HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ağustos 2018 Çarşamba Saat: 09:35

“BU ASIR BİZİM ASRIMIZ OLACAK”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Perşembe İlçesi Çaka-Çaytepe Ortaokulu önündeki direkten düşen Türk Bayrağını yerden kaldırıp, öptükten sonra Atatürk büstünün üstüne bırakan Güneydoğulu fındık işçilerinin çocuklarını makamında
“BU ASIR BİZİM ASRIMIZ OLACAK”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Perşembe İlçesi Çaka-Çaytepe Ortaokulu önündeki direkten düşen Türk Bayrağını yerden kaldırıp, öptükten sonra Atatürk büstünün üstüne bırakan Güneydoğulu fındık işçilerinin çocuklarını makamında kabul etti.

Siirt’ten, Ordu’ya fındık toplamaya gelen ailelerine yardımcı olmak için Perşembe İlçesinde bulunan 15 yaşındaki Rabia Aykaç ile 16 yaşındaki Serkan Hansu, Çaka-Çaytepe Ortaokulu önünde Türk Bayrağın yerde olduğunu görünce hemen koşarak yerden kaldırdılar ve bayrağı öperek, alnına koyup, Atatürk büstünün üzerine koydular.

Rabia Aykaç ile Serkan Hansu’nun bu hareketi Vali Seddar Yavuz başta olmak üzere tüm Orduluları duygulandırdı ve gururlandırdı.

“Bayrak, Bir Milletin Şerefi, Haysiyeti ve Onurudur”

Örnek davranış sergileyen gençleri makamına davet eden Vali Seddar Yavuz, gençlere gösterdikleri duyarlılık ve örnek davranıştan dolayı teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Gençlerle yakından ilgilenen Vali Seddar Yavuz, “Bayrak, bir milletin şerefi, haysiyeti, onurudur. Bayrak yere düştüğünde bir milletin, şerefi ve onuru yere düşmüş olur” diyerek, başladığı konuşmasında, ”İşte bu şuurla, iki tane gencimizin aslında her bir gencimizin yapması gereken davranışı sergilemiş olmaları, her türlü takdirin üzerindedir. Bu şuur ve bilinç ile neslimizi yetiştirebildiğimizde inanıyorum ki,  bu asır bizim asrımız olacaktır” dedi.

“Biz Kimsenin Ne İnancına, Ne Etnik Kökenine Bakmaksızın Herkesi Bağrımıza Bastık”

Konuşmasında, 1071 Malazgirt Zaferinin aynı zamanda sadece bir zafer olmaktan öte toplumsal sözleşme olduğuna dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, “Sultan Alparslan’ın Ordusunda 5 ila 10 bin arasında Müslüman Kürt, Türk kardeşleri ile beraber Bizans’a karşı savaşmış ve o dönem Bizans’ı yenmiştir. Dolayısıyla 1071 Malazgirt Zaferi aynı zamanda İslam’ın ve Müslümanların zaferidir. İşte bin yıldır başlayan kardeşliğimizi pekiştirdik, bir ve beraber olduk” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir etnik devlet olmadığını vurgulayan Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bütün İslam’ın ve Müslümanların sığınabildiği, bir tas çorba bulabildiği ve gölgesinde barınabildiği, sığınabildiği bir ülkedir. Suriye’den gelen 3,5 milyon kardeşimiz bu topraklara sığınmıştır. Sığınanların kimisi Kürt, kimisi Türk, kimisi Arap, kimisi Yezidi, kimisi başka etnik gruplardandır. Ama, biz kimsenin ne inancına, ne etnik kökenine bakmaksızın herkesi bağrımıza bastık. İşte bu milleti cihan şumül bir imparatorluğa sahip kılan anlayış ta budur.

Bugün, bunu bir kez daha pekiştirmiş olarak sizlerin huzurundayız. Bu kardeşlerimizin alnından öpüyor, kutluyorum. Ben de meslek hayatımın üçte birini Doğu ve Güneydoğuda çalışmış, oradaki insanların emrinde ve hizmetinde olmaktan her zaman onur duymuş bir kamu yöneticisi olarak bir kez daha 81 milyon vatan evladının birinci sınıf vatandaş olduğunu, herkesin bu ülkenin gerçek vatandaşı olduğunun altını bir kez daha çiziyorum” şeklinde konuştu.

“Al Yıldızlı Bayrağımıza Baktığında Gözleri Yaşaran, İstiklal Marşı Okunduğunda Tüyleri Diken Diken Olan Bir Nesli Hep Beraber İnşa Edeceğiz”

Vali Yavuz, ”Al yıldızlı bayrağımıza baktığında gözleri yaşaran, İstiklal marşı okunduğunda tüyleri diken diken olan bir nesli hep beraber inşa edeceğiz. Böyle bir nesli inşa ettiğimizde, bugün saldıran küresel güçler, geçmişte olduğu gibi bir kez daha hezimete uğrayacaklardır. Bize saldıranlar 1071’in, 1453’ün, 1915’in intikamını almak istiyorlar. Ama bilsinler ki, bu topraklara gelen her kim olursa olsun, biz onlara bir kez daha ders vermek üzere hazırız. Bu kardeşlerimizin göstermiş olduğu duyarlılık ve hassasiyet bize bu lafları söyletiyor. Onlarla onur ve gurur duyuyor, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bu Örnek Davranış Karşılıksız Kalmamalıydı”

Çaka-Çaytepe Ortaokulu önünde Türk Bayrağın yerde olduğunu görünce hemen koşarak yerden kaldıran ve bayrağı öperek, alnına koyup, Atatürk büstüne koyan gençleri özellikle makamında ağırlamak ve tebrik etmek istediğini belirten Vali Seddar Yavuz, bayrak konusundaki hassasiyet ve duyarlılığın tüm gençlere ve çocuklara şamil olması dileğinde bulunarak, ”Bu örnek davranış elbette karşılıksız kalmamalıydı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilci sıfatıyla sizleri kabul etmek istedim. Bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Sayın Valimize Yakın İlgisi Dolayıyla Çok Teşekkür Ediyoruz”

Ailelerinin her yıl fındık toplamak için Karadeniz Bölgesine geldiğini bu yıl da Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunduklarını anlatan Rabia Aykaç ve Serkan Hansu, havanın yağmurlu olması dolayısıyla fındık toplamaya gidemediklerini, alışveriş yapmak için çıktıkları bakkaldan dönüşte okul bahçesinde Türk bayrağının yerde olduğunu görünce koşarak yerden kaldırdıklarını ifade ettiler ve “Herkes gibi bizimde görevimiz bayrağı yerden kaldırmaktı” diye konuştular.

Rabia Aykaç ve Serkan Hansu, ayrıca kendilerini makamda ağırladığı ve gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla Vali Seddar Yavuz’a da teşekkürlerini sundular.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “BU, ASIR, BİZİM, ASRIMIZ, OLACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız