HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2018 Cuma Saat: 08:56

“YAŞATIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ”

                 Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç .Dr. Esra Yancar Demir Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde önceki akşam yaşanan darp olayı ile alakalı açıklamada bulundu. Yancar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“YAŞATIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ”

 

               Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç .Dr. Esra Yancar Demir Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde önceki akşam yaşanan darp olayı ile alakalı açıklamada bulundu. Yancar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

               Önceki gece Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde görevli olan asistan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın bir hasta yakını tarafından başına kaldırım taşı vurularak darp edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Halen yoğun bakımda tedavi görmekte olan meslektaşımıza geçmiş olsun diyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını umuyoruz.

         Son yıllarda hekimlere ve sağlık çalışanlarına uygulanan bir şiddet haberi duymadan geçirdiğimiz neredeyse tek bir gün bile olmuyor. Başka hiçbir meslek grubu örneğin;  bir avukat, öğretmen, vali, belediye işçisi, kuaför, ya da maden işçisi... kendi mesleklerinin getirdiği yıpranma ve sağlık problemleri dışında toplumsal bir ''linç'' güdüsüyle karışık şiddete maruz değildir ve olmamalıdır da. Ne yazık ki doktorlar ve yardımcı sağlık çalışanları şiddete maruz kalan ya da hedef gösterilerek şiddet uygulanmasını hak eden bir konuma getirilmişlerdir.

Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için caydırıcı, önleyici ve gerçekçi önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğinin altını ısrarla çiziyoruz. En kısa sürede TBMM tarafından sağlıkta şiddet yasa tasarısının gündeme alınması gerektiğini ve bu eylemi gerçekleştiren kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Aksi taktirde gençlerin meslek olarak hekim olmayı tercih etmeleri için bir kez daha düşünmeleri gerekmektedir. Çünkü bir doktorun yetişme aşamalarını düşünecek olursak, buna mesleki sorumlulukların altında ezilme ve yıpranmanın yanına bir de şiddete maruz kalma hatta öldürülme risklerini de eklemeleri gerekmektedir.

Bizler yaşatmaya çalışan bir mesleğin üyeleriyiz. Bu uğurda kendi yaşamlarımızı, gençliğimizi, ailelerimize ve çocuklarımıza ayıracağımız zamanı, hatta sağlığımızı hiç düşünmeden feda ediyoruz.Yaşadığımız bu vahşet  bunca emeğin ve özverinin ödülü  müdür ? Her gün sıranın ne zaman bize geleceği tedirginliği ile geçen bir meslek hayatı istemiyoruz.  Yaşatmak için canımızı dişimize takarak çalışırken huzurlu,  güvenli ve özgürce görevimizi yapmak istiyoruz. Yaşatırken ÖLMEK istemiyoruz ! Ordu Tabipler Odası olarak  meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Doktora ve sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın.

 

Anahtar Kelimeler : “YAŞATIRKEN, ÖLMEK, İSTEMİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız