HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Haziran 2018 Perşembe Saat: 08:37

YILMAZ: “EVLADİYELİK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yerel bir televizyon kanalına konuk oldu. “Büyükşehir Belediyesinin geride bıraktığı 4 yılı ve yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Enver Yılmaz, “Ordu’muz yatırımlarla kabuğunu kı
YILMAZ: “EVLADİYELİK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yerel bir televizyon kanalına konuk oldu. “Büyükşehir Belediyesinin geride bıraktığı 4 yılı ve yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Enver Yılmaz, “Ordu’muz yatırımlarla kabuğunu kırdı ve çağ atladı” dedi.

ORDU SİYASİ TARİHİNİN EN GÖRKEMLİ MİTİNGİNİ YAŞADIK

Başkan Yılmaz, programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu mitingini değerlendirerek başladı. Statta miting yapmanın riskli bir durum olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Tek resmi miting alanımız olan Cumhuriyet Meydanımızın yarısını toplu ulaşım merkezine verdiğimiz için alan ikiye bölündü. Alanın şu anki kapasitesi de 13 bin kişiyi alabilecek durumda. Bu küçük alanda miting yapmaktansa inisiyatif alarak stadyumda yapmayı öngördük. Cumhurbaşkanımız neden statta yapılacağını sorguladığında yoğun kalabalık olabileceği yönünde açıklamamızı yaptık. Emniyetin verilerine göre 44 bin ve bizim verilerimize göre ise 50 bin üzerinde bir katılım oldu. Bu rakamı, dağıttığımız yağmurluk ve şemsiyelere bakarak söylüyorum. Yağmura rağmen Ordu siyasi tarihinin en görkemli mitingini yaşadık. Cumhurbaşkanımız da gördüğü tablodan memnuniyetini ifadelerinde belirtmişti. Ülkemiz siyasetine bu tarihi anları yaşatan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YATIRIMLARIMIZ BÜYÜKŞEHİR MARİFETİYLE HÜKÜMETİMİZİN ESERİ”

AK Parti milletvekili adaylarının sahada Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri anlatması yönünde yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Enver Yılmaz, “Yatırımlarımızı hükümetimiz katkısıyla yapıyoruz dolayısıyla AK Parti adaylarının seçim çalışmalarında Büyükşehir’in yatırımlarını anlatması kadar normal bir durum olamaz. Verilen hizmetler Büyükşehir marifetiyle hükümetimizin eseri. Hem borcun silinmesi hem de yeni yatırımların hayata geçirilmesi noktasında hükümetimizin gerekli desteğini arkamızda gördük. Altınordu’da 220 binada, Ünye’de 200 ve Fatsa’da 182 binada söz verdiğimiz takvimde dış cephe iyileştirme çalışmaları başlattık. Dükkân katları ve üst katları farklı olmak kaydıyla Ordu’muzda Türkiye’de şehir geçişlerinde muhteşem tablo ortaya çıktı. Denize çöp döken bir belediyeyi devraldık. Şimdi ise çöpün döküldüğü alana Melet Park Projemizi uygulayacağız. Mevcut köprüyle deniz arasına ilave bir köprü inşa ediyoruz. Gemiler, yatlar ve teknelerin yeri geldiğinde rahat yaklaşması için deniz suyunu dev mahmuzlarla Melet Irmağı’nın içerisine alıyoruz. Yatırımımızı projelendirdik ve Devlet Su İşleri marifetiyle gerekli kaynakları oluşturduk. Altınordu ilçemizin yeni yaşanabilir muazzam alanlarından biri hâline getireceğimiz projemizin şu anda hukuki sorunları ve altyapısı ile rehabilitasyonu tamamlandı. Kısa zaman içerisinde buranın ihalesini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK”

Büyükşehir’in Türkiye’nin en güzel sahilini hizmete sunduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Denizine girilebilir mavi bayrağı olan Türkiye’de başka bir şehir yok. 7 km yürüyüş yolunda 3.5 metresi bisiklet, 3.5 metresi yürüyüş ve 3.5 metresi de kaldırım olan akıllı bisiklet uygulamasıyla tüm vatandaşlarına sembolik ücretle hizmet veren başka bir belediye yok. Verdiğimiz tüm sözleri yerine getiriyoruz, altyapıyı tamamladık. Akıllı bisikletlerin şehir içi uygulamalarını da başlatacağız. Zübeyde Hanım Caddesi’nde kaldırım çalışmalarını tamamladıktan sonra akıllı bisiklet uygulamasını, hem Zübeyde Hanım hem de Süleyman Felek Caddemize yayacağız” dedi.

 “AKILLI DURAKLARDAKİ ELEKTRONİK DONANIM ÇALIŞMASINI 15 GÜN İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIZ”

Toplu ulaşımın Türkiye’de uzlaşma sağlanarak hayata geçirilen tek uygulama olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Akıllı duraklardaki elektronik donanım çalışmasını 15 gün içerisinde tamamlayacağız. Bundan sonra vatandaşlarımız dolmuşların ne zaman geleceğini ve araçların doluluk oranlarını da görebilecek. Dünya standardında yatırımlar bunlar. 65 yaş üstü vatandaşlarımız bu araçlardan ücretsiz faydalanıyor. Tam bir oto kontrol sistemi var. Çevre yolu açılmadığı hâlde trafikte ciddi rahatlama var” şeklinde konuştu.

 Büyükşehir Belediyesinin evladiyelik projeleri hayata geçirdiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “TOKİ tarafından inşa edilen 120 dairenin satışını Büyükşehir Belediyemiz yapacak. 17 adet 1+1, 26 adet 2+1 ve 77 adet de 3+1 dairelerimiz var. Daireler 28 Haziran’da saat 14.00’ten itibaren ihale usulüyle Büyükşehir Belediyemizde satılacak. İhaleye katılmak isteyen hemşehrilerimizin süreyi kaçırmadan talepte bulunmasını diliyoruz. Vatandaşlarımız örnek daireleri gezebilir” ifadelerini kullandı.

MIDI’NIN OLDUĞU ALANA YENİ PROJE

Ayışığı Meydanı’nın yaklaşık 60 bin ile 100 bin arasında vatandaşı alabilecek devasa bir alana dönüştüğünü kaydeden Başkan Enver Yılmaz, “Trafikte yoğunluk yaşanmaması için çevre yolunun açılmasıyla bu meydanımızı miting alanı olarak hizmete sunacağız. Sahilde Mıdı Restoran’ın olduğu alanı Büyükşehir’in mülkiyetine geçtiğimizde boşalttık. Burada ya ciddi tadilat yapılması gerekiyordu ya da bu alana yeni bir projenin uygulanması gerekiyordu. O alan projelendirildi. Yap işlet devret modeliyle Ordu’nun yöresel ürünlerinin ikram edileceği projeyi, altyapısı bizim tarafımızdan hazırlanmak suretiyle ilimiz kamuoyuna sunacağız. Ordu 4 senede 20-30 yıl ileri giderek kabuğunu kırdı ve çağ atlamış bir il hâline geldi” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız