HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mayıs 2018 Salı Saat: 09:21

EĞLENDİREREK ÖĞRETEN MATERYALLER

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları”, “Materyal Geliştirme”, “Öğrenim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersleri kapsamında hazırlamış oldu
EĞLENDİREREK ÖĞRETEN MATERYALLER

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları”, “Materyal Geliştirme”, “Öğrenim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersleri kapsamında hazırlamış oldukları proje çalışmalarını ve materyallerini Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanı’nda sergiledi.

Sergilerin açılışını, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Erçin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Nülüfer Erbil, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk gerçekleştirdi. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencilerinin proje çalışmaları ve materyallerinden oluşan sergi Dr. Öğr. Üyesi Nalan Arabacı, Öğr. Gör. Derya Yeşim Altaş ve Öğr. Gör. Bülent Kandemir rehberliğinde düzenlendi.

Sergi Materyalleri İhtiyacı Olan Okullara Bağışlanacak

Dr. Öğr. Üyesi Nalan Arabacı’nın rehberliğinde Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı 3’üncü sınıf öğrencilerinin düzenlediği sergide, TEMA, Kızılay, Ordu İl Halk Kütüphanesi (Oyuncak Kütüphanesi Bölümü), Adil Karlıbel Özel Eğitim İş ve Uygulama Okulu, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Eğitimciler Anaokulu’nda,  6 hafta süresince başarı ile yürüttükleri projelerinin sonucunda atık ve geri dönüşüm malzemelerini kullanarak tasarladıkları eğitsel oyun materyalleri yer aldı.  36-66 ay yaş grubundaki okul öncesi dönem aralığında yer alan çocukların bilişsel, dilsel, sosyal-duygusal ve psikomotor gelişim alanları ile öz bakım becerilerinin desteklenmesinin amaçlandığı Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı 3. Sınıf Öğrencilerinin projelerinin oyun materyalleri, Ordu il Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan İşbirliği Protokolü çerçevesinde, ihtiyacı olan okul öncesi eğitim kurumlarına bağışlanacak.

Okul öncesi 2’nci sınıf öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı Öğr. Gör. Derya Yeşim Altaş’ın rehberliğinde düzenlenen sergide ise, Çocuk Edebiyatı dersinin öneminden yola çıkarak çocukların dünyalarına hitap eden çocukları eğlendiren, sıkılmadan dinlemelerini sağlayan bol görselli, çocukların sağlıklarına ve gelişimlerine uygun çeşitli malzemelerden oluşan masal ve resimli öykü kitapları hazırlanırken, Öğrenim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında yürütücülüğünü Öğr. Gör. Bülent Kandemir’in gerçekleştirdiği yine Okul öncesi 2’nci sınıf öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergide ise, çocukların duyusal ve psikomotor becerilerine hitap eden ve teknoloji ile tasarımı bir araya getiren eğitici materyaller yer aldı.

Öğrencilerin eğitim materyalleri sergilerini ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Okul öncesi eğitim, temel eğitim döneminde ilk basamak olarak görülmekte, bu sebeple okul öncesi eğitim dönemi sağlıklı bir neslin yetiştirilebilmesi açısından önem arz etmektedir. Bu bakımdan çocukların hayata çok erken ve güçlü bir başlangıç yapabilmesinin yolu nitelikli bir okul öncesi eğitimden geçmektedir. Söz konusu süreçlerde yani çocukların eğitim hayatlarında önemli roller üstlenecek olan Fakültemizin öğrencileri, emek vererek hazırlamış oldukları ürünlerini bu sergiler vesilesi ile hedef kitlesi olan çocuklarla buluşturma fırsatı yakalamış oldular. Nitelikli bir okul öncesi eğitiminde temel unsurlardan birinin nitelikli öğretmenler olduğu bilinciyle hareket ederek bu özgün sergilerin ortaya çıkmasını sağlayan Üniversitemiz akademisyenlerini ve öğrencilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : EĞLENDİREREK, ÖĞRETEN, MATERYALLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız