HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Eylül 2018 Salı Saat: 10:06

SAĞLIK SEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, delege seçimlerine müdahale ettiği nedeniyle Ordu İl Sağlık Müdürü Ergun Yanmaz hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
SAĞLIK SEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, delege seçimlerine müdahale ettiği nedeniyle Ordu İl Sağlık Müdürü Ergun Yanmaz hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Toplantı da ilk açıklamayı yapan Memur-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, İl Sağlık Müdürü Ergun Yanmaz’ı kendi asli görevi ile ilgilenmesini söyleyerek, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Memur-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, Toç Bir-Sen Ordu Şube Başkanı Şenol Taşkın, Bayındır Memur-Sen Ordu Şube Başkanı Hacı Aydın, Emekli Memur-Sen Ordu Şube Başkanı Şaban Güven ve Diyanet-Sen Ordu 1 Nolu Şube Başkanı Kerim Alptekin ile sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Bilal İnanlı; “Sağlık Sen Ordu Şubemizin delege seçimlerini 08/09/ tarihi itibariyle başlattık. İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan seçimlere İl Sağlık Müdürünün müdahalesi ve baskısı delil ve şahitlerle tespit edilmiştir. Söz konusu müdahale 4688 sayılı Sendikalar Kanununa açıkça aykırıdır” dedi.

Başkan İnanlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sağlık Sen Ordu Şubesi olarak Ordu İl Sağlık Müdürü Hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunda bulunma nedenimiz, İl Müdürünün, şube olağan genel kurulumuz süreci kapsamında başlattığımız delege seçimleri üzerinde vesayet oluşturma çabasıdır.

Sağlık Sen Ordu Şubemizin delege seçimlerini 08/09/ tarihi itibariyle başlattık. İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan seçimlere İl Sağlık Müdürünün müdahalesi ve baskısı delil ve şahitlerle tespit edilmiştir. Söz konusu müdahale 4688 sayılı Sendikalar Kanununa açıkça aykırıdır. Anayasal bir hak olan vatandaşların seçme ve seçilme hakkına açıkça müdahaledir.

Sendika Genel Merkezimiz bu durumdan haberdar edilmiştir. Genel Merkezimiz suç duyurusunda bulunduğumuz seçimleri iptal etmiştir. İl Sağlık Müdürü ne yazıkki, Ordu Şubemiz üzerinde açık bir vesayet kurmak istemiştir. Savcılığa ilgili delil ve şahit beyanları sunulmuştur.

Memur Sen ve Sağlık Sen tarihi boyunca vesayete karşı milli iradeden yana olmuştur. Türkiye derin yapıların, darbeci zihniyetlerin millet iradesine yönelik saldırılarını teker teker bertaraf ederken Memur Sen ve Sağlık Sen her zaman ön safta savaşmıştır. Bürokratik oligarşinin kalelerinin yıkıldığı bir dönemde Ordu Sağlık Sen’in, bürokratik vesayete teslim olacağını düşünenler, hem hukuk karşısında, hem Sağlık Sen tabanında gereken cevabı alacaktır.

Yetkisini hukuk dışı kullanan İl Sağlık Müdürü hukuk önünde hesap verecektir. Kendi görev alanında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başarısı için çalışması gerekirken, sendikaya delege tayin etme, yönetici tayin etme cüretine kalkan il sağlık müdürüne demokrasi ve hukuk çerçevesinde haddi bildirilecektir. Huzurlarınızda İl Sağlık Müdürünü bir kez daha kınıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : SAĞLIK, SEN, SUÇ, DUYURUSUNDA, BULUNDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız