HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Eylül 2018 Cumartesi Saat: 09:59

BİR TORBA KÖMÜR 40 LİRA

BUYURUN BURADAN YAKIN ŞİMDİ!
BİR TORBA KÖMÜR 40 LİRA

ÖZEL HABER

Ordu’da tanesi 25 kilogramdan oluşan torba kömür fiyatları el ve cep yakıyor. Geçen yıl sezonu 22.00 Liradan kapatan torba kömür fiyatları bu sene sezonu tam 40.00 Liradan açtı. Genellikle Rus kömürü ve kalorisi oldukça düşük olduğu gözlenen torba kömür fiyatlarına Ordululardan büyük tepki geldi.

Kışlık kömür ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlerin bu sene işleri hayli zor gözüküyor. Alım güçlerinin neredeyse yok gibi olduklarını belirten vatandaşlar bugünlerde ise muhtarlıkların yolunu tutmaya başladı. Hükümet tarafından dağıtılan ücretsiz kömürlere müracaat edenlerin sayıları da şimdiden artmaya başladı.

Ücretli veya ücretsiz, memur, işçi, emeklinin belini büken kışlık yakacak fiyatlarına hükümetin bir an önce müdahale etmesi bekleniyor. Yüzde yüz artışla rekora giden kışlık yakacak fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar; “Buyurun buradan yakın şimdi. Bir lokma ekmeğimizden, yakacağımıza varıncaya kadar her şeye yüzde yüz zam geliyor. Zamların önü arkası kesilmiyor. Çetin geçecek kış aylarında bir torba kömüre biz 40.00 Lira nasıl vereceğiz. O zaman hükümet, Türk vatandaşı olan herkese bedava kışlık kömür dağıtsın.

Bu ekonomik çöküntü içerisinde ülkemize yapılan bütün ekonomik saldırılarda vatandaş bunu milli mesele diye sineye çekti. Sabrediyor, bekliyor, bu bunalımın sona ereceğini ümit ediyor. Ancak bu kadar milli bir durumda aşımıza, lokmamıza ve yakacağımıza bari yüzde yüz zam yapılmasaydı. Çünkü bunlar temel ve zaruri ihtiyaçlarımız bizim. Valiliğimizi, hükümetimizi bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz. Bu fırsatçılara mutlaka müdahale etmelidirler” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Bu arada kışlık yakıt olarak kullanılan fındık kabuğunun torbası ise bugünlerde nakliye hariç 16-17 Liradan satılmaya devam ettiği de alınan bilgiler arasında yer aldı.   (HABER MEHMET KESKİN)

Anahtar Kelimeler : BİR, TORBA, KÖMÜR, 40, LİRA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız