HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Eylül 2018 Çarşamba Saat: 09:26

MUHASEBECİ ADAYLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Ordu Mali Müşavirler Odası; Oda Başkan Bahadır Baş, TESMER Yönetim Kurulu Saymanı Gülizar Çakmak, Staj Komisyonu Üyeleri Özleyen Akyol ve Esra Oktay 2018/3. Dönem de Odaya SGS Sınavı için başvuru yapan 20 stajyer adayı ile oda hizmet bin
MUHASEBECİ ADAYLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Ordu Mali Müşavirler Odası; Oda Başkan Bahadır Baş, TESMER Yönetim Kurulu Saymanı Gülizar Çakmak, Staj Komisyonu Üyeleri Özleyen Akyol ve Esra Oktay 2018/3. Dönem de Odaya SGS Sınavı için başvuru yapan 20 stajyer adayı ile oda hizmet binasında bir araya geldi.

Görüşmeye staj sınavını kazanan mali müşavirlik stajı yapan Stajyer Anıl Demir ve Gülizar Tatar’da stajyer adaylarına sınav sürecindeki bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Oda Başkanı Bahadır Baş yaptığı açıklamada ‘‘Oda olarak bizler her dönem staja başlama sınavına başvuran arkadaşlarımız ile beraber oluyoruz. Amacımız sizlere gireceğiniz sınavla ilgili temel hususlardan bahsediyoruz. Burada sınavı kazanan iki stajyer arkadaşlarımız da bizlerle birlikte. Sizlere nasıl başarılı olduklarını, neler yapmanız gerektiğini anlatacaklar. Onların görüşleri sizler için çok önemlidir. Bundan sonraki toplantılarımızda bu sınavlarda başarılı olan arkadaşlarımızın tecrübelerini sizlerle paylaşacağız. 130 soruluk bir sınava gireceksiniz. Bu sınavda çan eğrisi var. Türkiye’de yaklaşık 20 bin kişi sınava giriyor. Sizinle sınava giren 20 bin kişiden 100’ü, doğru cevaplanan sorunun değeri ile 7 bin kişi tarafından doğru cevaplanan sorunun değeri aynı olmuyor. O yüzden kimi arkadaşlarımız 55-56 net ile 60 puan alırken, kimi arkadaşlarımız ise 58-59 net ile 59 puan alabiliyorlar. İnşallah sınavı kazanırsınız odamızla iletişime geçersiniz. Başarılar diliyorum.’’ dedi.  

TESMER Yönetim Kurulu Saymanı Gülizar Çakmak ise  ‘‘Bu yoldan bizlerde geçtik. Mesafe sizlere çok uzak gelebilir ama teknik kısımları öğrenebildiyseniz ben başaracağınıza inanıyorum. Gireceğiniz sınavda sizlere başarılar diliyorum.’’ Dedi

Staj Komisyonu Üyesi Esra Oktay; ‘‘Her zaman gelişen bir mesleğe adım atıyorsunuz. Oldukça fedakârlık isteyen bir meslektir. Ama devletle mükellef arasında köprü oluşturan çok önemli bir meslektir. Böyle bir yolu seçtiğiniz için başarılar diliyorum. İnşallah sizlerde meslek hayatına atılır başarılı olursunuz’’ dedi.

Staj Komisyonu Üyesi Özleyen Akyol’da yaptığı açıklamada ‘‘Böyle bir mesleğe karar verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Böyle bir odada stajyer olduğunuz için çok şanslı olduğunuzu belirtmek istiyorum. Odamız bütün stajyerlerin her zaman yanında ve her zaman destekçisi olmuştur. Bunu uygulamalarda da göreceksiniz. Bu mesleği yapacaksanız sevmeniz ve bolca araştırmanız gerekiyor. Boynuz kulağı geçer diye bir söz var, sizlerin de bizi geçmeniz gerekiyor. Hepinize başarılar diliyorum, inşallah en kısa sürede sizleri aramızda görürüz’’ diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : MUHASEBECİ, ADAYLAR, BİLGİLENDİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız