HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Mayıs 2018 Perşembe Saat: 09:27

Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanları ODÜ’de toplandı

11’inci Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanları Toplantısı ODÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Senato odasında yapılan toplantıya ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç başta olmak üzere Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İ
Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanları ODÜ’de toplandı

11’inci Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanları Toplantısı ODÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Senato odasında yapılan toplantıya ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç başta olmak üzere Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam ve çeşitli üniversitelerin Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanları katıldı.

Açılış sunumunu Prof. Dr. Ali İslam’ın gerçekleştirdiği toplantı gündeminde eğitim-öğretim programları, araştırma faaliyetleri konuları yer alırken bahçe bitkileri alanında çeşitli sunumlar yapıldı.

Ülke tarımının içinde bulunduğu durum, ODÜ Ziraat Fakültesinin çalışmaları, tarımsal faaliyetlere katkıları ve ODÜ’de gerçekleştirilen “11. Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanları Toplantısı” ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Tarım, toplumların gıda ihtiyacını karşılayan birincil sektör olmasının yanı sıra ülkelerin makroekonomik göstergelerinin iyileştirilmesi ve kalkınmanın da stratejik ayağıdır. Ülkemiz, eldeki son verilere göre tarımsal üretim değerleri açısından dünyada 7’nci, Avrupa’da 1’inci büyük ülke konumundadır. Gelecek beş yıl içerisindeki ülke hedeflerimiz arasında tarımsal üretimin 150 milyar dolar, ihracatın ise 30 milyar dolara çıkarılması yer almaktadır. Türkiye’nin belirlediği bu hedeflere ulaşması ve mevcut sorunların çözümü; nitelikli bilgi, teknik eleman ve araştırmacılar ile üreticilerin birlikte hareket etmesiyle mümkün olacağı görülmektedir. Bu bağlamda bizler de Üniversitemizin en eski fakültesi olan Ziraat Fakültesi bünyesinde güçlü akademik kadromuzla 16 yıldır eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte ve bu zaman dilimi içerisinde yetiştirdiğimiz 500’den fazla mezunla bölge ve ülke tarımına katkı sağlamaya devam etmekteyiz. Bunun yanı sıra Fakültemizin kurulan ilk eğitim birimlerinden biri olan Bahçe Bitkileri Bölümünde fındık başta olmak üzere kivi, çilek, süs bitkisi yetiştiriciliği, seracılık ve bağcılık alanlarında çalışmalar yürüterek bölgemizdeki tarımsal faaliyetlere ivme kazandırmaktayız. Buna bağlı olarak Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen ‘11. Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanları Toplantısı’nın mevcut tarımsal faaliyetlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi başta olmak üzere ortaya çıkan sorunların çözümüne katkı sağlayacağı inancını taşımaktayım. Bu vesile ile toplantıya katılan bütün akademisyenlerimize ülke ve dünya genelindeki tarımsal faaliyetlere rehberlik edecek çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız