HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ekim 2018 Pazartesi Saat: 09:32

“İmar Barışı” için son gün 31 Ekim!

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, “İmar Barışı”nda son bir aylık sürece girildiğini hatırlatarak, vatandaşlardan fırsatı değerlendirmelerini imar barışı için müracaat etmelerini istedi.
“İmar Barışı” için son gün 31 Ekim!

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, “İmar Barışı”nda son bir aylık sürece girildiğini hatırlatarak, vatandaşlardan fırsatı değerlendirmelerini imar barışı için müracaat etmelerini istedi.

“İmar Affı” ya da bir diğer deyişle “İmar Barışı” için başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, Ünye’de bin 500 civarında binanın “İmar Barışı”na girdiğini ifade ederek, bunların yarıya yakınının müracaat ettiğini söyledi.

-“ Ordu’da 8 bin 500 müracaat var”-

Ordu ili genelinde 8 bin 500 müracaat olduğunu ifade eden Yılmaz, bunun yüzde 13’lük kısmının Ünye’de olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Ordu’da 26 Eylül itibariyle aldığımız rakamlara göre 8 bin 500 müracaat olduğunu görüyoruz. Bunun yüzde 13’lük kısma Ünye’ye tekâmül ediyor. Bu bizim için imar barışının Ünye’de doğru anlatıldığının bir göstergesi. İnşallah bu 1 aylık süre içerisinde de vatandaşlarımız yapı kayıt belgesi alarak devletle aralarında olan muvazeneli durumu barışarak gidermiş olurlar. Ünye’de yapı kayıt belgesi alabilecek durumda yaklaşık bin 500 yapıdan bahsedebiliriz. Ama bunların balkonu kaçaktır, çatısı kaçaktır, penceresi imara aykırıdır. Bunların hepsi bir yapı kayıt belgesi içerisine giriyor. Bu binaların da yaklaşık yüzde 30’unun üzerinde olduğunu tespit ediyoruz. Yani ortalama yarıya yakının yapı kayıt belgesi ile bu barışın içine girmiş olduğunu düşünüyoruz.”

-“Uzaması söz konusu değil”-

Şuanda tarih uzamasının söz konusu olmadığını ifade eden Yılmaz, vatandaşların fırsatı değerlendirmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“31 Aralık 2017 tarihi itibari ile başlayan imar barışı geldiğimiz noktada 31 Ekim 2018 tarihinde son bulacak. İmar barışında uzama olacağıyla ilgili bize gelen resmi bir yazı veya genelge olmadığını belirtmek istiyorum. İmar barışının uzamasıyla ilgili sadece Bakanlar Kurulu yetkili ve şuan için bunun uzaması söz konusu değil. Bununla ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz uzaması halinde vatandaşlarımıza bilgilendirme yapacağız. 1 ay sonra imar barışı ile ilgili süre bitiyor. Bittiği tarihten itibaren uzatılmayacaksa ertesi gün bile hemşerilerimiz başvuru yapamayacaklar. Bu konuda vatandaşlarımızı ivedilikle yapı kayıt belgesi almaya davet ediyoruz. 1984 tarihinde çıkartılan aftan sonra ilk kez böyle bir imar barışı yapıldı. Aradaki süre belli 35-40 yıl. Dolayısıyla vatandaşların böyle bir fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.”

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : “İmar, Barışı”, için, son, gün, 31, Ekim!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız