HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Ağustos 2018 Cuma Saat: 09:08

“DEVLET, VATANDAŞININ YANINDA”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aşırı ve şiddetli yağışlar sonucu ilimizin Ünye, Fatsa, Perşembe, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde yaşanan sel afetinin yol açtığı hasarları yerinde görmek,
“DEVLET, VATANDAŞININ YANINDA”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aşırı ve şiddetli yağışlar sonucu ilimizin Ünye, Fatsa, Perşembe, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde yaşanan sel afetinin yol açtığı hasarları yerinde görmek, incelemelerde bulunmak ve alınacak tedbirleri belirlemek üzere dün akşam saatlerinde Ordu’ya geldi.

 Ordu-Giresun Havalimanında Ordu Valisi Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Karadeniz Sahil Yolundaki ulaşımı sağlayan ve aşırı yağışlar sonucu oluşan sel nedeniyle çöken Ünye İlçesindeki Cevizdere köprüsünde incelemelerde bulundu ve Vali Seddar Yavuz’dan detaylı bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay; “Devlet Olarak Ne Gerekiyorsa Biz Gereğini Yapacağız”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, çöken Cevizdere Köprüsünde yaptığı incelemenin ardından, Vali Yavuz ile birlikte Ünye’nin Yiğitler mahallesinde toprak kayması sonucu yaralanan vatandaşların tedavi gördüğü Ünye Devlet hastanesine geçerek, yaralı vatandaşlara geçmiş olsun ve şifa dileğinde bulundu.

Sel afetinden etkilenen Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde de incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sel afetinden en çok etkilenen Fatsa’nın Yalıköy mahallesinde de incelemelerde bulunarak, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kapasitenin çok üzerinde yağış olması dolayısıyla bazı yerlerde mahsur kalan vatandaşlarımız vardı. Bu vatandaşlarımızın tamamı mahsur kaldıkları yerden kurtarılmış durumda. Yine tekstil fabrikasında 165 çalışanımız vardı. Sahil Güvenlik, jandarma, emniyet, Valiliğimiz, AFAD, 112 Acil başta olmak üzere tüm ilgili birimlerimizin canla başla çalışmasıyla bu arkadaşlarımız tahliye edilmiş durumda.

Mevsimlik işçilerimizle ilgili de her türlü tahliye işlemleri tamamlandı. Tüm bu olaylar içerisinde bizi sevindiren durum, herhangi bir can kaybımızın olmamasıdır. Yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Hasar çalışmaları kısa sürede tamamlanacak. Sel afetinden dolayı zarar gören vatandaşlarımız rahat olsunlar.

Devletimiz, ne gerekiyorsa gereğini yapacaktır. Şu ana kadar da ilk andan itibaren de Sayın Cumhurbaşkanımız da konuyu çok yakinen takip ediyorlar. Kendisi zaten hepimizi de talimatlandırmış durumdalar. Hiçbir vatandaşımız açta açıkta herhangi bir şekilde herhangi bir şeye ihtiyacı olacak şekilde kalmayacak” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu; “Önemli Olan Can Kaybı Olmamasıdır”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, ”Beklenenin çok üzerinde bir yağmur yağmış. Kimi yerlerde 20, kimi yerlerde 95 kg, bazı yerlerde yoğunlukla 80 kg yağışın oluşturduğu selle karşı karşıyayız. Ordulu hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları açık ve nettir. Hasarlar, maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır. Meydana gelen hasar ne ölçüdedir, arkadaşlarımız ona bakacak ve kısa süre içinde tespit edilecektir. Maddi hasar karşılanabilir, önemli olan can kaybı olmamasıdır” dedi.

Vali Yavuz; “Alınan Tedbirler Sayesinde Can Kaybı Olmamıştır”

Meteorolojik veriler doğrultusunda vatandaşlara ve ilgili kurumlara tedbirli olmaları konusunda sürekli ikaz ve uyarılar yapıldığına dikkat çeken Vali Seddar Yavuz,  alınan tedbirler sayesinde can kaybı olmadığını söyledi.

Aşırı yağış nedeniyle oluşan heyelan, toprak kayması, su baskını ve selden dolayı mahsur kalma olaylarına anında müdahale edildiği belirten Vali Seddar Yavuz, sel afetin yol açtığı yaraların en kısa sürede giderileceğini ifade etti.

Vali Seddar Yavuz, Ordu’nun yaşadığı sel afeti dolayısıyla ilimize teşrif ederek, sel hasarlarını yerinde görmek ve afetzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere ilimize teşrif eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.   

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun inceleme programına, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr.Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, AFAD Başkanı Dr.Mehmet Güllüoğlu, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Karayolları Samsun Bölge Müdürü Kenan Keskin, DSİ Samsun Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk de eşlik etti.

 

Anahtar Kelimeler : “DEVLET, VATANDAŞININ, YANINDA”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız