HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ağustos 2018 Perşembe Saat: 08:51

SEL ORDU’YU VURDU

Orduda etkili olan sağanak, sel ve su baskınları Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde büyük hasara neden oldu. Meydana gelen sağanak ve sel baskınlarında Perşembe ilçesi Konakbaşı Mahallesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi sular altınd
SEL ORDU’YU VURDU

Ordu'da etkili olan sağanak, sel ve su baskınları Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde büyük hasara neden oldu. Meydana gelen sağanak ve sel baskınlarında Perşembe ilçesi Konakbaşı Mahallesi'nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi sular altında kalırken, ilçenin BolamanYalıköy Mahallerinde de toprak kaymaları meydana geldi.

Ünye ilçesinde etkili olan yağmur sonrası ilçenin doğusundaki Cevizdere Irmağı'nda sel taşkınına neden oldu. Cevizdere üzerinde bulunan köprü sel sularına daha fazla dayanamayarak yıkıldı.

Cevizdere boyunca sel sularının yükselmesi sonucunda çoğu vatandaş ev ve iş yerlerinde mahsur kaldı. Ünye Belediyesi ekiplerinin bazı vatandaşları evlerinden kurtardığı görülürken, diğer mahsur kalanlar için bölgeye sahil güvenlik helikopteri sevk edildi.

Ordu-Samsun karayolu üzerinde bulunan diğer iki köprü de sel sularının şiddetli olması nedeniyle güvenlik gerekçesi nedeniyle trafik ekipleri tarafından her iki yönlü geçici olarak ulaşıma kapatıldı. 

Yalıköy Mahallesi'nde etkili olan sağanak ve selde, ortaya çıkan manzarada mahalledeki iş yerleri ve bazı evleri su bastığı gözlendi.

Ordu Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada metrekareye yer yer yaklaşık 80 kg yağışın düştüğü Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde çok sayıda heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana geldiği bildirildi.

Ünye ilçesi Yiğitler Mahallesinde, toprak kayması sonucu fındık toplayan 5 kişinin yaralandığı ihbarının alınması üzerine, arama-kurtarma ekiplerince olaya anında müdahale edildiği ve 112 acil ambülans ekiplerince dün saat 15.00 itibariyle yaralılara ulaşılarak, müdahalede bulunulduğu bildirildi. İlk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesi olmadığı açıklandı.

 

Yine Ünye ilçesi Cevizli Mahallesinde sel baskını nedeniyle evinde mahsur kalan Turhan Şahin isimli vatandaşı kurtarmak için iş makinelerinin devreye sokulduğu ve Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter talebinde bulunularak yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaşın kurtarıldığı kaydedildi.

Ünye ilçesi Cevizdere mevkiinde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüldüğü belirtildi.

Perşembe ilçesine bağlı Medreseönü/Çandır mahallesinde evinde mahsur kalan Aydın Serdar isimli vatandaş arama-kurtarma ekiplerince kurtarılırken, Perşembe ve Fatsa ilçelerinde risk altında bulunan 8 konutun tedbir amaçlı tahliye edildi.

Fatsa ilçesi Eskimadendüzü mevkiinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirildi. Tahliye edilen fındık işçileri için Kızılay’dan 100 çadır ve 300 battaniye talebinde bulunuldu. 

Bu arada aşırı yağışlar sonucu meydana gelen çok sayıdaki su baskınlarına, başta belediyeler olmak üzere AFAD ekipleri müdahale ederek, su tahliyesi yaptı.

Dün saat 14.30 itibariyle, ihbar merkezlerimize 115 su baskını ihbarı alınırken, 94 su baskını tahliye edildi. 231 personel, 31 motopomp ve 24 dalgıç pompa ile birlikte su baskınına uğrayan konut ve işyerlerinin tahliye işlemleri ise devam ediyor.

Öte yandan oluşan heyelanlar nedeniyle kapanan yolları açma çalışmaları belediyeler, Karayolları, DSİ gibi kamu kurumlarına ait iş makineleri ile sürdürülüyor.

Ordu Valiliği ayrıca aşırı yağışlar sonucu oluşan hasarları ve mağduriyetleri en kısa sürede gidermek üzere Valilik koordinesinde devletin tüm imkanlarının seferber edildiği açıklanırken,  Ünye ilçesindeki özel iş makinalarına sel nedeniyle el konulduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : SEL, ORDU’YU, VURDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız