HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Ağustos 2018 Salı Saat: 09:35

Gündoğdu’dan Kurul Kalesi Kazılarına Destek

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Kurul Kalesi’ndeki arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt’tan bilgi alan Gündoğd
Gündoğdu’dan Kurul Kalesi Kazılarına Destek



AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Kurul Kalesi’ndeki arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt’tan bilgi alan Gündoğdu “Ordumuzun saklı tarihini ortaya çıkaran kazı ekibine milletvekilleri, bakanlık ve hükümet olarak desteğimiz tam.” dedi.

“Yeşil, Mavi ve Tarihin Mekrezi; Ordu”

Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu yaptığı açıklamada “Ordu'nun 2 bin 300 yıllık Kurul Kalesi yerleşkesinde yapılan arkeolojik kazı çalışmaları 8 yıldır devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bulunan “Ana Tanrıça Kibele” heykeli tüm dünyada büyük yankı uyandırmış. Uluslararası yayın kuruluşları, arkeoloji dergileri Ordu’ya ve Kibele heykeline geniş yer ayırmışlardı. Birçok arkeolog da Ordu Kurul Kalesi’nde yapılan kazı çalışmalarını yakın takibe almıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Dionysos ve onu yetiştiren tanrı Pan figürü bulundu. Tüm bu gelişmeler dünya tarafından takip ediliyor. Arkeolojik buluntular hem memleketimizin saklı tarihini gün yüzüne çıkartıyor, hem de turizm potansiyelini arttırıyor.

Kurul Kalesi çalışmaları Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt başkanlığında 15’i arkeolog, 35 kişilik ekip tarafından yürütülüyor ve başarılı hizmetlere imza atıyorlar. Ordumuz denizi, yaylaları, yamaç paraşütü, gölleri, şelaleleri gibi birçok yönü ile turizm merkezi konumunda. Şimdi de tarihi geçmişi ve arkeolojik değeri ile cazibe merkezi olma özelliğini kuvvetlendiriyor.” diye konuştu.

“Her Zaman Yanınızdayız”

Gündoğdu “Buradan çıkan eserler, yapımı bittikten sonra müzemizi dolduracak. Çalışmalar ilerledikçe yeni eserler ortaya çıkıyor. Ordu tarihine katkı sunan ve eserlerin gün yüzüne çıkmasını sağlayan kazı ekibimize teşekkür ediyoruz. Milletvekilleri, bakanlık ve hükümet olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : Gündoğdu’dan, Kurul, Kalesi, Kazılarına, Destek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız