HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ağustos 2018 Perşembe Saat: 10:15

“ŞEHİRLERİMİZİ KENDİ ELLERİMİZLE BOĞUYORUZ “

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “AKP hükümeti iklim değişikliği veya doğal afet sözlerinin arkasına saklanarak son dönemde birbiri ardına yaşanan olumsuzlukların ve felaketlerin sorumluluğundan kaçama
“ŞEHİRLERİMİZİ KENDİ ELLERİMİZLE BOĞUYORUZ “

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “AKP hükümeti iklim değişikliği veya doğal afet sözlerinin arkasına saklanarak son dönemde birbiri ardına yaşanan olumsuzlukların ve felaketlerin sorumluluğundan kaçamaz” dedi.

İklim olaylarının önlenemez doğal felaketler olmadığını savunan Seyit Torun, “İnsan eliyle yaratılan bu felaketler, insan eliyle önlenebilir” diye konuştu.

Torun yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yıkılan binaların, çöken yolların, taşan ırmakların, ırmağa dönen caddelerin, yurttaşlarımızı öldüren tren kazalarının nedeni ranta ve talana dayalı yönetim anlayışıdır. Doğal kaynakları ve doğayı kısa yoldan zengin olmanın aracı olarak gören talancı anlayış bizi bir felakete sürüklemektedir.  İstanbul başta olmak üzere ülkemizin çeşitli kentlerinde yaşanan olumsuzlukların nedeni doğa değil insandır, çözüm de anlayış değişikliğidir” dedi.  

Kalkınmanın ve şehirciliğin doğayla barışık olması gerektiğini belirten Torun, AKP’nin şehircilik anlayışının betonlaştırma olduğunu söyledi. Torun, bu anlayışın şehirleri nefes alamaz hale getirdiğini belirterek “Kentlerin yeşil alanları talan edildi. Ormanlar yok edilip yerine beton bloklar dikildi. Küresel iklim değişikliği döneminde olduğumuz bilindiği halde orman eko sistemini geliştirecek adımlar atılmıyor, iklim felaketlerine çare aranmıyor, doğaya ve insana uygun ulusal çevre politikamız oluşturulmuyor” diye konuştu.

Torun, “Sanki kafamıza bir poşet geçirmiş öyle dolaşıyoruz ve bu poşetin altından da sürekli sıkıyoruz. Şimdiki AKP politikaları değişmezse kendi ellerimizle kendimizi boğacağız” dedi.

GELİŞMİŞ DÜNYAYA UYALIM

Gelişmiş dünyaya ait ülkelerin iklim değişikliği dönemine girdiğimiz bu yıllarda, iklim, şehircilik, ulaşım, enerji ve tarım gibi belli başlı alanlardaki politikalarını kökten değiştirdiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Oysa bizde hükümet sanki böyle bir tehlike yokmuş gibi hala eski politikalarda ısrar ediyor” dedi.

Torun şunları söyledi: “Batı yenilenebilir enerjiye geçiyor, bizimkiler herkesin terk ettiği kömür enerjisi kullanmakta ısrar ediyor ve hatta kullanmanın yararlarını anlatıyor.  Örneğin yeraltı sularının kirlendiği ve tuzlandığı bu dönemde, hükümet Kanal İstanbul projesinden tüm uyarılara rağmen vazgeçmiyor.  Kentlerde ormanlar oluşturma yerine ormanlar kesilip yerleşim alanı oluşturuluyor. Irmak yatakları dolduruluyor veya değiştiriliyor.”

Seyit Torun, hem kentleşme politikalarında değişiklik yapılmasını hem de genel küresel ısınma karşısında hükümetin önlemler alması gerektiğini söyledi. Torun, dünyanın 1 derecede ısındığında tarımın yüzde 10 oranında azalacağına dikkat çekerek sözlerini şöyle bitirdi: “Zaten ülke tarımı ölmek üzereyken kapımızda bu felaketin olduğu da unutulmamalı. Bilim insanları küresel ısınmadan en çok etkilenecek ülkeler arasında Türkiye’yi de saymaktadır. Ancak yine bilim insanları insan eliyle yaratılan felaketin insan eliyle önlenebileceğini de vurguluyor. İklim değişikliği bütün dünyanın sorunudur ama biz de üzerimize düşen görevi ve sorumluluğu acilen yerine getirmeliyiz. ”   

 

   


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız