HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ağustos 2018 Cumartesi Saat: 11:46

VALİ YAVUZ’UN BAYRAM ZİYARETLERİ

Ordu Valiliğince hazırlanan ve her dini bayramda geleneksel hale getirilen ‘Kurban Bayramı Kutlama ve Ziyaret Programı’ gerçekleştirildi.
VALİ YAVUZ’UN BAYRAM ZİYARETLERİ

Ordu Valiliğince hazırlanan ve her dini bayramda geleneksel hale getirilen ‘Kurban Bayramı Kutlama ve Ziyaret Programı’ gerçekleştirildi.

 

Vali Seddar Yavuz, beraberinde eşi Selda Yavuz ve protokol mensupları ile birlikte Kurban Bayramı Kutlama ve Ziyaret Programı çerçevesinde kurum ziyaretlerinde bulundu.

 

Vali Seddar Yavuz, kurum ziyaretlerine, ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ahmet Cemal Mağden Huzurevini ziyaret ederek başladı.

 

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte huzurevi sakinlerinin bayramlarını kutlayarak, bir süre sohbet etti, bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sordu ve “Allah tüm yaşlılarımıza sağlık ve iyilikler versin” diyerek, huzurevi sakinleri ile yakından ilgilendi.

 

Ziyarette, huzurevi sakinleri adına Şaduman Çakır,  el sanatları içinde özellikle çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görününüm kazandırılması işlemi olarak tanımlanan filografi sanatıyla yapılan Galatasaray amblemli bir tabloyu Vali Seddar Yavuz’a takdim etti.

 

Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki İl protokolünün kurum ziyaretleri kapsamında ikinci durağı, İl jandarma Komutanlığı oldu. Vali Yavuz ve protokol mensupları, buradaki askeri personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

 

İl Jandarma Komutanlığını ziyaretinde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Ülkemizi bölmeye yönelik, hendek-çukur olayları da dahil olmak üzere bir çok saldırı, sizlerin sayesinde, kahraman evlatlarımızın sayesinde bertaraf edilmiştir. Özellikle hendek çukurunun ilk kazıldığı Varto’da, Muş’ta Valilik yapmış ve sizlerin kahramanlıklarına bizzat şahit olmuş birisi olarak, hepinizi kutluyorum, alınlarınızdan öpüyorum.

Aziz Milletimiz, dün tarih sahnesine çıkmış bir millet değildir. Biz dünyada sayılı birkaç milletten bir tanesiyiz. Dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibiyiz. Bizi güçlü kılan da Ordu-Millet kavramıdır. Her bir Türk evladı vatanı, dini uğruna şehadete koşmayı görev, vazife bilir, kahramanlık yapmak, gazi olmak ister. Bu anlayış imanla bütünleştiğinde çelikleşmiş bir cesarete dönüşür. İşte sizler bu çelikleşmiş cesaretin kahramanlığın timsalisiniz” diye konuştu.

 

Konuşmasında askerlik vazifesi yapan Mehmetçiklere de seslenen Vali Yavuz, “Sizler, vatana olan borcunuzu ödüyor ve hizmet ediyorsunuz. Ne mutlu size ki, sizleri kına yakarak bu vatana uğurladılar. Şu anda da görevlerinizi yapıyorsunuz. Sayılı günler geçer, o yüzden günü saymayın. Ne kadar hizmet ettiğinize, ne kadar bu vatana ve ailenize layık olduğunuza bakın. Göreceksiniz ki, günler su gibi akıp gidecek. Rabbim hepinizi, Aziz Milletimizi korusun. Devletimizi de kıyamete kadar payidar kılsın. Bayramınız mübarek olsun” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

Daha sonra, İl Emniyet Müdürlüğüne geçen Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol mensupları, burada da Emniyet Teşkilatı mensuplarının ve ailelerinin bayramını kutladı.

 

Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından eşi Selda Yavuz ile birlikte sevgi evlerinde kalan gençleri de unutmayarak, bayramlarını kutladı.

 

Yaşları 8 ile 18 arasında değişen gençlerle bir süre sohbet eden Vali Yavuz, Devletin şefkatli eliyle oluşturulmuş Sevgi Evleri projesi ile çocukların aile ortamında barınma imkanına kavuştuğunu belirterek,  kendilerine güvenmelerini ve içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarını istedi.

 

Kendisinin de 8 çocuklu bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve zor şartlarda okuyarak bugün Vali olarak görevde bulunduğunu anlatan Vali Seddar Yavuz, hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, “Başarılı olan insanlar hiçbir zaman mazeret üretmeyen insanlardır. Tarih başarıları yazar, mazeretleri değil. İçinde bulunduğunuz şartları değiştirmek sizin elinizde, mazeret yapmayın, mazeret üretmeyin. Önemli olan ne kadar istediğinizdir. Kendinize emek harcayın, saygınızı asla kaybetmeyin. Sosyal statüyü değiştirmek istiyorsanız ona göre kendinizi geliştirmelisiniz. Karşılaştığınız sorunları nasıl aşabileceğinize odaklanın” diyerek, bazı tavsiyelerde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, YAVUZ’UN, BAYRAM, ZİYARETLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız