HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Haziran 2018 Salı Saat: 09:05

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SATRANÇ EĞİTİMİ

  Her yaştan vatandaşın bilgi ve beceri kazanmasına, zamanını verimli kullanıp sosyalleşmesi ve ev ekonomisine katkı sağlamasına yönelik eğitim veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bu kez üniversit
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SATRANÇ EĞİTİMİ

 

Her yaştan vatandaşın bilgi ve beceri kazanmasına, zamanını verimli kullanıp sosyalleşmesi ve ev ekonomisine katkı sağlamasına yönelik eğitim veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bu kez üniversite öğrencilerine yönelik satranç kursu düzenledi.

 

ORMEK bünyesinde açılan satranç kursu ile Ordu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinden oluşan toplam 39 kursiyerin mesleki anlamda daha verimli olması amaçlanıyor.

 

ÇOCUKLARIN ZİHİN GÜCÜNÜ GELİŞTİRMEK AMAÇLANIYOR

 

Birinci seviye başlangıç düzeyi satranç eğitimi alan kursiyerler, okul öncesi çağındaki çocuklara verdikleri satranç eğitimiyle çocukların zihin ve hayal kurma gücünü, dikkatini, öngörüsünü, kapsamlı düşünmesini ve buluş yeteneğini geliştirmesini, sabırlı ve özgüvenli olmasını planlıyor.

 

Satrancın çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu ifade eden kursiyerler, “Satranç, bir akıl ve zekâ oyunudur ve çocuklarımızın kişisel gelişimine katkı sağlar. Çocuklar satranç ile dikkatlerini toplayarak problem çözebilir, yaratıcı düşünüp akıl yürütebilir” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR ETTİLER

 

ORMEK tarafından açılan satranç kursunda eğitim alan kursiyerler, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a bu tarz eğitimlerin verilmesine katkı sağladığı için teşekkür etti. Kursiyerler “Büyükşehir Belediyemiz, açtığı kurslarla bizlere büyük katkı sağlıyor. ORMEK’te çeşitli alanlarda kurs alma imkânı buluyoruz. Böyle verimli eğitimleri bizlerle buluşturduğu için Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a ve Büyükşehir’imize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ORMEK tarafından yapılan açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim sezonunda 9 ayrı satranç kursunda 236 kursiyerin eğitim aldığı ve eğitimlerin yaz döneminde de devam ettiği belirtildi.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız