HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ağustos 2018 Perşembe Saat: 09:39

“EMPERYALİZME SET ÇEKELİM"

Ordu Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Rahmi Çakar, Bem-Bir-Sen olarak; son günlerde Türkiye´nin üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek döviz kurundaki dalgalanmaları protesto etmek ve karşı tedbir için “Doları-Amerikan ve İsrail mallarını bo
“EMPERYALİZME SET ÇEKELİM"

Ordu Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Rahmi Çakar, Bem-Bir-Sen olarak; son günlerde Türkiye´nin üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek döviz kurundaki dalgalanmaları protesto etmek ve karşı tedbir için “Doları-Amerikan ve İsrail mallarını boykot etmeye, Hükümeti “Konvertibiliteyi * kaldırmaya”, “Mal hizmet fiyatlarının dolara endekslenmesini yasaklama” çağrısı yaptı


Memur-Sen Konfederasyonu´na bağlı Ordu Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Rahmi Çakar, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) döviz kurunda yaptığı dalgalanmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çakar, Bem-Bir-Sen olarak; son günlerde Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek döviz kurundaki dalgalanmaları protesto etmek ve karşı tedbir için “Doları-Amerikan ve İsrail mallarını boykot etmeye, Hükümeti "Konvertibiliteyi * kaldırmaya", "Mal hizmet fiyatlarının dolara endekslenmesini yasaklama" çağrısı yaptı. Çakar açıklamasında ayrıca, "Gençlerin ABD'ye göç etmesine son verelim" ve "Kültür emperyalizmine set çekelim" çağrısı da yer aldı.

Bem-Bir-Sen olarak; son günlerde Türkiye´nin üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek döviz kurundaki dalgalanmaları protesto etmek ve karşı tedbir için “Doları-Amerikan ve İsrail mallarını boykot etmeye, Hükümeti "Konvertibiliteyi * kaldırmaya", "Mal hizmet fiyatlarının dolara endekslenmesini yasaklama" çağrısı yaptı. Çakar açıklamasında ayrıca, "Gençlerin ABD´ye göç etmesine son verelim" ve "Kültür emperyalizmine set çekelim" çağrısı da yer aldı.
Ordu Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Rahmi Çakar´ ın açıklaması şöyle: Amerika Birleşik Devletleri (ABD) emperyalizminin döviz kurunda yaptığı dalgalanmalar karşısında Türkiye´de ve bütün dünyada ABD´ye öfke dalgası yükselmektedir. Dünyada doları ve ABD mallarını boykot etme önerisi yayılmakta ve tartışılmaktadır. Bu çerçevede, Bem-Bir-Sen OrduŞubesi olarak vatanperver milletimizi aşağıdaki çağrıyı değerlendirmeye davet etmekteyiz: 
Bem-Bir-Sen Ordu Şubesi Olarak Aziz Milletimize Çağrıdır: Çakar; 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde millet olarak dimdik durduk, şimdi de ekonomi darbesi karşısında da dimdik duracağız. Son günlerde üst üste rekor tazeleyen dolara karşı Ordu halkı olarak, hepimiz tüm dünyaya vatanseverliğimizi ve Türkiye´mizin tek yürek olduğunu bir kez daha gösterelim. Netice itibariyle bu Türkiye meselesidir, ülkemize sahip çıkma zamanıdır. Bu süreçte milletimizden, esnaflarımızdan ve diğer STK´lardan da aynı desteği bekliyoruz. 
Çünkü bu bir memleket meselesidir." Çakar; Başta Ordu olmak üzere Türkiye´nin dört bir yanındaki Bem-Bir-Sen ve tüm Memur-Sen üyeleri ile birlikte ülkesini ve milletini seven herkesi "Doları, Amerikan ve İsrail ithal mallarını boykot etmeye"; Hükümeti "Konvertibiliteyi kaldırmaya", "Mal hizmet fiyatlarının dolara endekslenmesini yasaklamaya" çağırdı. 
BEM-BİR-SEN Şube Başkanı Rahmi Çakar açıklamasında ayrıca, "Gençleri-mizin ABD´ye göç etmesine son verelim" ve "Kültür emperyalizmine set çekelim" çağrısı da yer aldı. 
Çakar açıklamasında; 
“Peki Biz vatandaşlar olarak ne yapacağız: 
Başta ABD olmak üzere yedi düvele karşı savaştığımızın farkında mıyız değil miyiz? 
Keza… 
Bu ülke mallarını protesto edelim. Sadece Türkiye değil, tüm dünyadaki dost ve kardeş ülkelerde de boykotun etkili olması için kampanya yürütelim. 
Peki… Biz vatandaşlar boykotu hayata geçiremez miyiz? 
Zor değil arkadaş! Hadi sahibi olduğumuzdan söz etmek gerçekçi olmaz. Ama yenisini alacaksan, Amerikan arabasını ya da ne bileyim cep telefonunu satın alma.” şeklinde konuştu. 
Çakar açıklamasında “Ülkesini ve milletini seven herkese sesleniyoruz; Amerikan parasını kullanmayalım, benzinini-mazotunu almayalım, İçeceğini içmeyelim, Fast food´unu yemeyelim, filmine gitmeyelim, sigarasını içmeyelim, kıyafetini almayalım. ÖLMEYİZ, BİR ŞEYİMİZ EKSİLMEZ“ ifadelerini kullandı.
DAHA NE SÖYLEYELİM, GÜCÜNÜ GÖSTER 
Çakar; “Evet kardeşim; Sıcacık evimizde televizyon izlemekle seyretmekle olmaz! 
Sosyal medya paylaşımlarıyla da olmaz. Artık… 
Vatansever olarak gücünü göster! “ diye konuştu. 
Çakar; sözlerine şöyle devam etti; Vatandaşımızın, özellikle bu kritik süreçte dövize karşı mesafeli duruşu, ülke ekonomisi açısından önemli olduğu kadar bu kampanyanın yaygınlaştırılması için tüm halkımıza ve esnaflarımıza da görev düşüyor. 
Esnaflarımızın Türkiye´ye ambargo-abluka uygulayan Amerikan ve İsrail ürünlerini raflarından kaldırması çağrısı yapıyoruz. Çakar; ilgili kurum ve kuruluşlardan sağlıklı ve düzgün boykot edilecek ürünlerin listesini istediklerini buna ilaveten tüketilmesi gereken yerli ve milli ürünlerin listesini açıklamalarını istedi. 
Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Rahmi Çakar´nun çağrısında yer alan maddeler ise şöyle: 
* ABD ekonomisine destek vermeyelim! Dolar tutmayalım! Doları boykot edelim! 
*ABD ekonomisi, doların dünyada merkez bankalarında rezerv para, dünya ticaretinde ödeme aracı ve bizim gibi ülkelerde tasarruf aracı olarak kullanılmasından büyük menfaat (Yılda 400 milyar dolar) kazanmaktadır. 
* Hükümet konvertibiliteyi kaldırsın! 
*En başta doları kayıran, dolar tutmayı teşvik eden yanlış politikaya son vermek için hükümete çağrı yapıyoruz. Konvertibilite Türkiye´nin milli hasılanın yüzde beş azaldığı 1994 bunalımının ve yüzde yedi azaldığı 2001 bunalımının en önemli etkenlerinden biridir. 
*Konvertibilitenin kaldırılması, milletçe doları boykot etmenin gereği ve Türkiye ekonomisinin istikrarı için gerekli bir tedbirdir. 
*Mal hizmet fiyatlarını dolara endeksleme yasaklansın! 
*Bugün gerek kamu sektöründe, gerek özel sektörde malların fiyatlarını dolara endekslemek yaygın bir uygulamadır. Bu uygulama vatandaşları tasarruflarını dolar olarak tutmaya teşvik etmektedir. Başta kamu sektörü olmak üzere bu uygulama yasaklanmalıdır. 
*Amerikan ithal mallarını boykot edelim! 
*ABD´den ithal mallar yerine yerli malları tercih etmek, vatanperverlik gereğidir; Türkiye ekonomisine destek olacaktır. *Gençlerimizin ABD´ye göçmesine son verelim! 
*Türkiye´de bazı üniversiteler, eğitim dili ve sistemiyle doğrudan doğruya ABD ekonomisine yararlı olacak vasıflı insan yetiştirmekte ve büyük bir beyin göçüne hizmet etmektedir. 
*Yetişmiş insan gücümüz istihdam alanları olmaması sebebiyle işsiz olunca ABD´ye ve başka ülkelere göçmek zorunda kalmaktadır. 
*Hükümet ve üniversiteler beyin göçüne hizmet etmeye son vermelidir. 
*Kültür emperyalizmine set çekelim! 
*Sinemalardan gazetelere ve televizyona birçok kültür ve kitle iletişim kurumu ABD ve diğer zengin ülkelerin şirketlerinin menfaatlerine uygun bir düşünme biçimini ve dünya görüşünü yaymaktadır. Bu dünya görüşü, insanın tüketimden başka şeyden haz almayan bencil bir yaratık olduğunu telkin etmekte ve piyasalara dayanan iktisadî sistemin insan tabiatına en uygun sistem olduğu propagandasını yapmaktadır. 
*Özel sektörde ve kamu sektöründe kültür emperyalizmine hizmet eden bütün uygulamalara ve politikalara son verilmelidir. *Bugün döviz kurunda yaptığı dalgalanmalar sebebiyle gündemde olan ABD emperyalizmine ve bütün emperyalist devletlere karşı mücadelenin ilk basit adımlarından sayılacak yukarıdaki kampanyaları başlatmak, yeni bir Türkiye inşa etme çabalarımıza ivme kazandıracaktır. 
*Amerika´ya tepkilerin çığ gibi büyüdüğü bir ortamda Müslümanlar olarak “Her şeyi anladık da bari İslam´ın temeli olan Hac ve Umre ibadetimizi yaparken bari şu Amerikalı gavurların parasını kullanıp güçlendirmeyelim. Hac ve Umre hizmetlerinin Türk Lirası veya Suudilerin parası üzerinden yapılmasının bir yolunun bulunması gerekmektedir.
* Konvertıbılite: Bir ülke parasının başka ülke paraları ile değiştirilebilir olduğunu belirten kavramdır.

Anahtar Kelimeler : “EMPERYALİZME, SET, ÇEKELİM"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız