HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Temmuz 2018 Pazar Saat: 12:25

Mülteci Çocukların Hikayeleri Avrupa’da

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Avrupa Birliği, UNICEF ve çeşitli kamu kurumlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen “Şartlı Eğitim Yardımı” Projesi kapsamında Brüksel’de düzenlenen, Proje ve Toplum Merkezleri yararl
Mülteci Çocukların Hikayeleri Avrupa’da

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Avrupa Birliği, UNICEF ve çeşitli kamu kurumlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen “Şartlı Eğitim Yardımı” Projesi kapsamında Brüksel’de düzenlenen, Proje ve Toplum Merkezleri yararlanıcısı 6 çocuğun hikayesinin yansıtıldığı “Eğitim Bizim Geleceğimiz” adlı serginin açılışına katıldı.

 

Şartlı Eğitim Yardımı Projesi kapsamında Brüksel’de düzenlenen, hem proje hem de Türk Kızılay Toplum Merkezleri yararlanıcısı 6 çocuğun hikayesinin anlatıldığı “Eğitim Geleceğimiz” adlı serginin açılışı, Zaventem Uluslararası Havaalanı’daki Sheraton Otel’de Avrupa Birliği İnsani Yardımlar ve Kriz Yönetimi Komiseri Christos Stylianides, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı, IFRC Genel Sekreteri Elhadj As Sy, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, UNICEF Bölge Direktörü ve Avrupa Mülteci ve Göçmen Krizi Özel Koordinatörü Afshan Khan ve UNICEF’in Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle’in katılımıyla gerçekleşti. Sergide Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık konuşma gerçekleştirdi. Genel Başkan Kınık’a Denetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük de eşlik etti.

 

Kınık: “İncinebilir grup olan çocukların özel bakıma ve desteğe ihtiyaçları var”

 

Savaşlardan en çok zararı çocukların gördüğünü belirten Genel Başkan Kınık, çocukların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için ulusal ve uluslararası aktörlere büyük sorumluluk düştüğüne değindi: “Çocuklar her zaman en kırılgan gruplar arasında olmuşlardır. Özellikle kriz zamanlarında, en çok bedel ödeyen ve en ağır yükü taşıyanlar da onlardır. Bu sebeple pek çok ulusal ve uluslararası aktörün öncelik grubu olarak çocuklar için çalışmalar yürütmesi hepimiz için temel sorumluluk haline gelmiştir.

 

Çocukların korunması karşılaşabilecekleri riskleri önlemek, hafifletmek veya sona erdirmek ve savaşın psikolojik etkilerinin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak bizim önceliğimiz olmalıdır. Daha iyi bir gelecek için onlara umut aşılamalıyız. Her gün binlerce insanın geçtiği Brüksel havaalanında gerçekleşen bu serginin, Türkiye'de uygulanan Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) Programı ve daha da önemlisi ortak sorumluluğumuz ve geleceğimiz olan mülteci çocukların geleceği konusundaki farkındalığın artması için büyük bir fırsat yaratacağına inanıyorum” dedi.

“Türkiye’de misafir edilen mültecilerin yarısı çocuktur. UNICEF ve Türk Kızılayı’na bu mükemmel işbirliğimiz için çok teşekkür ediyorum”

 

Avrupa Birliği İnsani Yardımlar ve Kriz Yönetimi Komiseri Christos Stylianides konuşmasında “Eğitim herşeyin temelini oluşturur. Her çocuğun temel hakkıdır, özellikle de acil durum ve krizlerde. Türkiye’de misafir edilen mültecilerin yarısı çocuktur. UNICEF ve Türk Kızılayı’na bu mükemmel işbirliğimiz için çok teşekkür ediyorum. Gururla söylemek isterim ki beklentilerimizin çok ötesine geçtik; Türkiye’deki 350,000 den fazla mülteci çocuk bu çalışmamızdan yararlandı. AB Acil Durumlarda Eğitim konusunda örnek oluşturmaktadır, 2019 yılında kalkınma fonlarının %10’unu acil durumlara eğitim çalışmalarına yönlendirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

 

30 fotoğraftan oluşan sergi, eğitimin mülteci çocukların yaşamında taşıdığı önemi ve ŞEY programının bu açıdan oynadığı belirleyici rolü yansıtıyor. Sergi ziyaretçilerine ayrıca evlerinden uzakta uzun yıllar geçiren mülteci çocukların azmini ve eğitimin gelecekleri açısından taşıdığı kritik önemi hatırlatıyor. Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) Projesinin başarılı örneklerinin gösterileceği sergi 15 Temmuz - 7 Ağustos tarihleri arasında Brüksel Havaalanı’nda halka açık olacak. Dijital sergi özelliğini de taşıyacak bu çalışmalar ile yaklaşık 20 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler : Mülteci, Çocukların, Hikayeleri, Avrupa’da

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız