HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ağustos 2018 Çarşamba Saat: 10:52

TİMUR; “SAĞLIKTA BİR TAKIM DEVRİMLERE İMZA ATTIK”

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mesut Saka, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın ve Acil Sağlık Hizmetleri Başk
TİMUR; “SAĞLIKTA BİR TAKIM DEVRİMLERE İMZA ATTIK”

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mesut Saka, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Altınbaş, gazetemize birlikte verdikleri röportajda çalışmalar hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundular.

Yeni Parlamenter sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte bazı sağlık kurumlarının bir çatı altında toplanmasına dikkat çeken Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, bugüne kadar yapılan çalışma ve hizmetler noktasında sağlıkta bir takım devrimlere imza attıklarını söyledi.

ORDU YENİ HABER: Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mesut Saka, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Altınbaş, öncelikle haftanın röportajı sayfamıza konuk olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz.

Evet yeni parlamenter sisteminde sağlık hizmetlerinde bir takım değişiklikler oldu. Sayın Timur, sizden başlayarak bu değişiklikler hakkında bilgi almak istiyoruz. Bu yapılandırma nasıl oluştu?

Hakan TİMUR: Bildiğiniz üzere sağlık yönetimi il bazında değişikliğe uğradı. Daha önce Kamu Hastaneler Birliği olarak nitelendirilen yapı İl Sağlık Müdürlüğü çatısında tekrar oluşturuldu. Bu yapılandırmada başta İl Sağlık Müdürlüğü sonra kurum başkanlarımız bulunmakta. Biz kurum başkanlarımıza bağlı olarak çalışmaktayız.

Ben göreve 30 Nisan 2018 tarihinde atandım. Ve o dönemden sonra bu hastanenin başhekimliğini yapıyorum. Kendim uzun yıllar Ankara da çalıştım. Doçentlik unvanımı Ankara da aldım ve yüksek riskli gebelik uzmanı olarak çalışmaktayım. Ordunun ilk ve tek yüksek riskli gebelik uzmanıyım.

Özellikle bu durumdan dolayı idari görevimin yanında hasta bakma muayene etme ameliyatlı hasta takip etme yapıyorum. Çarşamba günleri Ordu halkına poliklinikte hizmet ediyorum. Burası üniversite eğitim araştırma hastanesi mevcut kurumumuzda geleceğin doktorları yetişiyor. Burada tıp fakültesi olduğu için eğitim öğretim yıl boyu devam ettiği için biz hem hizmet veriyor hem de eğitim faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz.

Bu bakımdan Ordu’nun özellikli ve önemli hastanesiyiz. Biz göreve geldikten sonra sağlıkta bir takım devrimlere imza attık. Bunlardan ilki özellikle yeni doğan sevklerimiz çok fazlaydı. Biz yeni doğan yoğun bakım ünitesini açarak iki buçuk yıllık bu duruma son vererek özellikle sevk oranlarımızı azaltıp gerekirse dış illerden hasta kabul ederek Ordu’nun sağlık hizmetine dokunuşumuz oldu.

ORDU YENİ HABER: Riskli gebelik, Anneliğe doğmak ve bilinçli anne olmak konularında neler yapıyorsunuz?

Hakan TİMUR: Ben göreve geldikten sonra hiçbir yüksek riskli gebelik başka illere sevk edilmedi. Bu bakımdan çeşitli dokunuşlar yaptık. Çok özellikli genetik testler örneğin ilacının çok pahalı olduğu yurt dışından gelen hastalıklara artık Ordu’da tanı konulabiliyor.

İl Sağlık müdürümüz sayesinde hastalarımızın cebinden tek kuruş çıkmıyor. Onun dışında hastanelerimizde birtakım fiziksel olumsuz durumlar var ama biz olumsuzları göz önüne alarak sağlık hizmetini gerçekleştirmiyoruz. Ekip olarak her zaman bardağın dolu tarafını görüyoruz.

‘Anneliğe doğmak, bilinçli anne olmak’ ilkesi çerçevesince hizmetlerine devam eden gebe bilgilendirme sınıfı, afiliye olarak hizmet sunan Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 2012 yılından bu yana eğitimlerimiz aralıksız sürdürüyor.

Her hafta düzenli olarak anne ve baba adaylarına eğitim veriyoruz. Bu eğitime anne ve baba adaylarımızın ilgisi oldukça yüksektir. Doğum heyecanını bir tek anne adaylarının değil, baba adaylarının da yaşadığına bir kez daha şahit oluyoruz. Bizler gebe bilgilendirme sınıfları ile anne ve baba adaylarının, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gebelik ve doğum sürecini geçirmelerini hedefliyoruz. Doğum sonrası süreçte lohusalık ve bebek bakımı hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmalarını, anne adaylarının eş ve ailesinin de bu sürece katılmasını sağlayarak, güzel bir doğum hatırası oluşturmalarını, varsa doğum korkularını yenebilmelerini amaçlıyoruz.

Gebe bilgilendirme sınıfımızda ayda ortalama 30 kişiye eğitim veriyoruz. Bu heyecanlı süreçte tüm ebeveynlerimizin yanındayız. Gebe Bilgilendirme sınıfımızdan vatandaşlarımız ücretsiz olarak faydalanabilir. Sağlıklı bir gebelik süreci ancak destek alınarak sağlanabilir.

Hastanemizde sağlık hizmeti sunmamızda bizlere her zaman destek olan başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ergün Yanmaz Bey’e ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Mesut Saka Bey’e teşekkürlerimi iletiyorum.

ORDU YENİ HABER: Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mesut Saka, sizinle devam edelim. Sizin kurumsal faaliyet ve çalışmalarınız nasıl ilerliyor?

Mesut SAKA:  Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği olarak gerek hizmet sunum sürecine ve gerekse tıbbi cihaz ihtiyaçlarımızın giderilmesi doğrultusunda büyük ilerlemeler kaydettik. Personel ihtiyacı hususunda yoğun bir gayret harcamaktayız. Tıbbi, İdari ve Mali hizmet başkanlıklarımızla birlikte sağlık tesisi yöneticilerimizin katıldığı düzenli toplantılarımızla birlikte kaynaklarımızı daha etkin ve verimli kullanmanın gayreti içerisindeyiz.

Özellikle hekim ihtiyacının bulunduğunu belirtmekte yarar görüyorum. Ancak bu çalışma ve hizmetlerimize engel bir durum teşkil etmiyor. Yeni atamalar gerçekleştirilinceye kadar bu ihtiyaçların birlik içerisinden geçici görevlendirmelerle karşılamak durumundayız.

Hekimlik sürekli çalışma isteyen, tıp alanındaki yeniliklerin takip edilerek aktarılmasını gerektiren ve özveri isteyen kutsal bir meslektir. Sorunların ve çözüm önerilerinin ortak bir platformda, karşılıklı fikir alışverişiyle çözümlendiği değerlendirmelerimiz devam ediyor. Sağlık tesislerimizde en son teknoloji ve modern imkânları kullanarak uzman bir kadro ile halkımıza en ulaşılabilir sağlık hizmetini sunmak için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Bu doğrultuda bizlerden desteğini esirgemeyen sağlık il yöneticilerimize ve değerli sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

ORDU YENİ HABER: Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın, malum fındık sezonu ve hasadı içerisindeyiz. Gözler Mevsimlik Tarım İşçilerinin genel durumundadır. Bu konuda ne tür çalışmalarınız oldu?

Fatih AYDIN: Alın teri ile geçimlerini temin etmek amacıyla evlerinden ayrılarak, ilimize çalışmaya gelen tarım işçilerimizin sağlığı için her daim hizmetlerindeyiz.

Bu zamana kadar aralarında gebe, bebek, çocuk ve lohusalar da olmak üzere toplamda 203 vatandaşımıza aşı, izlem, kanser taraması ve birinci basamak teşhis ve tedavi hizmetleri sunduk. 143 çocuğumuza ağız ve diş sağlığı taraması yaparak, diş fırçası ve diş macunu dağıttık.

Aynı zamanda 73 çocuğumuza beslenme ve mahremiyet eğitimi verdik. Alanda kullanılan hem içme hem de kullanma suyundan düzenli olarak numune alarak, halk sağlığını tehdit edebilecek riskler açısından takibini yapıyoruz. Burada hizmet sunan personelimize teşekkür ederek tarım işçilerimize kolaylıklar diliyorum.   

ORDU YENİ HABER: Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr Ali Altınbaş, efendim sizden de 112 Acil Sağlık hizmetleri hakkında bilgiler almak istiyoruz. Gerek personel, gerekse araç ve istasyon bakımından il genelinde ne durumdayız?

Ali ALTINBAŞ: Sağlık Bakanlığı tarafından acil sağlık hizmetlerinin eşit, ulaşılabilir ve verimli olarak sürdürmek amacıyla Ordu’ya gönderdiği tam donanımlı 3 yeni ambulans ile Ambulans sayısımız 59’a çıktı. Ordu’da 2002 yılında 2 tane ambulansın olduğunu anımsayacak olursak, bu anlamda baktığımız zaman 2002 yılında iki tane ambulansı olan bir şehirde bugün 59 tane ambulansı konuşuyoruz.

Aslında ne kadar büyük bir devrim olduğu net bir şekilde ortadadır. Yine iki tane istasyondan bahsederken bugün 39 tane istasyonumuz olduğunu ifade ediyoruz.
Sağlık hizmetlerine erişilebilirliğin vatandaş açısından son derece önemli olduğunu bilincindeyiz. Sağlık hizmetlerine erişilebilirlik gerçekten bütün vatandaşlar için, bütün insanlar için, bütün kapıların açıldığı bir dönem olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada hamdolsun ki, artık sosyal güvencesi olmayan hiçbir vatandaşımız yok. Dolayısıyla herkes hastaneye gidebiliyor, muayene olabiliyor, tedavi olabiliyor ve ilaçlarını alabiliyor.
Ordulular daha güzel hizmetleri hak ediyor. İşte bu denli sessiz ve büyük devrimi gerçekleştiren hükümetimize ve tüm sağlık çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. İnanıyorum ki, önümüzdeki günlerde bu ülkemizde örnek alınan, tüm uygulamaları ile herkesin takip ettiği ülke haline gelecek emin olun.
Bugün Ordu’da İstasyon sayısımız 39 oldu. Yaygın istasyon ağımız ve profesyonel ekiplerimizle vakalara kentlerde 10, kırsalda 30 dakikada ulaşım oranımızı yüzde 90'ların üzerine çıkararak, gelişmiş ülkelerdeki vakalara ulaşma sürelerini yakalamış durumdayız. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranla, ilimizde yaklaşık 20 bin nüfusa 1 acil sağlık hizmetleri istasyonu düşecek şekilde hizmet veriyoruz. Bu noktada emeği geçen bütün personellerimize teşekkür ediyorum.




Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız