HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ağustos 2018 Pazar Saat: 12:00

BÜYÜKŞEHİR TÜM EKİPLERİYLE SAHADA

Ordu’da iki gün boyunca etkili olan sağanak yağış heyelan, sel ve su baskınlarına neden oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, can ve mal kaybına sebebiyet verec
BÜYÜKŞEHİR TÜM EKİPLERİYLE SAHADA

Ordu’da iki gün boyunca etkili olan sağanak yağış heyelan, sel ve su baskınlarına neden oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, can ve mal kaybına sebebiyet verecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için gece gündüz demeden yoğun bir gayret gösterdi.

 

Başkan Enver Yılmaz, yaşanan afet sonrasında ulaşıma kapanan yolların tekrar açıldığını, itfaiye ekipleri tarafından iki gün içerisinde 181 ihbara müdahale edilerek halkın can ve mal güvenliğinin sağlandığını ve Çaybaşı ilçesinde selden mahsur kalan iki çocuğun “Ekip 52” arama kurtarma çalışanları tarafından ailelerine kavuşturulduğunu söyledi.

 

YOLU KAPANAN 154 MAHALLEYE TEKRAR ULAŞIM SAĞLANDI

 

Aşırı yağışlarda ve sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Özellikle Perşembe, Fatsa, Ünye, Çaybaşı ve İkizce’de etkili olan yoğun yağışlar ilimizin ulaşım altyapısını olumsuz etkiledi. Bu ilçelerimizdeki 285 mahalleden 154’üne ulaşımın sağlandığı yollarda ciddi hasar meydana geldi. Ünye ilçemizdeki Cevizdere (Karayolu), Cevizdere-Söğütlüpınar, Kuşçulu-Saraycık, Çaybaşı ilçesindeki Kurudere Mahallesi, Yenicuma Mahallesi ve Yenicuma-Nurettin Mahallesi, İkizce ilçesindeki Kurtluca-Seferusta Mahallesi, Fatsa ilçesindeki Kargucak-Geyikçeli ile Kaleönü-Karayolu olmak üzere 9 köprü yıkıldı. Toplam uzunluğu yaklaşık 3.400 km olan söz konusu güzergâhlar üzerindeki 103 menfez tahrip oldu, 818 noktada meydana gelen heyelanla birlikte toplam 16 bin 360 m3lük bir toprak kayması oldu. Yağışların başladığı andan itibaren 180 personel ve 150 iş makinesi ile olaylara müdahale eden ekipler, ivedilikle ana ulaşım arterlerindeki heyelanları temizleyip, yıkılan menfezlerin yerine geçici yağmur suyu boruları takarak mahallelerin tamamına ulaşımı tekrar sağladı” dedi.

 

İTFAİYE EKİPLERİ 181 İHBARA MÜDAHALE ETTİ

 

Başkan Enver Yılmaz itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalara da değinerek, “İtfaiye Dairesi Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz, yağışların yoğun devam ettiği çarşamba ve perşembe günü gece gündüz demeden olaylara müdahale etti. 168 müdahale personeli ve 29 arama kurtarma personeli 25 motopomp, 17 dalgıç pompa, 2 zodyak bot ve 12 hizmet aracının yer aldığı çalışmalarda vatandaşlardan gelen 181 ihbarın tamamına giderek halkın can ve mal güvenliğini sağlamaya çalıştı” diye konuştu.

 

ÇAYBAŞI’NDA MAHSUR KALAN ÇOCUKLARIN İMDADINA ARAMA KURTARMA EKİPLERİ YETİŞTİ

 

Çaybaşı ilçesinde mahsur kalan iki çocuğun arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak ailelerine teslim edildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Perşembe günü Çaybaşı ilçemizde yağışlar neticesinde meydana gelen heyelan ve sel nedeniyle evlerinde yalnız başına olan 5-6 yaşlarındaki iki çocuğun mahsur kaldığı yönünde bir ihbar geldi. Çocukların olduğu eve ulaşımı sağlayan yolun sel dolayısıyla kapandığı ve ailenin çocuklarıyla irtibatının kesildiği bildirildi. İhbar üzerine İtfaiye Arama Kurtarma Ekibimiz (Ekip52), derhal olay mahalline intikal ederek çalışmalara başladı. Evin bulunduğu alana ip hattı çekerek ulaşan ekipler, aileyi güvenli bir şekilde çocuklarıyla buluşturdu. Sonrasında evin bulunduğu alanın devam eden yağışlar ve oluşabilecek riskler göz önünde bulundurulduğunda güvenli olmadığı değerlendirilerek aile, tekrar ip hat kullanılmak suretiyle güvenli bölgeye nakledildi” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : BÜYÜKŞEHİR, TÜM, EKİPLERİYLE, SAHADA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız