HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Eylül 2018 Çarşamba Saat: 09:18

TORUN: O GÜNKÜ GURUR VE HEYECAN İÇİNDEYİZ

Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 94. yıldönümü ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün 94 yıl önce İlkadım Anıtı’nın bulunduğu ye
TORUN: O GÜNKÜ GURUR VE HEYECAN İÇİNDEYİZ

Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 94. yıldönümü ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün 94 yıl önce İlkadım Anıtı’nın bulunduğu yere ayak bastığında Ordu halkının yaşadığı gurur ve heyecanı, bugün hepimiz yüreğimizin derinliklerinde bir kez daha hissediyoruz” dedi.

Seyit Torun şöyle konuştu:

 “Ulu Önder Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 94. yıldönümünü kutluyorum.  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta ve iç güvenlik harekâtlarında, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak bunu Büyük Atatürk’e ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarına borçluyuz. Biz ne Atatürk’ü, ne silah arkadaşlarını, ne de bu Cumhuriyet’i kuranları ve onların felsefesini, onların ilkelerini asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Milli mücadele ruhunu asla kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. O’nun ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğiz.” 

19 Eylül’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' rütbesinin verilişinin 97. yıldönümü olduğunu da hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, şunları söyledi: “Bugün hem Gaziler Günü hem de Gazimizin Ordu’ya gelişinin 94. yıldönümü kutlanıyor. Gazilerimiz bizim onur ve şeref madalyalarımızdır. Yüce Türk milletinin en şerefli sözünün şehitlik ve gazilik olduğunu hepimiz kabul ederiz. Onların her birini göğsümüzde şeref madalyası olarak taşırız. 

Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için üstün fedakârlıklar göstererek canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş gazilerimizin varlığı her zaman Türk Milletinin gönlünde eşsiz bir yere sahiptir ve bundan sonra da öyle kalacaktır. Hayatta olan gazilerimize uzun ömürler ve sıhhat diliyorum. Devlete düşen görev, hiç bir ayrım gözetmeksizin gazilerimize ve yakınlarına bütün olanaklardan yararlanma hakkını sağlamak olmalıdır.”

Torun, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da TBMM’de gazilerin ve şehit yakınlarının her türlü yasal hakları için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, O, GÜNKÜ, GURUR, VE, HEYECAN, İÇİNDEYİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız