HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Haziran 2018 Perşembe Saat: 17:09

GÜNDOĞDU: BEN ÜRETİCİMİN YANINDAYIM

HAFTANIN RÖPORTAJI
GÜNDOĞDU: BEN ÜRETİCİMİN YANINDAYIM

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Gündoğdu, başta fındık olmak üzere ürün ihtisas borsası, şehir hastanesi, çevreyolu ve Cumhur İttifakı konularına dikkat çekti.

Mehmet KESKİN: Sayın Gündoğdu, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Muhalefetin gündeminde fındık konusu var. Size göre 24 Haziran’dan sonra fındık ne olacak?

Metin GÜNDOĞDU: Hoşbulduk Sayın Keskin. Evet AKP iktidarı 2002 yılında iktidara geldiği gün fındığın dolar bazında 70 cent idi şu anda 3 dolar civarında. Doların artmasıyla birlikte 2,5 - 3 dolar seviyesinde devam ediyor. Biz 9 yıldır üreticimize doğrudan gelir desteği mazot gübre desteği ödüyoruz. Demişiz ki tüccarın kapısına muhtaç olma biz devlet olarak senin yanındayız.

Biz AKP olarak verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Tabi geçtiğimiz sezon bir sıkıntı yaşadık 600 bin ton gibi bir fındık vardı. Bundan dolayı piyasada fiyatın geri çekilme sıkıntısı yaşandı. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için Cumhurbaşkanımız Giresun’a geldiğinde kendisine gittik fındıkla ilgili ciddi bir sıkıntı var fındığı TMO’nun almadı gerekiyor ve üreticimizi mağdur etmemeliyiz dedik.

“BEN ÜRETİCİMİN YANINDAYIM”

Cumhurbaşkanımızsa biz her zaman üreticinin yanın da yine olmaya devam edeceğiz. Bu sene hemen fındığı aldıracağız dedi. Bakan beye talimatı verdi bizde bakan beyle hemen bir toplantı yaptık. 10 liradan fınık alınması kararı çıktı. TMO yüksek kesimden aldığı fındıkta on bir buçuktan fındık aldı. Ben üreticilerimizin şu serzenişine hak veriyorum çünkü TMO geç kaldı. Ben üreticimin yanındayım onların hakkını savunmak için vekil oldum.

TMO’nun geçtiğimiz dönemde bütün ilçelerde alım yapması gerekirdi. Burda hata yaptı. Daha sonra her yerde fındık alma vaziyetine getirdik ve 145 bin ton fındık aldık. Devlet üzerine düşeni yapıyor bazı aksaklıklar oluyor ama biz vazifemizi yaptık. Fındığın ham maddesi bizde ama maül haline gelmesi Avrupa’da oluyor. Neden gelir seviyesi yüksek olduğu için çikolata tüketimi daha fazla seviyede oluyor.

Son 3-4 yıl önce Ordu’da kavrulmuş fındığı satacak yerimiz yoktu. 4 yıldır kavrulmuş fındığı satan butik işletmelerimiz ortaya çıkmaya başladı. Bide çikolata imalathaneleri açıldı. Bu atölyelerinin sayısını artırmalıyız. Bu kapsam da da çikolata parkı başlattık.

“KANDİL’İ TEMİZLEYECEĞİZ”

Biz milli geliri 3 bin dolar iken aldık şu anda 10 bin dolar Güneydoğudaki terör meselesini çözüyoruz. Afrin’i terörden temizledik. Kandil’i de temizleyeceğiz. Terör Türkiye’nin gündeminden kalkacak. Şu anda insana dokunma zamanı. Açıkladığımız bütün yatırımlar insana dönük. Polislerimizin imamlarımızın öğretmenlerimizin 3600 ek gösterme alması. Bunlar insana yapılan yatırımlar. Biz emekli vatandaşlarımıza bin lira bu bayram bin lira Kurban bayramında ikramiye sözü verdik ve bu sözümüzü de yerine getiriyoruz.

“BİZİ MUHALAFET BASİT YERDEN ELEŞTİRİYOR”

Bizi muhalafet basit yerden eleştiriyor. Ben buradan sesleniyorum. Fiskobirliği batıran sen değilmiydin. Biz iktidara geldiğimizde fiskobirliğin borcunu ödemedik mi. Şimdi diyorsun ki fındık şöyle olucak böyle olucak. Fiskobirliği senin yönettiğin dönemde mamül yapan iç piyasaya ürün satan bir kurum haline getirmedin. Şu anda fiskobirlik revize ediliyor. Piyasaya fındık mamüller sunuyor. Fiskobirlik kalite ürün yapıyor bunu artıtmalıyız.

Mehmet KESKİN: 2018 den sonra ürün ihtisas borsası adı altında bir çalışmanız olacak mı?

Metin GÜNDOĞDU: Biz borsa açılışı yaptık Giresun’da bunu daha geliştireceğiz. Hamburg’da olan fındık borsasını biz buraya alacağız. Biz burada fındığın katma değerini oluşturacağız ham maddeyi mamül haline getireceğiz. Fındıkta lisanslı depoculuk yapacağız bunu yapmadığımız sürece bu işler olmaz. Ordu’da ben bunun olması için var gücümü sarf ediceğim. Fındık çok olduğu zaman depoya çekilecek az olduğu zaman fındık yüksek fiyata değerlenecek.

Mehmet KESKİN: Şehir hastanesi şu anda ne durumda?

Metin GÜNDOĞDU: Bu konuyu yakından takip ediyorum. Yatırım aşamasına aldırdık ihale aşamasına geldi. 11 firma teklif verdi önümüzdeki günlerde işi alan firma belli olacak sonrasında da temel atıp 1-1.5 yılda hastanemizi bitirip milletimizin hizmetine sunacağız. 900 yataklı olacak. Ordu ve Giresun’un ciddi bir problemini ortadan kaldıracağız.

Mehmet KESKİN: Çevre yolu tam manası ile yapılmadığı için maliyetinin arttığı yönde söylentiler var. Bu konuda neler söyleceksiniz?

Metin GÜNDOĞDU: Bu söylentiler boş. Bizim Çakal Çıkmaz dediğimiz yer yolun geçtiği yer. Orada bir toprak kayması oldu bu bizim elimizde olan bir şey değil. Ödenek bitti falan gibi bir şey yokç ödenekler baştan ayarlandı. Devlette bir planlama var. Bunlar hayaldi bunların hepsini biz yaptık. Kimse endişelenmesin.

Mehmet KESKİN: Cumhur ittifakında AKP kanadı oyların Recep Tayyip erdoğan ve AKP milletvekilleri için kullanılması söylemleri var. MHP’den cumhurbaşkanına oy verilecek ve ama milletvekillerine MHP’ye oy verilecek söylentileri var. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Metin GÜNDOĞDU: İki ayrı siyasi partiyiz biz. Cumhur ittifakında bir araya geldik. Biz beş bir diyoruz ve beşin içerisinde MHP’de var bu kadar basit. Bunu başka bir tarafa çekmesinler. Bu tür şeyler siyasi argümanlardır. Ama birbirimizi üzmeden kırmadan yapmalıyız bazı yerlerde altı sıfır diye söylenince arkadaşlarımız kırılıdılar haklılarda. Böyle söylentilerle değil sandıklar açıldığında her şey belli olacak. İnşallah bütün siyasi partiler başarılı olur.,

Mehmet KESKİN: Sayın Gündoğdu, tekrar geldiğiniz ve yaptığınız açıklamalardan dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte şahsınıza ve partinize başarılar diliyorum.

Metin GÜNDOĞDU: Sayın Keskin, bende bana bu fırsatı sağladınız için şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesine teşekkür ediyor yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : GÜNDOĞDU:, BEN, ÜRETİCİMİN, YANINDAYIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız