HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Temmuz 2018 Pazartesi Saat: 09:04

KAMUDAN 18 BİN 632 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Olağanüstü Hal Kapsamında (OHAL), Bazı Tedbirler Alınması Hakkında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazetede yayımlandı. Kararnamede 18 bin 632 kişi kamudan ihraç edildi. Bu rakam içerisinde bir kişi de Ordu’dan çıktı. Ord
KAMUDAN 18 BİN 632 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Olağanüstü Hal Kapsamında (OHAL), Bazı Tedbirler Alınması Hakkında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararnamede 18 bin 632 kişi kamudan ihraç edildi. Bu rakam içerisinde bir kişi de Ordu’dan çıktı. Ordu’nun Kumru İlçesinde Kur’an Öğreticisi olduğu belirtilen Zeynep T. Görevinden ihraç edildi.

Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin mili güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan 18 bin 632 kişi, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarıldı.

Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak. Haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek. Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe ve/veya memuriyetleri alınacak. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecek.

RUHSAT VE LİSANSLARI İPTAL EDİLECEK

Öte yandan söz konusu kişiler, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek.

Bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak.

İlgili kişilerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilecek. Bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından on beş gün içinde tahliye edilecek.

148 KİŞİ GÖREVİNE İADE EDİLDİ

Diğer taraftan OHAL kapsamında çıkartılan 701 sayılı KHK ile 148 kişi ilgili kanun hükmünde kararnamenin kabulüne ilişkin kanunun eki listelerin ilgili sıralarından çıkarılarak kamudaki görevlerine iade edildi.

İlgili kanun hükmünde kararnamenin kabulüne ilişkin kanunun hükümleri, bu fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yayımı tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılacak.

 

 

Anahtar Kelimeler : KAMUDAN, 18, BİN, 632, KİŞİ, İHRAÇ, EDİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız