HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Eylül 2018 Cumartesi Saat: 09:56

GÜL; “MESUDİYE ATAĞA KALKIYOR”

HAFTANIN RÖPORTAJI
GÜL; “MESUDİYE ATAĞA KALKIYOR”

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül gazetemize verdiği röportajda Mesudiye Belediyesinin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gazeteci Şafak Deliçakar’ın sorularını yanıtlayan İsa Gül, Mesudiye’nin eğitim ve sosyal faaliyetlerinin yanı sıra Karadeniz-Akdeniz yolu ve Yeşil Yol projesi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Gül, haftanın röportajına hoşgeldiniz. Mesudiye’nin yeşil yol çalışmalarından biraz bahseder misiniz?

İsa Gül: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Yeşil yol Karadeniz’deki yolları birbirine bağlayan yol anlamına geliyor. Gerek iç turizm gerek dış turizm yol bağlantısı ulaşım olduğu takdirde yaylalara rahat ulaşım oraları daha rahat gezip göreceklerdir. Bizimde özellikle Topçam’dan merkezden başlayıp Çambaşı’na kadar birkaç yaylamızdan geçiyor. Eski Kültür bakanımızın bu yaylalarla ilgili bir teleferik projesi vardı inşallah yeşil yolla birlikte inanıyorum ki bu proje devam edecektir.

Burada 5-6 kmlik kısmı sıcak asfalt yapıldı büyükşehrimiz tarafından ihalesi gerçekleştirildi şu anda alt malzemesi dökülüyor bu sene eğer mevsim müsait olursa Topçam’a kadar olan bölüm asfaltlanacak. Bizim yaylalarımız keşfedilmemiş yaylarımız bir Perşembe yaylası gibi baktığımız zaman ekolojisi doğası bozulmamış yaylalarımız var. Bir anlamda Mesudiye ayağa kalkıyor diyebiliriz.

Son zamanlarda yaylalarımızdaki yapılaşma ile ilgili ciddi sorunlar var. İçişleri bakanlığımızın ve valiliğimizin talimatı ile 2017 yılından sonra yapılan tüm kaçak yapılar yıkılacak. Devletimiz imar barışı konusunda aslında vatandaşlarımıza çok güzel haklar verdi. Ama bu durumu fırsata çevirmek istiyorlar. Şu anda yapı yapanlar bunu yapmasınlar bu yapılar bakanlığın talimatı ile yıkılacak.  

Şafak DELİÇAKAR: 2015-2016-2017 yılında binanın temeli atılmış şu anda tamamlamak isteniyorsa bu durumda olan vatandaşlar yararlanma imkânına sahip mi?

İsa Gül: Hayır, sahip değil. Temeli bir şekilde atmışsın ama devamını getirmek zorundasın. Binanın çatısı yapılıp içine girilmiş olması gerekiyor ki vatandaş hak sahibi olsun.

Şafak DELİÇAKAR: Mesudiye’nin alt ve üst yapı faaliyetlerinden bahsedebilir misiniz?

İsa Gül: Bir yerde ulaşım eğitim sağlık oldukça önemli. Ulaşımın olmadığı yere hizmet götüremezsiniz vatandaşı orada tutamazsınız. Büyükşehir olduktan sonra ulaşıma büyük önem verdik. Sıcak soğuk asfalt stabilize yollar beton yollar parke yollar yaptık. Bizim bütçemiz büyükşehir olmadan önce bir buçuk milyonsa 15 milyona kadar çıkarttık bütçeyi fakat bizim arazimiz oldukça büyük.

Bütçe ciddi anlamda yetersiz. Biz geçen yıl yüzde kırk ek bütçe yaptık. 50 km’ye yakın sıcak asfalt yaptık. 200 km’ye yakın stabil yol çalışması yaptık. Yetmiş bin metre kare parke çalışması yaptık. 10 km’nin üzerinde beton yol çalışması yaptık.

Şafak DELİÇAKAR: İçme suyu çalışmalarınız ne durumda?

İsa Gül: Yüzde doksan beşin üzerinde göç veren bir ilçeyiz. Türkiye genelinde 300 bine yakın Mesudiyeli var. Kışlık nüfusu 17 bin 200 olan yazlık nüfusu 100 bini üzerinde bir ilçeyiz. 200 kişiye yeten su nüfus 1000 kişi olunca ister istemez sıkıntı yaşanıyor. İnşallah 2019 yılında OSKİ devralacak mahallelerimizdeki su saatlerini. Biz bununla ilgili iki tane proje gerçekleştirdik bunların bir tane yaklaşık 20 köye yetecek su projesi başlattık. 2020 yılında Mesudiye’mizde su projesi gelmiş olacak. Akabinde DSİ ile birlikte yavşan projemizi başlattık 2019 yılı itibari ile ihalesi yapılacak Mesudiye’mize 40-50 yıl sonra yetebilecek su pozisyonu iki tane proje ile gerçekleştirmiş olacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Araç filonuzda eksiğiniz var mı?

İsa Gül: Ben ikinci dönem onuncu yılın içerisindeyiz. Benim bir tane kamyonum vardı greyderim yoktu iş makinası olarak. Ama şu anda rahatlıkla stabilize olacak silindirden tutun da greyderim yeni iki tane kamyon aldım. Bir büyükşehrin stabilize ekibi var bir de ben kendim kurdum iki ekip olarak Mesudiye’de ki mücadelemize devam ediyoruz. Ama bir ekip daha kuracağım.

Şafak DELİÇAKAR: Karadeniz – Akdeniz yolundaki çalışmaların durdurulduğuna dair duyumlar var sizin bu konuda bir duyumunuz var mı?

İsa Gül: Karadeniz – Akdeniz yolu bence en önemli çalışmalarda bir tanesi nasıl çevre yolu çok önemli ise Karadeniz – Akdeniz yolu da o derece önemli. Akdeniz’i iç Anadolu’yu Karadeniz’e taşıyan burayı da yaylaları da İç Anadolu’ya Akdeniz’e ulaştıran bir yol ağı. Keçilerin dahi çıkamadığı dağları şu anda peynir ekmek gibi kesiyoruz yaklaşık 24’e yakın tüneli var şu anda tünellerin 2-3 tanesinde çalışmalar devam ediyor bunlarda yılsonun da bitecek. Bunlar bittiği zaman da Mesudiye’den Orduya 1 saatte ulaşmış olacağız. Şu anda Ordu’da en iyi şekilde ilerleten yol Karadeniz – Akdeniz yolu. 4 tane Ordu havaalanı yapılabilecek kadar para harcandı Karadeniz – Akdeniz yoluna. 2019 yılında Karadeniz – Akdeniz yolu tamamen bitmiş ve açılmış olacak.

Şafak DELİÇAKAR: Mesudiye belediyesinin eğitime katkı için yaptığı çalışmalar nelerdir?

İsa Gül: Ünye Fatsa’dan sonra ilk açılmış meslek yüksekokulu Mesudiye’de açılmış hatta 19 Mayıs üniversitene bağlı olarak. Bir ara öğrenci sayısı 6-7 yüzlere kadar çıktı şu anda 2 yüzlerde. Öğrenci sayısının az olmasından dolayı yurdun kapanmasıyla karşı karşıyaydık. Önceden meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş olabilirdi sınavla geçiş olduğunda sayımızda bir düşüş yaşandı. Şu anda muhasebe ve bilgisayar bölümümüz var iler ki senelerde bölüm sayımızı arttıracağız.

Üniversite kazanma oranımız ilçe olarak oldukça yüksek. Mesudiyeliler çocuklarını okutmak için her şeylerini feda eden vatandaşlar. Çok yetişmiş bürokratımız siyasetçimiz gazetecimiz var. Mesudiye belediyesinden eğitimle ilgili bir şey istendiğinde yapamayacağımız yoktur.

Bir eksiğimiz vardı kapalı spor salonu onu da yedek programdaydı ana programa aldırdık inşallah ihalesini gerçekleştirebilirsek Mesudiye’mizin de bir eksiğini tamamlamış olacağız.

Bizde yaşlı nüfus olarak 65 yaş üzeri daha fazla. Gençlerimiz daha çok dışarıya yönlenmişlerdi ama son zamanlarda ilçe merkezimizde hayvancılıkla uğraşan geriye dönen gençlerimiz olmaya başladı. Bizimde amacımız yeni yeni iş yerleri istihdam yaratarak gençlerimizi burada tutabilmek.

Üniversite gençlerimiz için Mesudiye sosyal alanları oldukça iyi olan bir ilçemiz. Cafelerimiz kütüphanelerimiz var. Bu sene Mesudiye meslek yüksekokuluna kayıt olan her öğrenciye iş adamlarımız vasıtasıyla burs veriyoruz ve mezun olduktan sonra da iş imkanı sunuyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için herhangi bir projeniz var mı?

İsa Gül: Biz geçtiğimiz hafta ilçe kaymakamlığı ile bir görüşme yaptık burada bu konuyla ilgili rehabilitasyon merkezi ve engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği alanlarla ilgili konuştuk. Bizim yaklaşık 50 dönümlük arazimiz vardı ben burayı milli eğitim bakanlığımızdan alıp Mesudiye meslek yüksekokuluna devrettik. Ama kaymakamlıkla yaptığım görüşmede buranın rehabilitasyon merkezi olabileceğini düşündük. İnşallah bu projeyi hayata geçireceğiz.

Şafak DELİÇAKAR: Mesudiye’nin tanıtımı noktasında sıkıntı çekiyor musunuz?

İsa Gül: Ben belediye başkanı olmadan önce Mesudiye’nin pek basında yer almadığını kaza olduğunda terör olayı olduğunda anılırdı ama inanıyorum ki şu anda ilk beşe girer. Ben tanıtıma oldukça önem veriyorum. Tüm basında ve yayında sosyal medyayı da ne iyi şekilde kullanarak tanıtımımızı yapıyoruz. Birde Yeşilce’mize şu anda bir otel yapımı gerçekleşecek.

Çambaşı’na gelen vatandaşlar Mesudiye’mize gelerek güzelliklerini görebilecek. Mesudiye iç turizmde de ön plana çıkacak gelecekte yıldızı parlayacak. 50’nin üzerinde bozulmamış yaylalarımız var. Tarihi kilisemizin restorasyonunu yaptık kültür merkezi olarak korumaya aldık. Kaya mezarlarımızla ilgili kitaplar bastırdık. Kültürümüze ve tarihimize sahip çıkıyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Mesudiye kurultaylarının ana teması nedir ne gibi kararlar alınır ve nasıl hayata geçirilir alınır?

İsa Gül: Ben kurultay yürütme başkanıyım. Kurultay nedir bizim doksanlı yıllarda başlayan bir süreç. İnsanımız göç etmiş sonra ekonomik durumu düzelmiş sonra Mesudiye2ye geldi ev yapacak yatırım yapacak Mesudiye’nin neye ihtiyacı var yok diye toplanalım demiş büyüklerimiz buna başlamış.

Buradaki amaç şu Mesudiye’nin eksikliklerini gündeme taşıyarak orada komisyonlar oluşturuluyor vatandaşlar geliyor muhtarlar geliyor sıkıntılarını söylüyor bunlar değerlendiriliyor komisyonlar kuruluyor komisyonlar takibini yapıyor sonuç alınırsa raporlaştırılıyor, değerlendirme toplantılarında da bunlar takip ediliyor. Kurultay devleti iş adamlarını STK’ları harekete geçirir onlara ivme kazandırır eksikliklerini sonuçlandırır. En büyük gayesi Mesudiye’yi yerelde kalkındırma.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Gül, konuğumuz olduğunuz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

İsa Gül: Şafak bey, bende bana bu fırsatı sağladığınız için size ve gazetenize yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Anahtar Kelimeler : GÜL;, “MESUDİYE, ATAĞA, KALKIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız