HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Eylül 2018 Cuma Saat: 09:44

“HIJYEN KONULARINDA EĞITIMLER VERECEĞIZ”

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.
“HIJYEN KONULARINDA EĞITIMLER VERECEĞIZ”

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

Eğitim kurumlarının bir toplumun geleceğini inşaa ettiğini ve bu yüzden çok önemli görevler ifa ettiğini söyleyen Dr. Ergün Yanmaz yaptığı açıklamada;  “Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızın, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla ‘beyaz bayrak’ projesini yürütüyoruz.

Milli eğitim Müdürlüğü ile beraber yürüttüğümüz Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programımız ile  altmış ayını doldurmuş anasınıfı ve tüm ilkokul öğrencilerimize kademeli olarak yılda iki kez florürlü vernik uyguluyor,  ağız ve diş muayenelerini gerçekleştiriyor ve bu konuda eğitimler veriyoruz.

 

2018 yılında 34 okula Beslenme Dostu Sertifikası verdik.  Böylece bugüne kadar verilen toplam beslenme dostu sertifika sayısı 100’e ulaştı. 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize 30 bin 447 florürlü vernik uygulaması yaptık. İlimiz genelinde 564 okulun 273’ü beyaz bayrak almaya hak kazandı.  17 bin 916 öğrencimizi aşıladık ve  6 bin 101 öğrencimize  hijyen eğitimi verdik.

Bu yıl da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Beyaz bayrak uygulamamız devam edecek. ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ni yütüteceğiz. Bu kapsamda okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığı arttırmayı hedefliyoruz. ‘Dengeli Beslenme Programı’ ile de eğitim faaliyetleri ve bu konuda yapılan iyi uygulamaları destekleyerek okul sağlığını daha iyi bir düzeye çıkarmayı amaçlıyoruz.

Ayrıca okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin ağız ve diş muayenelerini yapmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda yılda iki kez florürlü vernik uygulamamız devam edecek. Okul Sağlığı Programı kapsamında Aile Hekimlerimiz, öğrencilere yıllık periyodik muayene ve izlemlerini yapacak. Öğrencilere ve okul personeline, okul aşılarının yapılması ve hijyen konularında eğitimler de vereceğiz. 

Sayın Valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze verdikleri önem ve gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bizler sağlık ordusu olarak, her zaman eğitimcilerimizin, öğrencilerimizin yanındayız. Yeni eğitim öğretim yılı öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız