HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Haziran 2018 Cuma Saat: 09:21

İSTİHDAMDA REKOR KIRILDI

  İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işe yerleştirmede Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirtti. İŞKUR
İSTİHDAMDA REKOR KIRILDI

 

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Milli İstihdam Seferberliği" kapsamında işe yerleştirmede Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirtti.

İŞKUR ve SGK teşvikleri, sigorta primleri borç yapılandırması, mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği lansmanı ile istihdam işbirliği protokolunun imzalandığı "Ordu İstihdam Buluşması" etkinliğine  Ordu’da yapıldı.

Yapılan toplantıya AKP Ordu Milletvekili Ergün Taşçı Ordu Valisi Seddar Yavuz İŞKUR Ordu Müdürü İsa Kaymak Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkayai yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin tüm illerinde iş verenlerimizle etkin bie şekilde insanlığın en önemli meselesi olan istihdamla ilgili yaptıklarımızın daha önemlisi yapmamız gerekenlerin iş verenlerimizle birlikte görüşmek fikirlerimizi paylaşmak üzere istihdam buluşmalarının üçüncüsünü Ordu’da gerçekleştiriyoruz. Ordu’nun son zamanlarda istihdam da başarısı ortada ama Ordu hedefleri yüksek olan bir ilimiz. İstihdam  oranı Türkiye ortalamalarının üstünde. Nerede istihdama yöneleceğimizi bilmemiz lazım. Elbette tarım önemli hizmet sektörü önemli. Fakat sanayiye imalata yönelmeliyiz” dedi.

Geçen yıl Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bir istihdam seferberliği başlattıklarını beliten Uzunkaya, “Bu seferberlikte değerli iş adamlarımıza ve kurumlara müteşekkiliz. Bu rakam kelimelerle ifade edildiğinde kolay geliyor ama gerçekleştirildiğinde kolay değil.. son 10 yılda Avrupa birliğinin istihdam oranı 7 miyon yüz doksan bin. Ve bizim iş gücü piyasamız 32 milyon. Bundan dolayı iş gücü piyasasında etkin rol almak istiyorsanız mutlaka kadınların ve gençlerin iş gücü piyasasında daha etkin yer almasını sağlamalıyız” diye konuştu.

Bu arada protokol imza töreninde istihdama katkıda bulunan işveren temsilcilerine de birer teşekkür plaketi de taldim edildi.

Anahtar Kelimeler : İSTİHDAMDA, REKOR, KIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız