sadece görevimiz sizin yanınızda durmak, yanınızda olmak. Allah'tan duamız şu ki; sizi cennetinde buluştursun ve bu hasretinizi, bu özleminizi orada gidersin.

Bugün ayrıca bizim için değerli, kıymetli bir gündür. Zira, Aziz Türk Milleti'nin yeniden diriliş ve kıyamını ifade eden 19 Mayıs 1919, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve Aziz Türk Milleti'ne liderlik edişi, tutsaklığa, zillete, işgale 'hayır' dediğinin günüdür. O yüzden bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak istiyoruz” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aziz Türk Milleti, bugün sadece kendi coğrafyasındaki 81 milyon insan için değil, aynı zamanda Ümmet-i Muhammed için de bir ümit olmaya devam ediyor. Ödediğimiz bedellerin birçoğunun sebebinin bu olduğunu hepimiz bilmekteyiz. 1071’de başladığımız Anadolu'daki kıyam ve dirilişimiz, aleme nizam verme, İslamı dünyada hakim kılma anlayışı, elbette bize bir Selçuklu, bir Osmanlı, bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti bahşetmiş, Viyana kapılarına kadar İslamı ve ilahı kelimatullahı taşımıştır. Bundan rahatsız olanlar, Anadolu'dan Allah'ın ismini kazımak isteyenler, bize bu coğrafyada huzur vermeyecekler.

Bize vermeyecekleri gibi Müslümanın olduğu hiçbir yerde vermeyecekler. Kudüs'te olduğu gibi. Kudüs'te zalimler yüzünü göstermiş, oradaki kardeşlerimizi hunharca katletmişlerdir. Kudüs'te hayatını kaybedenler Müslüman değil de beş tane yahudi olsaydı, emin olun ki, dünyanın en kesif ordularının hepsi o kara parçasına gelir ve orayı yok etmek için her türlü yolu denerlerdi. Ama katledilenler Müslüman olunca, ezilen İslam olunca, kimsenin sesi çıkmıyor. Tam aksine zulüm, büyük bir şiddetle üstümüze doğru gelmeye devam ediyor.

81 milyon vatan evladının bu gerçeği bilip, bu şuurla yoluna devam etmesi en büyük dileğimiz. Önümüzdeki günlerde risklerimizin daha fazla artacağı, daha fazla üzerimize gelineceği günler yakındır. O yüzden birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Bunu en iyi başaran da sizlersiniz. Acılarınızı içinize gömdünüz, ama hiçbir zaman ayrımcılık yapmadınız, hiçbir zaman bu ülkeye yan gözle bakmadınız. Tam aksine 'vatan sağolsun' dediniz. Bizler de sizlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. İyiki varsınız. Allaha emanet olun”

Programın sonunda, şehit aileleri ve gaziler, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız