HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Eylül 2018 Salı Saat: 10:41

ODÜ ve OMÜ Arasında Ekonomi Protokolü

Ülke ve Bölge Ekonomisine Katkı Sağlamak Amacıyla ODÜ ve OMÜ Arasında Protokol İmzalandı Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ’nün teknoloji transfer o
ODÜ ve OMÜ Arasında Ekonomi Protokolü

Ülke ve Bölge Ekonomisine Katkı Sağlamak Amacıyla ODÜ ve OMÜ Arasında Protokol İmzalandı

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ’nün teknoloji transfer ofisi yönetimi konusunda sahip olduğu bilgi, birikim ve deneyimlerin Üniversiteye aktarılması hususunda iş birliği protokolüne imza attılar.

Ortak araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin ve bilgi-teknoloji transfer çalışmalarının yürütülmesinin amaçlandığı iş birliği protokolü ayrıca Üniversitemiz ile OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi arasında diyalog ve güven ortamının sağlanarak yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında kalite ve verimlilik arttırıcı sonuçların alınmasını da hedefliyor.

Ar-Ge kültürünün akademisyenler, öğrenciler ve iş dünyasında yaygınlaşması için etkinlikler düzenlemeyi de kapsayan protokol; ulusal ve uluslararası hibe-fon destek programlarından faydalanma, OMÜ ve ODÜ bünyesindeki akademisyenler arasındaki iş birliği, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirme, ticarileşmeye yönelik proje pazarlarının düzenlenmesi konusunda yapılacak anlaşmalar gibi bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak birçok faaliyeti kapsıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Günümüz dünyasında ülkelerin gelişmişliklerinin temelini, akademide üretilen bilginin teknolojiye ve üretime dönüştürülerek ekonomiye aktarılması oluşturmaktadır. Bu bağlamda bilime, teknolojiye, Ar-Ge’ye ve yeniliğe kaynak ayıran ülkelerin sosyal ve ekonomik refah sağlama açısından diğer ülkelere göre daha ileri seviyede oldukları görülmektedir.

Bununla birlikte, günümüzde yaşanan küresel rekabet, işletmeleri yeni bilgiler ışığında yenilikçi ürün ve üretim yöntemlerine geçmeye zorlamaktadır. Bu noktada bilginin kaynağı üniversiteler ile yenilikçi ürünleri üretecek olan sanayi kesiminin kamunun yol göstericiliğinde bir araya gelmeleri büyük önem arz etmektedir.

Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler de başta bölgemiz sanayisinin daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması, bilim, teknoloji, Ar-Ge, yenilikçi ve girişimcilik temelli bir dönüşümün sağlanması, daha modern, rekabetçi ve üretim gücü daha yüksek bir Türkiye hedefine ulaşılabilmesi için önemli katkılar vereceğine inandığımız bir iş birliği protokolünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile imzalamış bulunmaktayız. Bu çalışmanın bölgemiz ve kurumlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : ODÜ, ve, OMÜ, Arasında, Ekonomi, Protokolü

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız